Høyre fosser fram til Inkognitogaten 18

Nye målinger viser at Erna Solberg og hennes kjære Høyre ville gjort et brakvalg om det var valg denne høsten- En meningsmåling gjort av NRK viser at de blå får en oppslutning på 28.1 prosent som er en økning på 2% siden forrige måling-

Det er kanskje ikke så rart vil du mene, at Høyre får pene målinger når den sittende rødgrønne regjering holder på med så mye merkelige avgjørelser som ikke stemmer med partiprogram eller som er avtalt partiene i mellom, på noen måte.

Men det er tre år til neste stortingsvalg, så det er lenge igjen før Erna kan pakke sakene sine for å flytte inn i statsministerboligen  i Inkognitogaten 18 i Oslo.

Men pr dags dato er det mye som tyder på at folk vil ha endringer. Det finnes vel grenser for hva velgerne kan akseptere fra en regjering som bruker mesteparten av tiden til å bortforklare gaver de ikke burde tatt i mot, monstermaster de ikke burde planlegge å bygge og ministre som hakker på hverandre i media.

Det er nok å ta av- og i følge målingen vil regjeringen pr i dag ha mistet 21 mandater på stortinget. Det er et formidabelt tap. Hadde det vært valg nå.

Jeg synes ikke Høyre eller de andre partiene i opposisjon har vært flinke nok til å utnytte den situasjonen regjeringen har satt seg i. Men tallenes tale lyver ikke, og meningsmålingene sier at Høyre har mest framgang siste måned-

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen holder fast ved at han ikke visste om pengestøtte fra offentlig eide kraftselskaper i 2009.

– Min samvittighet er veldig god. Jeg visste ingenting, sier Riis-Johansen til VG Nett på telefon fra Brasil.

Han sier at verken han selv eller andre har bedt ham om å ta sin hatt og gå etter avsløringene om at Senterpartiet tok imot til sammen 700.000 kroner fra Troms Kraft og Eidsiva Energi. 500.000 av disse kom fra sistnevnte kraftselskap.

Riis-Johansen avviser også at det har vært et oppvaskmøte i Sp. Han erkjenner imidlertid at det har vært mye trykk rundt ham i det siste.

Olje -og energiminister Riis- Johansen er en av mange ministre i den rødgrønne regjeringen som kan vente seg å bli byttet ut når det snart er tid for å se på hver ministerpost- Det er nok flere som sitter litt usikkert i stolene i regjeringskolalene. Forståelig nok.

Men det er som nevnt tre år til neste stortingsvalg- 

Arbeiderpartiet spesielt er god på å mane sine tropper og kjempe godt inn mot valg, og spesielt mot stortingsvalg. Så ingen skal føle seg for sikker på at det blir endringer om makten, det er det faktisk du som velger som bestemmer. Og ved forrige stortingsvalg så var hjemmesitter gruppen på hele 27% det er voldsomme tall når man ser hvor liten oppslutning flere av de små partiene har.

Når det er så store antall mennesker  som velger å ikke stemme, så må jo det være et tankekors til politikerene i Norge. Hvorfor så mange ikke velger å stemme ved valg, er det helt sikkert mange forskjellige grunner til. Jeg tror en av hovedgrunnene er manglende engasjement, mangel på iver og direkte budskap fra de grå musene på løvebakken-

Det er etter min mening en stor venneflokk som styrer dette landet, og det er en annen stor venneflokk som synes det er ok at de gjør det. Det er mangel på temperatur, gode politiske budskap og mangel på politikere som snakker så folket på «gølvet» skjønner det. Noen som får folk til å åpne øynene og ikke minst ørene fra et godt og folkelig budskap.

Hvem gidder å stemme på KRF feks? Dagfinn Høybråten?! Som har like mye sjarm som en monstermast! Han er så desperat etter stemmer at han er villig til å endre på bekjennelsesparagrafen( kravet om at tillitsvalgte må være bekjennende kristen)- da er du desperat asså! Hadde unge lovende Inger Lise Hansen fått prøvet seg som leder for nevnte parti så hadde det alene fått KRF opp i fra skarve 4 % oppslutning- garantert!

