Har du pels?

 

Pelsdyrnæringen går en tøff tid i møte- da det er belyst omfattende mishandling, mislighold og vanskjøttsel i en bransje som har vært i søkelyset for det samme- mange ganger tidligere-

Flere partier på Stortinget åpner nå for å fjerne den økonomiske støtten til pelsdyrnæringen. Kun Senterpartiet er for å verne den. 

I går hadde landbruksministeren møte med næringen der han, som i fjor, krevde at næringen rydder opp.

– Jeg har gitt næringen krystallklar beskjed om at verstingene må ut. Det kan bety at farmer som driver uetisk blir avviklet, sier Brekk til NRK.

Etter de siste dagers medieopplag av vanskjøtte dyr i pelsdyrnæringen krever en samlet opposisjon handling fra regjeringen. Selv Høyre vurderer nå å fjerne statsstøtten.

Drøyt et år etter at landbruksministeren lovet å rydde opp i pelsdyrnæringen, har dyrevernere gjort nye opptak av skadde og syke dyr på 39 norske gårder. Bildene viser åpne sår, avrevne kroppsdeler og dyr som ikke blir tatt hånd om.

Dyremishandling er svært alvorlig, og de som er i søkelyset bør få orden i dette umiddelbart, og bør selvsagt miste alle rettigheter for dyrehold om det ikke blir bedring innen kort tid. Og ved gjentagelse-

NRK har sett gjennom flere timer med opptak som viser rev og mink med åpne sår, øyesykdommer, avrevne kroppsdeler og også døde dyr i bur. Alt materiale NRK fikk overlevert, er merket med både dato og tidspunkt for opptak.

Lars Peder Brekk (SP) har et ansvar å ta, om ikke det gjøres så faller jo dette under nok en udugelig minister som fraskriver seg sitt ansvar i regjeringen Stoltenberg-

– De nye bildene fra 15 ulike fylker viser at ingenting har skjedd. Vi har sett utallige lidelser, og bildet er verre enn ved tidligere års undersøkelser. Dersom landbruksministeren har noe troverdighet igjen bør han trekke tilbake støtten til næringen, sier  Odd Harald Eidsmo i Dyrebeskyttelsen Norge.

Har du ekte pels så synes jeg du bør først og fremst skamme deg, også kan du selge den, og gi pengene til dyrebeskyttelsen-

Stopp dyre mishandlingen!

Lars Peder Brekk (Sp)

Kilde

http://www.vg.no/rampelys/artikkel.php?artid=10042418

http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7363085

3 thoughts on “Har du pels?

  1. Hvorfor i all verden blir pelsdyrnæring subsidiert av det offentlige i utgangspunktet?? Det har da aldri vært noen tvil om at dette er en luguber næring som aldri har tålt dagens lys da det foregår massiv dyremishandling. Og denne næring eksisterer tross alt kun for å fremme forfengeligheten til en svært liten prosentandel av Norges befolkning. Da kan staten heller subsidiere noe som kommer mennesker til gode i stedenfor å pine i hjel dyr; hva med å skape flere arbeidsplasser i skole, helsevesen eller barnehager??

  2. Det bør være greit å kle seg med pels fra dyr som brukes til matproduksjon.Selv om man forbyr pels fra oppdretsdyr som holdes kun for motens skyld,for man problemet med import av pels,der man vet ingenting om hvordan dyrholdet er i eksportlandene.Så er det vel bedre at vi får et effektiv kontrollsystam der kontrollørene er folk fra dyrevernorganisasjon,som har den nødvendige opplæring,som kan aksepteres av dyrholdere.

  3. Synts de bare skal stenge næringen å få det overstått, er det som til slutt kommer til å skje og enda godt er det. Ingen her i landet kan med hånda på hjerte si at de trenger pels, at de ikke klarer seg uten den. I alle fall ikke pels fra rev, mink og alle de andre som bare drives oppdrett av for pelsen sin skyld. Det er unødvendig og makabert å skulle kle sei i kadaver som ikke har hatt noen annen mening med «livet» sitt enn å kle grådige og ubarmhjertige mennesker som ikke har guts nok til å finne ut hvor kåpa deres kommer fra. For det er det det hele handler om; folk som «ikke vet». ‘Vil ikke vite’ er mye mer treffende mener nå jeg.
    Selv om det er en litt annen sak, så treffer denne fantastisk godt her også;
    «If Slaughterhouses Had Glass Walls, We’d All Be Vegetarians»
    – Linda McCartney

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.