Denne sittende regjerninge er jo kjent for å surre med saker fram og tilbake, og fram igjen. Justisminister Storberget godtok først bruk av hijab for så å trekke dette tilbake etter massiv kritikk. Det er selvsagt lov for politikere å ombestemme seg og snu i politiske saker. Men det begynner å bli lovlig mange nå synes jeg.

Hjab bør selvsagt være en lovlig del av politiuniformen for den som har den kristne tro, og ønsker å bruke det. Hvorfor ikke?

Justisminister Knut Storberget vil ikke endre politiets uniformsreglement for å tillate hijab.

– Mitt svar er veldig kort: Vår avgjørelse ligger fast. Vi har hatt en grundig politisk og juridisk vurdering, og det er ikke aktuelt å endre politiets reglement, sier Storberget til NTB.

Det var likestillings- og diskrimineringsombudet som bragte saken inn for nemnda, etter at Justisdepartementet kom til at forbudet var innenfor internasjonale konvensjoner og derfor nektet å endre regelverket.

Nemnda viser til at formålet med hijabforbudet, er at uniformen skal uttrykke nøytralitet og likhet. Nemnda er enig med Justisdepartementet i at det er en saklig begrunnelse, men mener samtidig at departementet «ikke har godtgjort at forbudet er nødvendig for å opprettholde tilliten til norsk politis nøytralitet».

Tvert om bør politiet gjenspeile samfunnets mangfold for å opprettholde bred tillit, heter det i uttalelsen.
– Grundig gjennomgang

Både Likestillings- og diskrimineringsnemnda og Likestillings- og diskrimineringombudet har konkludert med at et forbud er diskriminerende. Justisdepartementet velger likevel å holde fast på sin beslutning.

– Det har vært en grundig juridisk gjennomgang både hos oss og i de to instansene. Vi må bare leve med at vi har kommet til to forskjellige resultater, sier Storberget.

Det var 4. februar i fjor Justisdepartementet kunngjorde på sine nettsider at bruk av hijab til politiuniformen skulle tillates. Det skjedde etter at Politidirektoratet svarte positivt på en forespørsel fra Sandnes-kvinnen Keltoum Missoum, som ønsket svar på dette før hun søkte opptak på politihøgskolen.

Siden ble vedtaket trukket tilbake, og debatten om hijab i politiet har rast siden.

Jeg er sikker på at det blir en opphetet debatt om hijab i politet – for og i mot. Jeg er ikke politiker, men vi lever i et demokrati,og  kan ikke politiet ha hijab som en del av politiuniformen?

Fra Document.no i Februar 2009 står det å lese:

 I utgangspunkt skal det mye til å nekte politiet å bruke hijab, fordi det i prinsippet vil innebære et yrkesforbud, sier hun.

Justisministeren vil få tre ukers frist til å svare. Dersom ombudet konkluderer med at loven er brutt, kan Storberget anke avgjørelsen inn for likestillings- og diskrimineringsnemnda.

Gangås mener det vil være bemerkelsesverdig hvis departementet ikke retter seg etter en avgjørelse i nemnda, men et vedtak er ikke bindende for departementene.

Likestillings- og diskrimineringsombud Beate Gangås er forøvrig en av premissleverandørene bak det omstridte vedtaket om å tillate bruk av hijab til politiuniformen. I Politidirektoratets (POD) anbefaling om å tillate hijab, heter det at Likestillings- og diskrimineringsombudet, den tidligere POD-ansatte Beate Gangås, har “henvendt seg til POD i sakens anledning med oppfordring om å legge sterk vekt på betydningen av det norske diskrimineringsvernet for enkeltpersoners religion, herunder det religiøse uttrykk når direktoratet skal ta stilling til om det skal være tillatt å bære religiøse hodeplagg sammen med politiuniform.”

Altså yrkesforbud, Storberget. Noe å tygge på herr justisminister….

 

Hvorfor ikke la kvinnelig politi gå i BURKA!? Det hadde blitt et passe helvete kan jeg tenke meg!

Kilde

 VG.no, Aftenposten.no, og Document.no

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10044493

Pin It on Pinterest