Hijab er kommet for å bli

Jeg mener nordmenn enten de liker det eller ikke, for de aller fleste synes nok det er litt merkelig- MÅ bare venne seg til Hijab som endel av klesdrakten til våre nye landsmenn. Jeg mener også at barn av innvandrere plikter til å få ungene inn i norske barnehager for å inntegreres i det norske samfunn så raskt som mulig. Også for å lære språket , og lære seg å være sammen med andre barn fra andre kulturer.

Min nabo er fra Iran. Både mor og datter går med Hijab. Jeg synes det er flott, og lar meg ikke på noen måte hverken provosere eller irritere over det. Og det synes jeg skal få lov til å være deres sak.

Bruk av muslimske hodeplagg har vært et heftig debattert tema i vår, etter at kunnskapsminister Kristin Halvorsen i februar stilte spørsmål ved om skolejenter virkelig dekket seg med det religiøse plagget frivillig.

Undersøkelsen VG har gjort slår for første gang fast at bruken av hijab er utbredt helt ned på de laveste trinnene. Undersøkelsen viser også at bruken har økt de siste fem årene.

Nye Norge- med et stadig økende innvandrer tall må bli flinkere til å innkludere, ta vare på og utnytte kunnskapen til våre utenlandske venner som velger å bosette seg her. Mange av de har stor kunnskap men har problemer med å få seg jobb, enten pga språket, eller fientlig holdning fra arbeidsgivere, eller manglende kunnskap fra arbeidsgivere. Det er både leger, piloter, IT utdannede, og ingeniører blant Oslos taxisjåfører. Enten så jobber de innen vaske bransjen, starter egen forretning, eller kjører drosje.

Det er desverre veldig få andre bransjer som tar til seg utlendinger, og spesielt hvis de har litt problemer med språket. Hijab eller ikke, vi må få inn våre nye landsmenn i samfunnet, det er den eneste måten å få slutt på fremmedhat og rasisme på.

Og hovorfor ikke begynne med å godta Hijab som en del av unifomen i politet og det mitlitæret. Og la ungene få gå med Hijab i skolen.

VG har spurt en rekke rektorer om vi kan få snakke med de yngste elevene, deres foreldre og lærere om bruk av hijab, men dette er blitt avslått. Debatten om bruk av hijab er lite populær blant skolelederne.

– Det viktigste er at de lærer å lese og skrive, ikke hva de har på hodet. Som plagg begrenser ikke hijab integrering, istemmer rektor Leif Arne Eggen ved Mortensrud skole.

Kun ved to av de 45 skolene der småjenter bruker hijab, opplyser rektorene at dette har blitt tatt opp som et diskusjonstema internt på skolen.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10008482

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10001053

50 thoughts on “Hijab er kommet for å bli

 1. Dette er problemet:
  På flere Oslo-skoler er det forbud mot caps i klasserommet, men hijab er ok. Dobbeltmoral, sier Frps Per Willy Amundsen. Rektorene forsvarer seg med at caps-forbudet er eldre enn hijab.

  Skolene i Oslo praktiserer ordensreglene for bruk av hodeplagg svært ulikt. På Lambertseter videregående, Skullerud ungdomsskole og Tåsen barneskole forbyr de hodeplagg som caps og lue, men tillater hijab.

  – Vi har denne regelen for at elever ikke skal få melde seg ut. De skal ha av seg yttertøyet for å vise at de er klare for å kommunisere, sier assisterende rektor Dag Stensrud ved Skullerud ungdomsskole til VG Nett.

  I 2009 vedtok Tåsen skole at de skulle nekte sine elever å bruke caps, lue og lignende hodeplagg innendørs.

  – Dette er ble tatt opp i driftsstyret før min tid, og jeg vet ikke hva som ble brukt som argument, men det handler jo om at vi ønsker at barna ikke skal sitte inne med hodeplagg, sier rektor Ragnhild Rist på Tåsen til VG Nett.
  – Dobbeltmoralsk

  Frp innvandringspolitiske talsmann Per-Willy Amundsen i Frp kaller praksisen dobbeltmoralsk.

  – At man tillater hijab, men samtidig mener at caps ikke er forenlig med undervisningen, er både merkelig og dobbeltmoralsk. Det må være av med hijaben på samme måte som om det er av med Frp-capsen, sier han.

