Har du planene klare? Hva du skal bli når du bli stor? Jeg ønsket veldig å bli politi men gav opp lenge før jeg kom så langt som til videregående.

Begynte å jobbe som 15 åring og har jobbet siden. Det er viktig å stake ut kursen så tidlig som mulig, om hvilken vei utdanningen skal gå, og hva du vil studere når du er ferdig med videregående skole.

Kanskje du vil bli bonde, lege, eller kanskje lærer? Uansett hva du skal bli, så sjekk ut hvilken grad av utdanning du trenger før du setter deg mål. Fordi noen yrker krever lang utdanning. Skal du bli prest så må du faktisk gå 6 år på teologi studier før du kan tre på deg prestedrakten, og tannlege er også et krevende yrke mht utdanning.

Tidene forandrer seg så det er ingen tvil om at det kommer yrker i framtiden som ennå ikke eksisterer, men det beste du kan gjøre er å bruk tiden din godt, få gode karakterer og vær en flittig elev. For med gode karakterer så kan du velge på øverste hylle, men er du ikke skoleflink, så må du ta til takke med en jobb som er et typisk lavtlønnsyrke.

Har du planene klare?

Hvis du ikke velger å bli din egen sjef da, som for eksempel forfatter. Det er min stor drøm …

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Er du en mobber?

«Du er så tragisk at jeg håper du blir påkjørt av bussen» «Hvis jeg ser deg på gata kommer jeg...

Ferietips?

Hvor skal du i sommer? Har du forslag til reisemål? Hva er ditt beste ferieminne/mål? Sommerferien nærmer seg og skoleferien...

Lukk