PELS ER UT!

 

Neste uke må landbruks- og matminister Lars Peder Brekk (Sp) møte i Stortinget for å svare på spørsmål fra Venstres Trine Skei Grande. Hun vil blant annet minne på et vedtak fra 2003 der det ble stilt krav om klare forbedringer i dyreholdet i pelsdyrnæringen. Med mindre man så en slik forbedring, skulle man vurdere å avvikle pelsdyrholdet i Norge. Hun vil spørre ministeren direkte om hva som egentlig skal til for at han starter denne avviklingen.

Pelsdyrnæringen går en tøff tid i møte- da det er belyst omfattende mishandling, mislighold og vanskjøtsel i en bransje som har vært i søkelyset for det samme- mange ganger tidligere-

Flere partier på Stortinget åpner nå for å fjerne den økonomiske støtten til pelsdyrnæringen. Kun Senterpartiet er for å verne den. 

I går hadde landbruksministeren møte med næringen der han, som i fjor, krevde at næringen rydder opp.

– Jeg har gitt næringen krystallklar beskjed om at verstingene må ut. Det kan bety at farmer som driver uetisk blir avviklet, sier Brekk til NRK.

Etter de siste dagers medieopplag av vanskjøtte dyr i pelsdyrnæringen krever en samlet opposisjon handling fra regjeringen. Selv Høyre vurderer nå å fjerne statsstøtten.

Drøyt et år etter at landbruksministeren lovet å rydde opp i pelsdyrnæringen, har dyrevernere gjort nye opptak av skadde og syke dyr på 39 norske gårder. Bildene viser åpne sår, avrevne kroppsdeler og dyr som ikke blir tatt hånd om.

Dyremishandling er svært alvorlig, og de som er i søkelyset bør få orden i dette umiddelbart, og bør selvsagt miste alle rettigheter for dyrehold om det ikke blir bedring innen kort tid. Og ved gjentagelse-

NRK har sett gjennom flere timer med opptak som viser rev og mink med åpne sår, øyesykdommer, avrevne kroppsdeler og også døde dyr i bur. Alt materiale NRK fikk overlevert, er merket med både dato og tidspunkt for opptak.

Lars Peder Brekk (SP) har et ansvar å ta, om ikke det gjøres så faller jo dette under nok en udugelig minister som fraskriver seg sitt ansvar i regjeringen Stoltenberg-

– De nye bildene fra 15 ulike fylker viser at ingenting har skjedd. Vi har sett utallige lidelser, og bildet er verre enn ved tidligere års undersøkelser. Dersom landbruksministeren har noe troverdighet igjen bør han trekke tilbake støtten til næringen, sier  Odd Harald Eidsmo i Dyrebeskyttelsen Norge.

Har du ekte pels så synes jeg du bør først og fremst skamme deg, også kan du selge den, og gi pengene til dyrebeskyttelsen-

Nå må Brekk få ut finger´n og det litt brennkvikt!

Stopp dyremishandlingen!

Lars Peder Brekk (Sp)

Kilde

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10018882

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10042460

http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7363085

Pin It on Pinterest