  Rektor Clas Hagli ved Lambertseter videregående skole er åpen for å ta opp problemstillingen dersom det blir aktuelt.

  – Regelen er eldre en hijabdiskusjonen. Det stemmer at vi anmoder elevene om å ta av caps og topplue, og vi har ikke gått inn i diskusjonen om hijab. Hvis det blir aktuelt må det tas opp i driftsstyret, sier han.

 2. For å si det enkelt:hijab i politiet eller forsvaret kommer aldrig til å skje.Dette er Norge og de som kommer hit må tilpasse seg oss.Det er ikke vi som skal tilpasse oss innvandrerne!Hvis de ikke liker seg her kan de jo reise hjem.De har jo et land de kommer fra hvor de kan leve slik de ønsker kulturellt og religiøst.Vi etniske nordmenn kan ikke reise til et annet hjemland,vårt er her i Norge og det er det vi offret 1 år eller mere i forsvaret for å bevare.Innbyggerne i Norge burde vært spurt om vi ønsker et flerkulturellt samfunn,men den folkeavstemmingen tør ikke de rødgrønne å ta da svaret ganske sikkert vil være et annet en de ønsker..demokratiet i Norge er en vits.

  1. Hva er problemet med Hijab i Forsvaret??? Eller, tror du virkelig det blir et problem noengang? Merk: kun Forsvaret.

 3. Muslimer med eller uten hijab passer ikke i Europa. De er fiendtlige soldater i sivil som i første omgang konsentrerer seg om formering. De må sendes ut såfremt de ikke troverdig forkaster den syke ideologien Islam. Andre mennesker av alle farver og opprinnelser passer imidlertid godt, og de forakter de hatefulle muslimene like mye eller ofte mer enn selv vi gjør.

  1. Ok, jeg tror jeg skjønner hva du mener, men hva synes du om Hijab i den norske skole og for barn? Der mener jeg at vi- Det norske folk- forplikter oss å godta deres religions ritualer, og klesdrakten til de som ønsker å gå med det. Ingen kritiserer nordmenn for at de går i bunad på 17 Mai, feks. Og det skulle jo bare mangle. Derfor mener jeg at vi bør godta at barn får lov å bruke Hijab i skolen, mener jeg-

   Takk for innlegget ditt Hans P.

   1. Dere må da se forskjellen på å trekke i bunad 17.mai og gå med hijab året rundt!!!??? Er dere blitt helt hjerneskadet?

 4. Enig i at innvandrere på tilpasse seg etter det landet de flytter til og ikke like mye oss som allrede bor og er født her. Slik det er nå er det kun vi som skal tilpasse oss muslimene hele tiden er det oss.

  Jeg vil aldri flytte til et land der islam regjerer siden jeg ikke kan fordra religionen deres og jeg kunne aldri tilpasset meg deres kultur og sosiale regler. Jeg kunne aldri tenke meg å flytte dit for så å prøve å forandre dem.

  Nye norge og nye europa kommer til å få problemer. Det er mye som tyder på at dette skjærer seg og det økende misnøyen til at vi får islam trykket opp i trynet runt i europeiske land vil ikke bare gå bort av seg selv.

 5. En dag smeller det, bare de blir mange nok.
  SV lefler om dialog,opplysning,LOL, da får de lese koranen
  der står det mye om dialog?
  Heller mest om vantro hunder som skal dø,det er vel det barna lærer også.
  Hva muslimer har å gjøre i Norge/Vesten er for meg en gåte!

 6. Det som virker rart her er at jentungene blir påtrykt ett symbolsk hodeplagg fra de er småbarn, helt ned i første skoletrinn og barnehage. Slik jeg har forstått det skal jentene først begynne med dette når de mår puberteten. Da er det tre muligheter:
  1. Muslimske jenter er unike medisinsk sett og kommer tidlig i puberteten.
  2. Muslimer i vesten tolker Islam på en annen måte en resten av verden. Derfor tidligere i hijab
  3. Dette brukes som en maktdemonstrasjon for å strekke vertslandet lengst mulig i islamsk retning.

