Har du pels?

 

PELS ER UT!

 

Neste uke må landbruks- og matminister Lars Peder Brekk (Sp) møte i Stortinget for å svare på spørsmål fra Venstres Trine Skei Grande. Hun vil blant annet minne på et vedtak fra 2003 der det ble stilt krav om klare forbedringer i dyreholdet i pelsdyrnæringen. Med mindre man så en slik forbedring, skulle man vurdere å avvikle pelsdyrholdet i Norge. Hun vil spørre ministeren direkte om hva som egentlig skal til for at han starter denne avviklingen.

Pelsdyrnæringen går en tøff tid i møte- da det er belyst omfattende mishandling, mislighold og vanskjøtsel i en bransje som har vært i søkelyset for det samme- mange ganger tidligere-

Flere partier på Stortinget åpner nå for å fjerne den økonomiske støtten til pelsdyrnæringen. Kun Senterpartiet er for å verne den. 

I går hadde landbruksministeren møte med næringen der han, som i fjor, krevde at næringen rydder opp.

– Jeg har gitt næringen krystallklar beskjed om at verstingene må ut. Det kan bety at farmer som driver uetisk blir avviklet, sier Brekk til NRK.

Etter de siste dagers medieopplag av vanskjøtte dyr i pelsdyrnæringen krever en samlet opposisjon handling fra regjeringen. Selv Høyre vurderer nå å fjerne statsstøtten.

Drøyt et år etter at landbruksministeren lovet å rydde opp i pelsdyrnæringen, har dyrevernere gjort nye opptak av skadde og syke dyr på 39 norske gårder. Bildene viser åpne sår, avrevne kroppsdeler og dyr som ikke blir tatt hånd om.

Dyremishandling er svært alvorlig, og de som er i søkelyset bør få orden i dette umiddelbart, og bør selvsagt miste alle rettigheter for dyrehold om det ikke blir bedring innen kort tid. Og ved gjentagelse-

NRK har sett gjennom flere timer med opptak som viser rev og mink med åpne sår, øyesykdommer, avrevne kroppsdeler og også døde dyr i bur. Alt materiale NRK fikk overlevert, er merket med både dato og tidspunkt for opptak.

Lars Peder Brekk (SP) har et ansvar å ta, om ikke det gjøres så faller jo dette under nok en udugelig minister som fraskriver seg sitt ansvar i regjeringen Stoltenberg-

– De nye bildene fra 15 ulike fylker viser at ingenting har skjedd. Vi har sett utallige lidelser, og bildet er verre enn ved tidligere års undersøkelser. Dersom landbruksministeren har noe troverdighet igjen bør han trekke tilbake støtten til næringen, sier  Odd Harald Eidsmo i Dyrebeskyttelsen Norge.

Har du ekte pels så synes jeg du bør først og fremst skamme deg, også kan du selge den, og gi pengene til dyrebeskyttelsen-

Nå må Brekk få ut finger´n og det litt brennkvikt!

Stopp dyremishandlingen!

Lars Peder Brekk (Sp)

Kilde

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10018882

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10042460

http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7363085

8 thoughts on “Har du pels?

 1. Ja,jeg har pels..men denne kommer fra skogen. Og ikke pokker om den blir solgt eller
  brent pga av noen bambifiserte etterlatenskaper fra Disney’s verden, har fått det for seg at dyr i bur er det verste som finnes her i verden!!! Trekk hue opp fra dass, og se litt lenger ut i verden!

 2. Å selge pelsen er jo å videreføre en holdning du selv vil ta avstand fra, det er utrolig mange som sier at jeg har pels men den er jo gammel. Akkurat som om det er bedre å bruke pelsen av dyr som har lidd for mange år siden.
  Nei veien å gå er å overbevise verdens befolkning om at pels er unødvendig, da vil pelsdyrnæringa dø ut av seg selv.
  Å forby pelsdyrnæring i Norge vil bare føre til økt oppdrett i andre land som Kina og Russland hvor det ikke er noen som helst kontroll og dyrene til og med blir flådd levende.

 3. Nei, å holde 13 000 mink er nok ikke lett, men klarer man ikke å sørge for at de alle sammen er i fin form, så får man da for pokker holde færre! Det er vel ingen unnskyldning. Skal man da synes at det er greit om en som har 30 hunder ikke klarer å sørge for at alle har det bra fordi «det er ikke enkelt» når man har så mange????? Det er jo bare tøv, og da hadde reaksjonene med én gang vært mye sterkere.

  Når det er sagt, så er jeg 100% imot pelsdyroppdrett, og synes det er for jævlig at mine skattepenger skal støtte noe slikt!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.