Hva er bråket på VM- stadioene?

Vuvuzelaen!! Det er et vanvittig bråk på tribunene og folk klager inn til TV selskapene om at dette må det vel gå ann å gjøre noen med?! Hva da? Be folk om å slutte å blåse he he:? Dette er en del av kulturen i Sør Afrika og vi må bare venne oss til det med det samme- Det er ca 57 kamper igjen og nesten en hel måned!

Dette er det flotte instrumente som folk klager over ifølge Wikipedia-

En vuvuzela (på setswana kalt «lepatata») er et sør-afrikansk blåseinstrument på rundt en meters lengde, som vanligvis brukes av supporterefotballkamper i Sør-Afrika. De krever en betydelig leppe- og lungestyrke for å blåses, og lager en høy, monoton lyd, som en tåkelur eller en elefant.[1] Et lignende instrument (kalt corneta i Brasil og andre latinamerikanske land) brukes av fotballsupportere i Sør-Amerika, og denne typen horn eller trompeter av plast har vært brukt på mexicanske fotballstadion siden 1970-tallet.[trenger referanse]

Den konstante summelyden har preget fotball-VM i minst like stor grad som knallharde taklinger, kjappe kontringer og kremmerhus. Nå vurderer arrangørene å forby bruken av vuvuzela inne på VM-arenaene.

Jeg håper den kommer til Norge til høstkampene starter, så vi får litt steming på kampene her i landet.
Spillerne i VM klager på bråket de også og at det er vanskelig å kommunisere. Går jo ann å vise hva man mener med «å snakke med bena også… 

 

kilde VG.no

Som Siem sier, dette er noe de er vant til gjennom hele sesongen, og altså IKKE noe som er kommet med VM, til alle negative komentarer til vuvuzelaen, jeg mener at dette er en seier for alle som liker litt trøkk! Kalle det gjerne bråk, men det skal jo være bråk på tribunen!

– Det er for sent å begynne med dette nå. Og jeg tror heller ikke det vil skje. Vi lever med dette hver uke gjennom hele fotballsesongen, og verken for TV-selskaper eller seere har dette vært noe problem, sier Siem til VG Nett.

Heia Siem!

Det har kommet sterke reakasjoner på vuvuzela-lyden fra en rekke hold allerede, men arrangøren ga så sent som mandag beskjed om at et forbud er helt uaktuelt.

– Vuvuzela er kommet for å bli. Det kommer ikke på tale å nekte bruken av den under dette mesterskapet, sier Rich Mkhondo som er informasjonssjef i VM-organisasjonen.
En rekke TV-kanaler har allerede truffet tiltak mot vuvuzelalyden. Britiske BBC har fått over et halvt tusen klager på tribunelyden og vurderer å gi seerne muligheten til helt å fjerne tribunelyden når de ser TV-kamper.

Jeg personlig liker at det er støy og jeg har volumet høyt på, men jeg aksepterer og skjønner at dette kan oppfattes spm bråkete for noen-

Men en enorm fest som dette er bråkete!

Brasil kommer til å knuse Nord Korea, med eller uten bråk fra tribunene-

http://www.vg.no/sport/fotball/vm/2010/artikkel.php?artid=10001619

15 thoughts on “Hva er bråket på VM- stadioene?

 1. Det er da mye bedre steming når folk på tribunene synger, roper og heier. Dette er bare en meningsløs monoton lyd

  1. Jo du har nok rett i det, men dette er i Sør Afrika, og det er sånn de gjør det på tribunene der, da synes jef vi skal tåle det da dette er deres VM- Og man kan jo bare skru ned litt om man synes det er litt masete:)

   Takk for innlegget ditt:)

   Vargas

   1. deres VM??? det er da for pokker ikke deres VM! det er alles Vm å denne gangen er det Sør-Afrika som arragerer det! Forby den dritten og la oss få høre publikum!