 7. Haha, vilken dum debatt!
  Förbjud slöjor, de har inget att göra i ett västerländskt samhälle och symboliserar underkastelse till mannen och Islam.
  Islam är ingen religion, det är en troslära som innehåller politik, ekonomi, militära komponeneter.
  Islam är rasistiskt gentemot kristna och judar. Bara att läsa Koranen, ta reda på orden Kuffer/kaffer/kafir, kolla hur det ser ut med jämställdhet i de egna Islamistiska staterna
  Hijab är förtryck och symbol för något vi IKKE vill ha.
  Hijab är toppen på ett isberg av hur Islam vill få muslimerna att få ökat inflytande: http://www.islamiska.org/s/sverige.htm

  Bara våra präster och nunnor har religiösa plagg, ej övriga troende. Hos muslimska kvinnor har alla slöjor, det är skillnad och rättfärdigar inte påstående att muslimskorna också har samma rätt som en nunna.

  Ta bort slöjan ur skolan och låt en religion bara få genomsyra en person privata livsåskådning.

 8. Det er så utrolig tragisk når folk ikke har lest koranen men tror likevel at de er eksperter, og vet ALT om islam, fordi de leser avisa. Islam er koranen, hva den lærer folket, og ikke TALIBAN osv! Gjør dere selv en tjeneste og få dere litt kunnskap, blir nesten flau på deres vegne, høres ut som en gjeng med idioter.
  BTW: Hijab er ikke påbudt for småbarn, så er enig der, det burde tas opp som diskusjon med de foreldrene som sender småbarn på skolen med hijab!

 9. herregud da mennesker! skader d dere så jæævli mye at folk går med et hodeplagg? har dere virkelig så lite å tenke på og så lite problemer i livet at dere må henge dere opp i sånne ting?? begynn å gjør noe med livene deres! kanskje smart så dere ikke dere dør uten noe livserfaring!

  bra innlegg forresten=)

 10. Problemet er at ingen tar et grundig oppgjør med islams og muslimske menns forkvaklede seksualitet. Det er kort sagt ingen som tør å stille de nødvendige spørsmålene og ikke gi seg før man før de ønskede svar.

  Hvem var den første som kom på den tøvete ideen om at kvinner og deres seksualitet skulle kontrolleres? Det har seg nemlig slik at ikke alle fikse ideer våre hjerner kommer opp med er like geniale, og denne er en av de mindre heldige. Om noen skal kontrolleres er det muslimske menn; deres hjerner er kronisk patologiske hva gjelder å komme på forskrudde innfall, enten dette handler om kontroll av kvinner, drap på annerledes tenkende, homofile eller selvmordbombing osv.

  Et problem når man forsøker å snakke med muslimer, og spesielt hva angår islam som sådan, er at de “kopler ut”, de er ganske enkelt ikke i stand til å forholde seg rasjonelt til problematiske spm. som kunne innebære kritikk av deres ideologi (forkledd som religion) læreverk (koranen) og profet.

  Derfor skal man ikke snakke med muslimer om disse tingene: man skal bare kommandere muslimer til å akseptere hva vi gjør i dette landet og ja, kall det gjerne assimilering, for det er hva det i siste instans handler om.

  Når SV sier de er kompromissløse på norske verdier, er dette mindre enn en halvkvedet vise, for dersom man er overbevist om at et plagg er kvinneundertrykkende og undertrykking er forbudt, så følger logisk at man forbyr plagget. Vi venter bare på at SV aksepterer steining, dreping, lemlesting, halshugging og voldtekter som en del av islams kulturelle uttrykk, fordi ideen om at alle kulturer er likeverdige skiller ikke prinsipielt mellom disse fenomenene. Norske og svenske politikeres posisjon er at dersom alt er og kan reduseres til kultur, skal det aksepteres uansett hvor motbydelig det er.

  Imidlertid mangler norske politikere både ryggrad og innsikt i hva islam handler om, norske politikere eller kommentatorer leser ikke bøker av feks Robert Spencer for å få kunnskap om hva islam faktisk handler om og hva kildene sier.

  Muslimer forstår kun ett språk; makt eller vold, ja og penger! Dette betyr at kun et forbud er veien å gå. All den tid et forbud uteblir, kan muslimer påtvinge sine barn hijab under dekke av at det jo ikke er forbudt. Hvorfor? Fordi islam er en lovreligion, den sier ikke hva man bør eller ikke bør. Islam preker kun hva som er påbudt og hva som er forbudt og denne lovtankegangen har infisert alle muslimers hjerner og spesielt muslimske menns.

