Høybråten er blitt desperat!

INGER LISE HANSEN- KRFS AFRODITE

 

I regi av Naturvernforbundet arrangeres det miljøfestival i Kabelvåg denne helgen. Målet er et oljefritt Lofoten og Vesterålen. Det er en sak Inger Lise Hansen (KrF) brenner for.

Forvaltningsplanen for Barentshavet og havområdene utenfor Lofoten skal revideres i 2010. I denne revisjonen skal regjeringen ta en beslutning om hvorvidt det skal settes i gang en åpningsprosess for oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Det er Inger Lise Hansen sterkt imot, og er på plass på folkefest mot oljeboring.

– Dette viktig sted å være. Vi skal vinne kampen for et oljefritt Lofoten og Vesterålen. Jeg mener det er viktig å mobilisere folk der de er – kampen må vinnes hos folket, sier hun.

Inger Lise Hansen kan være Kristelig Folkepartis svar på kjærlighetens og fruktbarhetens gudinne i Gresk Mytologi, Afrodite! 

 Jeg mener at flotte Hansen er det beste som har skjedd KRF på mange 10 år! Hun står rakrygget med begge bena godt plantet på jorda, og snakker partiledelsen midt i mot. En partiledelse som er så nitrist, kjedelig og arrogant at det er vel egentlig et lite under i seg selv at de har fått noen politiske stemmer ved de siste valg i det hele tatt!

Grunnen til at jeg vil sammenlikne Hansen med Afrodite er at hun er fruktbarhets gudinnen, og er det noe partiet trenger så er det ny giv, ny glød og så mye fruktbarhet det går ann å få i inn i et politisk parti i Norge! Inger Lise Hansen er den som kan gi et parti- som ligger nærmest med brukket rygg- denne given. Hun er, smart, pen og tøff, noe man ikke kan beskylde tidligere partiledere for å være.

Kjedelige og politisk klønete Svarstad Haugland, og nåværende partileder Dagfinn Høybråten, ja hva kan man si? Hvor kan man finne kjedeligere politikere? Stemmene partiet har fått de siste årene taler for seg, det har gått rett nedover alt for lenge. Klønete og lite energisk ledelse må ta det meste av skylda. 

 Et så viktig parti som KRF  bør ha livets rett, og fortjener å ha en partileder som har litt sjarm, humør, glimt  i øyet og staker ut en ny og riktigere vei for partiet! Tidligere partiledere i KRF har vært kjent for å være platte, gråe, og ha manglende visjoner for egen politikk!

– Det er riktig at partiet har en debatt gående. Men det virker lite troverdig når det også blir uttalt at strategiprosessen ikke skal dreie seg om personer og politikk. Men hvis det ikke skal dreie seg om det, hva skal det dreie seg om da? På de premissene tror jeg ikke det kommer noe nytt ut av denne debatten, sier Hansen.

Mangelen på nyskaping og nytenking i dagens KrF kan ifølge Hansen bli skjebnesvangert for partiet.

KrF-leder Dagfinn Høybråten sier sentralstyret i partiet nå er innstilt på å endre bekjennelsesparagrafen som frem til i dag har krevd at alle representanter for partiet må være kristne.

– Vi er klare for å endre bestemmelsene. Vi skal fortsette å være et parti basert på det kristne verdisyn, og det vil våre representanter fortsette å stå inne for, men måten vi uttrykker det på er vi i ferd med å fornye, sier Dagfinn Høybråten til VG Nett etter dagens sentralstyremøte.

– Vi tror vi skal finne et uttrykk for vår politiske tradisjon som også treffer den tiden vi er i nå, sier partilederen.

På spørsmål fra TV 2 om han nå åpner for at muslimer kan sitte i partiets sentrale organer, svarer han at han ikke tror det kommer til å bli en aktuell problemstilling, men at det vil være mulig.

– Det er da også en utrolig dårlig partistrategisk øvelse vente med bearbeidelsen av tidenes dårligste valg helt til opptakten til kommunevalget.