    1. Så lenge det er Sør Afrika som er arangør så er det deres VM- og litt bråk må man tåle på kamp, men det er klart for noen kan det blir for mye med litt fløyeblåsing…

   2. litt fløyteblåsing? det er jo en evigvarende summetone! skjønner at det er høy selvmordsrate blandt folk me øresus! hadde de blåst når det ble mål eller ved upoppulære dommeravgjørelser, så hadde det vært greit. men fottball handler om følelser, å den monotome lyden dreper alle følelser, alle engasjement…alt…

 2. I live in South Africa and must admit that prior to the World Cup events I never heard a vuvuzela. At the moment it is all you hear. I have no idea how the players can concentrate on their game with the noise of the vuvuzela which echos through the stadiums. Research showed that extended exposure to the noise of the vuvuzela causes permanent hearing loss. It is advisable to wear earplugs when you will be listening to the vuvuzela for longer than 15 minutes. Unfortunately my daughter and all the kids on our street discovered the vuvuzela and it is all we hear from morning until night. Eish!!!

  1. He he so you have never heard of it before? Ok, but to my knowledge, it is supose to be a rutine to bring in every match, but I am not sure you have been at many games my friend:)? Tell your daughter to keep it away from your house:)

   Have a nice and quiet sunday Jonita!!:):)

   1. Den hjelpeløse «engelsken» din i innlegget over står i stil til det latterlige innholdet i «bloggen» din! Du er vel en av disse SV-kjerringene med palestinaskjerf og fotformsko som ikke har jording til bakken. Når Messi og andre stjerner forbanner dette plastikkhornet og forteller at de ikke kan kommunisere på banen pga støyen, så holder det som argument for meg. Stopp denne misforståtte «When in Rome…»-holdningen og kutt ut bråket. Det har ingenting med fotballkultur å gjøre og bare ødelegger verdens flotteste spill!

    1. he he den hjelpeløse engelsken min? Den skal du ikke kimse av Lektor Tørdal, jeg gjør meg forstått og har en tendens til å skrive litt for fort, og ikke redigere før jeg sender, men at sånne smartinger som deg greier å irritere seg over det er jo ganske befriende kan jeg merke:):) Og min jording til bakken har du ikke så mye med- Og hvis du tror dette er et nytt fenomen at det er så mye bråk på en fotballbane at det er vanskelig å kommunisere så har du ikke peiling selv, Tørdal. I bla Tyrkia er det ingen som har hørt en dritt på kamp hverken før, under eller etter kamp! Tåler du ikke bråket så får du kanskje heller se på noe annet… Og la oss fotballelskere få ha bråket vårt i fred:)

     Takk for innlegget ditt lektor:)

    2. Og du som innbiller deg at du er lektor, hva er det som er så latterlig med min flotte blogg? Den er ikke verre enn at du skriver svar på innleggene min? Skulle jeg være SV- kjerring så er vel jeg midt i blinken for deg da, du som er lektor he he :):)

 3. «Jeg håper den kommer til Norge til høstkampene starter, så vi får litt steming på kampene her i landet.»

  Stemning?? Lyden er jo direkte skadelig for hørselen.

  «The sound level of the instrument has been measured at 131 dB(A) at the opening of the horn and at 113 dB(A) two metres in front of the opening, both dangerously high levels for unprotected ears.»

 4. Problemet er nettopp at Vuvuzelaen er ikke noen tradisjon i SA. Det er en driftig entreprenør som klarte å selge inn dette konseptet til arrangøren for å lage liv under kampene. Og å kalle en knappe 2 år gammel «plastfløyte» for tradisjon, er vel å ta litt hardt i. Nei, la folk juble og synge heller. Spillet blir dårligere pga vuvuzelaen

 5. Hei,
  mønsteret i dekor er seks og femkanter, som i fotballen, og som i bikuben. Stadion er som en giga bikube, og lyden er bisummingen.
  Tenk neste gang at dette er symbolsk for fotball og bikube, og summelyden er fra «publikum» ,som er alle «biene i kuben».

  I åpningssermonien syns jeg det var en god og morsom ide. Men jeg skjønner godt at det er irriterende, fordi det er hele tiden.
  Men meningsløst er det ikke.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.