  Naive poltikere tror at muslimer beveger seg i det samme mentale landskapet som de selv; dersom man sier at man ikke forbyr hijab, men samtidig sier at ingen bør bruke det, tror man at mannlige muslimer (som jo er hovedpropagørene for kontroll av kvinner) vil ta hintet man ikke uttrykket eksplitt; legg igjen hijaben hjemme fordi det sømmer seg ikke i et demokratisk samfunn. Muslimer tenker ikke slik; for muslimer teller kun islam og lover de mener gitt av deres gud, allah. Det er bare tvang som kan få bukt med hijab og annen islamisering.

  Det finnes ca 1.57 milliarder muslimer i verden, litt over halvparten kvinner og de fleste problemene med islam kommer fra muslimske menn. Det er mannlige muslimer som er problemet.

  Tvangsoppløs muslimske ekteskap, utvis muslimske menn som ikke aksepterer kvinner, homofile og ikke-troende eller kristne som likeverdige. Nekt muslimske menn å få barn med muslimske kvinner osv. Det finnes en rekke tiltak for å få orden i sysakene, men ingen tør, feige som de er.

  Når får vi den første ordentlige debatt om islam, dens grunntekster osv? Når får vi en kritisk analyse av koranen hvor alle vers som oppfordrer til vold mot andre strykes?
  Når kommer muslimene på banen PÅ VEGNE AV ANDRE og ikke kun seg selv?
  Når begynner vi med økonomiske sanksjoner dersom ulike muslimske sentra ikke tar debatten seriøst?

 11. Når en person MÅ ha på seg et bestemt plagg på grunn av sin egen vrangforestilling, så har vedkommende et psykologisk problem. I de fleste tilfeller byr det ikke på problemer, men når den samme personen påvirker barn til å bruke det samme plagget blir det et problem.
  Om jeg av personlig overbevisning måtte bruke en truse som hodeplagg, og jeg i tillegg ville bli politi, ja da hadde det vel vært naturlig at trusen ble innført som hodeplagg i politiet. Og barna, selfølgelig ville de blitt sendt til skolen iført truse på hode!

  1. Terje, nå er du vel litt barnslig, men jeg prøver å forstå hva du mener men jeg greier det ikke helt. Her er det snakk om religion, og tradisjon. Hverken du eller jeg tar skade av at barn med den religiøse overbevisning om å bruke Hijab, bruker det.

   Takk for innlegget ditt-

 12. Jeg hører stadig vekk om kunnskaper som de har, men Norge klarer ikke å dra nytte av disse. Hvilke kunnskaper er det snakk om? Mange klarer ikke engang å lære seg norsk etter flere år i landet. Vær så snill og gi meg noen eksempler på kunnskapene det er snakk om. Høylytt koranlesing og hijabbretting skal ikke være med i listen. Heller ikke de kunnskapene en har fått i Norge.

  1. Jeg nevner masse om kunnskapen disse innhehar i innlegget mitt. Mange av de får ikke jobb fordi de er innvandrere. Men innehar masse kunnskap, har lang utdanning og og kunne utført hvilken som helst jobb på utmerket vis her i Norge. Ingeniører, IT kyndige. Og jeg har lest om at det også er piloter som kjører taxi i Oslo. Hviken utdanning eller kunnskap tror du shag05 skal til for å bli pilot på en stor 737 flymaskin?

   Takk for innlegget ditt.

   1. Takk for raskt svar. shag05 er ikke navnet som jeg brukte i dette innlegget.
    Hvor får du statistikken din fra?
    Jeg er en utlending selv og kjenner veldig mange utlendinger med veldig forskjellige bakgrunner. Kjenner til en kirurg fra Afganistan som jobbet på et av sykehusene i Norge. Utdannelsen hans er fra Sovjet Unionen. Kan du nevne flere leger fra Afganistan. Forresten, denne mannen brukte to år på å forsvare sin diplom før han fikk jobb. Jeg vet at det er veldig mange sykepleiere som bruker hijab. Ta en tur til Aker sykehus og se selv. De fleste har fått utdanning i Norge. Jeg syns at dette er positivt, bare så du vet.
    Til og med mohammed atta og gutta fikk pilotutdannelsen i USA. Hvem vil da ansette muslimske piloter til å jobbe i vestlige flyselskaper etter 9/11?
    Er det mange leger, it spsialister og piloter som henger på grønland torg? Av de flere titalls(hvis ikke 100vis) innvandrere som jeg har møtt og snakket med, var det så si ingen med utdannelse. Ihvertfall ikke fra hjemlandet. De fleste er lykke jegere som er villig til å gjøre det meste for å utnytte situasjonen i Norge.