Men det er vel lite trolig at noen ser det i et parti som er så dørgende kjedelig og blottet for personligheter at ungdomsavdelingen i KRF snart nekter for hvilket parti de tilhører- Fjern Høybråten og få fram de som vil partiets beste-

Og Erna Solberg kommer til å ri på Høyre-bølgen helt til Inkognitogaten 18 hvis ikke de rødgrønne samler troppene og får slutt på alle pinligheter man nesten ikke har sett maken til-

Bruk stemmeretten!

Inkognitogaten 18 Oslo

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10018663

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10018677

 

5 thoughts on “Høyre fosser fram til Inkognitogaten 18

 1. Det er riktig at sittende regjering, eller Ap (for det er jo Jens, som styrer skuta, de andre er jo bare dekksgutter), ikke har gjort jobben sin. Men ved forrige valg, så sank de også på meningsmålingene første året, og egentlig helt frem til valget, og da gjorde de jo et brakvalg. Så det er absolutt ikke avgjort ennå. Men, om de fortsetter slik, så blir det nok Erna i stolen om 3 år ja. Desverre…

 2. Folk er ikke villige til å endre stemmen sin fordi det vil indikere at dem gjorde en feil i utgangspunktet og er det noe folk er for «stolte» til så er det å innrømme sine feil. Det blir som ved et bilkjøp. Uansett hva man kjøper er det jommen litt av en bil. Selv om det kan være den bilen som topper værstingstatistikkene. Så om AP og SV suppa får fortsette etter neste valg blir jeg neppe særlig overrasket.

  Skjønner litt dem som velger å ikke stemme. Hvorfor skal dem gidde bry seg med det? Det skjer jo ingenting uansett. Samme suppa blir valgt inn, så får vi en fire års bølge med skandalesaker samt avgift og skatteøkninger. All mulige ministre dukker opp i media med skandalesakene sine men så blir sakene henlagt og bla bla bla. De sitter og passer på hverandre og sin egen korrupsjon som en liten inavlet frimurer gjeng. Men begår en ordinær mann i gata samme feilene, kanskje til og med uten hensikt, ja da skal det faen straffes det systemet er godt for!

  Jeg synes oppriktig talt at det er direkte overraskende at ikke har klikket for noen og kjørt en Columbine på stortinget enda. For noe mer finslipt og sleipt f*skap enn norske politikere skal man lete lenge etter.

 3. Syns ikke norske politikere er sleipere enn andre, Hannkatt, men det var et sidesprang.

  Skal vi som stemmekveg ha en reell innflytelse på politikken som regjering og storting fører, må _ALLE_ stemme blankt ved neste valg. Mulig at det må to valgomganger til før politikerne og deres medløpere ser tegninga, og skifter ut seg selv med folk som ikke er innavla broilere.

  Og med å stemme blankt mener jeg at man stiller opp i valglokalet og legger et blankt ark i stemmeurna. Nytter ikke å stemme på sofasitterpartiet fra go’stolen. Dèt skjønner ikke gutteklubben Grei, for det bortforklares med lite engasjement/liten valgdeltagelse.

  Bare en så liten ting som at hjemmesitterne hadde møtt opp og avgitt en blank stemme hadde medført ramaskrik og katastrofe i det politiske establishment. Gutteklubben Grei hadde da måttet tatt grep for å rette opp situasjonen. Og vi har lov til å håpe at de da hadde lagt retorikken på hylla og latt andre ta over.

  Men hvis det ikke hjalp med èn valgomgang, får vi gjenta ved neste valg, og satse på at enda flere stemmer blankt.

  Uansett er det bedre å bruke stemmeretten enn å sitte hjemme valgdagen

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.