Hijab er kommet for å bli

La barn få gå i hijab

 

Jeg mener nordmenn enten de liker det eller ikke, for de aller fleste synes nok det er litt merkelig- MÅ bare venne seg til Hijab som endel av klesdrakten til våre nye landsmenn. Jeg mener også at barn av innvandrere plikter til å få ungene inn i norske barnehager for å inntegreres i det norske samfunn så raskt som mulig. Også for å lære språket , og lære seg å være sammen med andre barn fra andre kulturer.

Min nabo er fra Irak. Både mor og datter går med Hijab. Jeg synes det er flott, og lar meg ikke på noen måte hverken provosere eller irritere over det. Og det synes jeg skal få lov til å være deres sak.

Bruk av muslimske hodeplagg har vært et heftig debattert tema i vår, etter at kunnskapsminister Kristin Halvorsen i februar stilte spørsmål ved om skolejenter virkelig dekket seg med det religiøse plagget frivillig.

Undersøkelsen VG har gjort slår for første gang fast at bruken av hijab er utbredt helt ned på de laveste trinnene. Undersøkelsen viser også at bruken har økt de siste fem årene.

Nye Norge- med et stadig økende innvandrer tall må bli flinkere til å innkludere, ta vare på og utnytte kunnskapen til våre utenlandske venner som velger å bosette seg her. Mange av de har stor kunnskap men har problemer med å få seg jobb, enten pga språket, eller fientlig holdning fra arbeidsgivere, eller manglende kunnskap fra arbeidsgivere. Det er både leger, piloter, IT utdannede, og ingeniører blant Oslos taxisjåfører. Enten så jobber de innen vaske bransjen, starter egen forretning, eller kjører drosje.

Det er desverre veldig få andre bransjer som tar til seg utlendinger, og spesielt hvis de har litt problemer med språket. Hijab eller ikke, vi må få inn våre nye landsmenn i samfunnet, det er den eneste måten å få slutt på fremmedhat og rasisme på.

Og hovorfor ikke begynne med å godta Hijab som en del av unifomen i politet og det mitlitæret. Og la ungene få gå med Hijab i skolen.

VG har spurt en rekke rektorer om vi kan få snakke med de yngste elevene, deres foreldre og lærere om bruk av hijab, men dette er blitt avslått. Debatten om bruk av hijab er lite populær blant skolelederne.

– Det viktigste er at de lærer å lese og skrive, ikke hva de har på hodet. Som plagg begrenser ikke hijab integrering, istemmer rektor Leif Arne Eggen ved Mortensrud skole.

Kun ved to av de 45 skolene der småjenter bruker hijab, opplyser rektorene at dette har blitt tatt opp som et diskusjonstema internt på skolen.

Fremskrittspartiet fremmer mandag et forslag i Stortinget om totalforbud av hijab i barneskolen.

Hanekamhaug mener venstresiden bør støtte forslaget.

– De sosialistiske partiene roper som regel høyt når man diskuterer kvinnefrigjøring. Det er nettopp det vi snakker om her. Undertrykkelse av små jenter, sier hun.

Hva mener du? Bør jenter i skolen i Norge få gå som hva deres foreldres religiøse overbevisning sier?

Vargas

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10012044

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10008482

8 thoughts on “Hijab er kommet for å bli

 1. Jeg regner med at du sikter til foreldrenes religiøse overbevisning, siden det er Islamistiske følgere vi snakker om og ikke kristne.

  Min mening: Jeg er enig med Hanekamhaug, Hijab og Niqab er et hinder, spesielt i de laveste skoletrinnene.
  Korriger meg hvis jeg husker feil, men er det ikke rundt 15 år at vi anser de unge herrene og damene våre som klare til å ta sine egne religiøse valg?
  Hvis vi absolutt må godta dette så vent ihvertfall til etter fylte 15 år.

 2. Jeg være enig.
  Hijab er viktig for kvinnen skal ikke vise sitt ytre.
  Kvinnens plass er i hjemmet, og ta av seg barn og mann.

  Muhammed, lærer i Sura 4 at kvinne skal lyde mannen, og at vi kan rettvist med hånd vise dem at mannen er herre i hus. De skal adlyde oss.

  Jeg vært gift i 25 år, og kona vise meg respekt, og taler til meg bare når hun er tilsnakket. Jeg tror Islam vil seire i Norge og Europa.

 3. Det står ingen steder i Koran at de skal dekke håret, og hijaben er islamistenes uniform og må forbys i det offentlig rom i Norge.
  Det er bare å se reportasjen om “muslimbrødrene” som er laget av den norsk-irakiske forfatteren Walid al-Kubaisi som har intervjuet arabiske intellektuelle og forskere som forteller om verdens største islamistiske bevegelse “Det muslimske brorskap”.

 4. Jeg er helt enig med deg,om folk liker det eller ei so får det bli sånn det er nemlig jenter som har valgt det selv for å gå med hijab,akkurat som andre jenter som har valgt gå halv naken uten å bli krittisert. Det må folk bare godta,men det sier jo litt av hvor fordomsfull mennesker er idag. Ta en titt på bloggen min,forhåpentligvis folk lærer av DE menneskene som har valgt å leve sånn ikke av de negative bildene av media!

 5. Kommer aldri til å godta hijab eller lignende i Norge, og kommer aldri til å ha noen respekt for de som bruker det, men ser jeg ned på som de idiotene de er.

  ………»De som ser hijaben som et sterkt symbol for muslimer og bruker den for å symbolisere islam er bevegelsen Muslimbrødrene, eller Det muslimske brorskap – som i dag er den største islamistiske bevegelsen i verden.

  – Muslimbrødrenes drøm er å danne en samlet islamsk stat. Vi arbeider med å vise denne religionen frem for Europa, forteller Mohammed Mahdi Akef, lederen for Det muslimske brorskap, til TV 2.

  Den norsk-irakiske forfatteren Walid al-Kubaisi har under flere reiser til Egypt og Jemen møtt og intervjuet folk som forteller om denne bevegelsen, og han advarer mot islamismens fremgang i Norge og Europa»………..Sitat slutt.

  http://www.tv2nyhetene.no/utenriks/muslimleder-vi-vil-danne-en-samlet-islamsk-stat-3349772.html

 6. Ifølge dette er nok ikke argumentet om «hijab har med islamisme å gjøre, ikke islam» helt riktig: http://www.shoaib.no/muslimen/?p=396

  Lang artikkel, men jeg mener forfatteren har bevist ganske tydelig at Walid al Kubaisi baserer seg på feil grunnlag.

  «Ibn bin rashid» er en klumsete rasist som liker å utgi seg for å være muslim for å skrive slikt tull. Spar oss dine meninger er du snill. Kjenner flere muslimer godt, dette er bare tull og har ikke noe med islam å gjøre.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.