    1. Hei, beklager feil navn på svaret mitt. Jeg vet det er mange lykke jegere, men min komentar gikk på at det er mange med god utdannelse som lett kunne få seg en god jobb i Norge fordi de hadde mer enn nok utdanning og var mer enn kvalifisert til det. Men pga uvitenhet blant mange norske bedriftsledere og andre som har til ansvar å ansette folk, er skeptiske til innvandrere. Jeg vet det er mennesker i ført Hijab som også har jobb i Norge. Men jeg mener det er viktig å få integrert unge, så raskt som mulig inn i det norske samfunn. Men jeg ønsker at de som vil det skal få bruke Hijab-

  2. De har kunnskap i å stikke sugerøret i kassen , og forsyne seg , uten å bidra med noe.Det må jo være helt topp å bo i dette landet, penger detter i postkassen,uten å løfte en finger,og det jeg skriver har ikke noe med rasisme å gjøre ,det er realisme.her er det en som skriver les koranen ,og jeg sier les vegtrafikkens lover,og det blir akkurat det samme,.og hva er det de flykter i fra?hvis Islam er så perfekt,og en dag så kommer det flerkulturelle eksperimentet, til å smelle,det har aldrig vært vellykket å blande kulturer,det vi kommer til å ende med, det blir Balkan tilstander.

 13. Vargas12, du må ikke glemme at vi bor i Norge og i Norge må en forholde seg til NORSKE regler og tradisjoner!

  Punktum finale, ingenting mer å diskutere!

  1. Helt riktig, og som jeg sier unger skal gå i norsk barnehage og på norsk skole, for å lære språket så raskt som mulig. Da forholder de seg til norske regler også. Men det betyr ikke at barn kan ikke kan bruke Hijab.

   Takk for innlegget:)

 14. Pakk den jævla Hijab hjem til deres eget land!
  Dritt provosert av deres forbanna relgion! DERE ER I NORGE! Stikk her i fra eller vær normal som alle oss andre Norske!

  1. Ja, det må du få lov til å mene, men det er ikke alle som er enig med deg. Men trøst deg med at det er ikke alle som er enig med meg heller:)=:)

   Takk for innlegget ditt, men skal du svare på min blogg så får du oppføre deg som folk!

   1. Jeg snakker fra levera og tåler du ikke det så har du et problem ikke jeg! Norge er Norge Islam er Islam.. Vi trenger ikke det her !

    Hva mener du egentlig? (om saken)

    Igjen: Jeg sier d som det er, hvorfor ikke ?
    Slutt med dine trusler dude! Blir litt som: Skriv hva du vil bare d er politisk korrekt !

 15. Vargas12,
  for å omme litt nærmere temaet vil jeg si at de muslimene med høyere utdannelse kler ikke sin 5-6 år gammel datter i hijab. Det er heller de som ikke har noen utdannelse(sikkert ikke jobb heller mange av dem) som gjør det.

  1. Hva har d men saken å gjøre ? Skal jeg dra på rema med ski maske eller? Da kommer Onkel Politi asap! Fuck that shit som er en grei comment!

   1. Det har alt med saken å gjøre. Du er ikke bedre enn de som kler sine smådøtre i hijab. Du ville sikkert gått og handlet på Rema iført finnlandshette om du ikke var så redd for politi.

 16. «Jeg mener nordmenn enten de liker det eller ikke, for de aller fleste synes nok det er litt merkelig- MÅ bare venne seg til Hijab som endel av klesdrakten til våre nye landsmenn.»

  Med den innstilling vil vi aldri få et forbud mot dette forferdelige plagget. Typisk norsk innstilling, godta alt. Nå er heldighvis ikke disse hijab-barna norske som dagbladet sier, de er norske statsborgere med muslimsk tro og gener fra midtøsten. Norske barn som Ola og Kari går ikke i hijab. Begrepet Nordmann brukes snart om alt og alle.

  1. Du har skjønt hvem land vi er i? Sønnen min spurte meg: Hvorfor har de jentene på seg sånn maske i nesten 28 grader varme.. Hmm ikke lett å forklare!