Jeg mener at det allerede har tvunget seg fram et naturlig skifte. Dagfinn Høybråten sitter på lånt tid. Det vet han godt. Er det ikke like godt å gå av nå, før det blir pinlig og flaut?

Nå er den sittende ledeslen i KRF så desperate etter politisk oppmerksomhet og flere stemmer at de er villig til å selge sjela si. De er villig til å ta inn medlemmer som ikke er selvutnevnt kristne eller som ikke står i statskirken. Jeg tror ikke det jeg leser!??!!

Er det neste steg på krampetrekningene at den sittende ledelsen= Dagfinn Høybråten- godtar homofile i sine rekker og homofile ekteskap? Dette er på grensen til å være patetisk og dumt Høybråten! Er det ikke bedre å slippe til folk som vil KRFS beste?

Greier ledelsen i KRF å få fjernet den sittende partilederen og få inn den som er partiets reddende engel, Inger Lise Hansen uten for mye støy? Tvilsomt. Men når den tid kommer- for det gjør den, så er jeg klar med min stemme, men ikke før!

Stå på Inger Lise!

Kilde Nettavisen.no, Dagbladet.no og VG.no

http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/imam-vurderer-krfmedlemskap-3275287.html

http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/politikk/hoeybraaten-vil-fjerne-kristenkravet-3274352.html

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=10018017

http://www.nettavisen.no/nyheter/article2958235.ece

http://www.dagbladet.no/2010/08/12/nyheter/politikk/innenriks/krf/inger_lise_hansen/12940095/

11 thoughts on “Høybråten er blitt desperat!

 1. Enig med ‘roger’. Denne paragrafen er det eneste som skiller Krf. fra andre. Hva gjør man ikke for å holde en håndfull politikere på Stortinget, selv om de har mistet all innflytelse?

 2. Hvorfor ikke ta vekk ordet kristen også, å være kristen betyr å følge i Jesu fotspor. Jesus selv flyktet opp i fjellene når dem ville gjøre han til konge. Det menes han ville ikke blande religion og politikk. Hvorfor ikke kalle det f.eks. familiepartiet.

 3. Norge skal være sekulært. Religion har ingenting å gjøre innen politikk. Enhver person som gjemmer seg bak meninger og ytringer skrevet i en bok for mange hundre år siden istedet for å ta ansvar samt stå for egne meninger har ikke livets rett som politikere. Religion er en privat sak som ikke har noe i det offentlige å gjøre med unntak som en del av den norske kulturarv i forhold til tradisjoner og på museum.

 4. Mitt forslag er at det skifes partinavn i samme slengen. Jeg foreslår: Kvinnelig hofteparti eller Hakepartiet.
  Nei, Høybråten& co: På tide å legge ned hele sullamitten. Krf har gått ut på dato. Amen!

 5. Med fare for å høres fanatisk ut: husk hva Jesus sa til Peter: «Du vil fornekte meg tre ganger før hanen galer».

  Skal virkelig KRF fornekte kristendommen? Er denne sjelsskifteoperasjonen et forsøk på å kapre muslimer? Vi trenger ikke enda et sånt parti, mer enn noen sinne trenger vi et parti som går på barrikadene og forsvarer våre norske verdier og tradisjoner der kristendommen har sin selvfølgelige plass, og et parti som kan sette den human kristne troen i kontrast til den inhumane islamske troen. Det er tydeligvis verken KrF eller noen annet norsk politisk parti for øyeblikket.

 6. Selv mener jeg vel kanskje heller en modernisering av Krf burde innebære at de får et mer moderne syn på f.eks. homofili og homofile ekteskap.

  At et parti som kaller seg Kristelig nå også godtar at ikke-kristne kan ha tillitsverv i partiet er jo åpent og tolerant, men samtidig litt meningsløst og veldig teoretisk. For man vil vel ikke uansett stemme på – langt mindre melde seg inn i – et kristent parti uten å være troende kristen?

  At noen fremmedhatere er livredde muslimer er bare trist, for dette er ingen «islamisering» av Krf, men like fullt ser jeg ikke helt poenget. De burde heller gå inn for homofile ekteskap hvis partiet skal moderniseres og komme mer i takt med tiden.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.