   Jeg er hel Norsk samme er han, når barn reagerer så sier d mye! Nei til Hijab i Norge:

   Og d har ikke kommet for å bli Mr Blogg starter!

   1. Jeg skjønner at vi fortsatt er i Norge, og hijab er ikke forenelig med våre norske stolte tradisjoner og vårt syn på likestilling mellom menn og kvinner.

 17. Kjære Vargas.
  Du har dessverre ingen peiling om den bestialsk og mange ansikter islam og dets taktikk og strategi .
  Jeg er en ex muslim fra iran og har studert islam/koran fra forskjellige vinkler i snart 12 år .
  Islam / koran er basert på to viktig og farlige våpen:
  1- løgn ( taqiya ).
  2- skape frykt og redsel hos mennesker ( roub ).
  Den kvalmende plagene hijab ,burka, niqab, er ikke bare et hårdekkende ,men det er et symbolflagg og målstok som viser islams innflyttelses nivå og makt i et vestlig kristent land og dette er en av mange islams taktikk å spre sine tankegang .
  Islam er ikke relegion, men politisk ideologi som vil dominere verden ifølge krim og tortur manifesten koran.
  Den jævla allahen er selve pedofeten og landsveisrøveren muhamed som har to fulle jobb , torturist og murder i helvete ,halikk sjefen i paradisen ifølge koran .
  La ikke vi ble lurt gang på gang av islam og muslimske løgnaktiger.
  Vi har bare lite tid til å redde oss og fremtidige genrasjoner og vesten av islams viruset som er enda farligere og dødlige enn Aids, Pest og Rabies.

 18. Hei.
  Selv er jeg fra Iran men har ingen tilknyttnig til verken gud eller religion, for å si det mildt, så er jeg faktisk ateist. Sånn sett så har jeg absolutt ingen grunn til å forsvare muslimer eller deres tro.
  De siste har jeg lest mye jennom blogger skrevet av Nordmenn og deres inntrykk av muslimer.
  Personlig så synes jeg at mange bedømmer muslimer ut ifra deres utsende, klesbruk, tro, osv. men vedder på at mange av dem ikke engang snakket med en en muslim mer enn 2 minutter.
  Siden selv kommer fra et muslimsk land og har også bodd 4 år i Tyrkia som dere alle vet, også er muslimer, så vet jeg veldig godt at muslimer er verken onde eller hatefulle mot andre mennesker med en annen tro.De har verken tenkt å forvandle Norge til et muslimsk stat eller føre sharia loven her.
  De aller fleste er her for å gjøre en innsats og leve et normalt liv.
  For tiden jobber jeg i buss bransjen og mange av mine koleger er muslimer, men tross mine holdninger og komentarer mot gud og religion, har jeg alldri opplevd noen negativt fra dem.
  For noen dager siden var jeg gjest hos en Pakistansk venn og ble så positivt overrasket over deres gjestfrihet og respekten mot meg at jeg kan knapt beskrive det selvom vedkommende viste at jeg var ateist og våre synspunkter og tanke ganger er i de gradene stor at man ville tro vi ikke hadde noen ting å snakke om, men han mente at hva vi tror på eller ikke tror på er en privat sak og har ingenting med vår vennskap å gjøre.
  I Iran hvor jeg kommer fra er ca. 3% av befolkningen kristne, det vil si bortimot 2 mil. mennesker og det har alldri vært noen problemer mellom kristne og muslimer. De har bodd side ved side som venner og naboer og har alltid vært en gjennsidig respekt mellom dem. Forskjellen mellom der og her er bare det at når dy skal innvitere naboen hjem til deg så spør du ikke hvilken religion eller sekt tilhører vedkommende til. Du ser på vedkommende som en medmennesker og en nabo eller en fremtidig venn.
  Jeg tror vi kan forebygge problemer her i Norge og andre vestlige land med å bli kvitt haten og heller prøver å bli litt bedre kjent med hverandre isteden og med det mener jeg snakke litt mer enn 2 minutter med hverandre.
  Jeg er selvfølgelig imot at små barn skal gå med hijab eller hodeplagg, men det hjelper hvertfall ikke å holde meg langt unna slike folk og kalle dem undertrykkende religiøse mørkemann, men jeg kan prøve å bli bedre kjent med ham og heller motbevise han at dette ikke er riktig, for ellers ville han ikke forstå det siden han er oppvokst med den mentaliteten, dessuten så er livet for kort til så mye hat og tull, vi kommer mye lenger i livet med kjærlighet og vennskap.
  Ha en riktig fi helg alle sammen…

  1. Jeg har ikke lest koranen, men du har sikkert ikke lest bibelen heller. Men du kommer med masse info som jeg stiller meg undrende til, og sannhetsgehalten i. Men du har helt rett i at det er ikke alt vi nordmenn ikke vet hverken om koranen, Hijab eller Islam. Men jeg er villig til å lære og har min menig om det meste med loven i hånden! I yttringsfrihetens navn.

  2. Hei Ali!

   Tusen takk for et langt og meget intersant innlegg. Jeg beklager at jeg ikke kan få svart, da det er enorm respons på innlegget mitt!

   God helg til deg og dine:)

   Vargas

   1. Fordi ditt syn er absurd !
    Hvorfor skal Norge bli en Islamsk stat ? ( på grensen av temaet) Folk som kommer hit skal følge Norsk lov! Er d så jævlig vanskelig å forstå?

  1. Det er jeg klar over, men du skryter på deg over å ha lest koranen, og der står det sikkert masse bla om Hijab. Jeg spurte deg om du har lest bibelen, for det står det ingenting om hijab…

 19. Til Ali.
  kjære deg , her snakker vi om hijab og islam og muslimer generelt, derfor betyr absolutt ingen fing at du har møt noen såkalt muslimer som har hvert hyggelig mot deg , men værsnil å spør dem hva de tror om kvinner rettighetter eller ytringsfrihet eller muslimske terrorister på ærlig mote uten å bruke ingen form av TAQIYA paragrafen som anbefales kristalklar i koran.
  Du er min landsmann og kanskje litt for ung og uerfarene om islams virkelige ondskapsfulle ansikt, les og undersøk litt om islam og dets lær da du ble enig med meg om du er ærlig og nøytral.

 20. Kjære Vargas ,les din førrige innlegg nøye , du har ikke SPURT meg om bibbel ,men du dømte meg på forhånd at » du har sikkert ikke lest bibbel «.
  Jeg trenger ikke og itillegg vil ikke lese eller vet om bibbel ,fordi jeg har absolutt ingen tro på såkalte relegioner , men du som er ansvarlig blogger må ha en god del kunnskap du skrive om .

 21. Islam og koran har ødelagt våre fortids historie og tradisjoner og vårt land fra 1400 år siden til og med nå , derfor jeg ble ivrig til å studere den islamske faenskapen grundig , og hvis kristendom eller jødedommen eller andre ideologien ødelagte mitt land, selvfølgelig og sikkert jeg ville studere og vite mer om dem å kjempe hardt mot også.

 22. Vet ikke hva jeg skal si om innlegget ditt Vargas 12. Er du naive eller er du et slikt usedvanelig positivt og snilt menneske? Jeg har bodd i mange land og sett mye trist som er resultatet av radikale kulturer og religioner. Slik du beskriver det er det vel en drømmeverden som ikke kan bli realisert, men det er kanskje ganske positivt det fremdeles finnes godtroende mennesker som deg.

 23. Hijab är något hemskt för att det handlar om att underkuva och förtrycka kvinnor. Det är inte bara ett religiöst plagg utan en symbol för att det är okej att se kvinnor som mindre värda än män.

  Utdrag ur Koranen: «Och säg till de troende kvinnorna att de bör sänka blicken och lägga band på sin sinnlighet och inte visa mer av sina behag än vad som [anständigtvis] kan vara synligt; låt dem därför fästa slöjan så att den täcker barmen. Och de skall inte låta sina behag skymta inför andra än sin make, sin fader, sin svärfader, sina söner…»

  I Norge skall kvinnor inte behöva sänka blicken inför män, dem skall inte behöva känna att den kvinnliga kroppen på något sätt är oanständig. Det är så vansinigt fel och gör att vi går baklänges i utvecklingen. Det förhindrar jämställdhet och integrering i samhället och som kvinna blir jag ärligt talat väldigt stött av att se hijab och framför allt burka på kvinnor i alla åldrar.

  För min del tycker jag även att kors och liknande kan vara förbjudna i skolan. Vi lever i moderna tider med Darwins evolutionslära, gymnastiktimmar och sexualundervisning. Det är viktigt att ALLA norrmän förstår detta och anpassar sig efter det när man väljer att leva här.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.