Hvem tar over etter Høybråten?

Dagrun Eriksen

Slik jeg ser det så må det være minst tre gode kandidater til å ta over ledervervet i KRF. Nestleder Dagrun Eriksen, Inger Lise Hansen og Knut Arild Hareide. Hvem som får vervet er ikke så lett å si så mye om, men det er liten tvil om at det blir en durabelig kamp om å få være leder for et politisk parti som har ligget med brukket rygg og nesten i dvale etter at Kjell Magne Bondevik gikk av for mange år siden

Hverken Valgerd Svarstad Haugland eller Dagfinn Høybråten har maktet å få KRF opp og fram etter at de gikk ut av regjeringen Bondevik-

KRF er et viktig parti for mange, men har ikke hatt politisk styring av nevneverdig karakter under Dagfinn Høybråten. Nå skal partiet snues helt om for å få tak i nye velgere og da må nye kluter til. Jeg mener de får det uansett hvilken av de tre nevnte kandidatene som får ledervervet.

Men jeg mener Inger Lise Hansen er tydeligst i sin politikk og hva hun mener er det beste for partiet i den vanskelige snuoperasjonen KRF nå skal i gang med. Meningsmålinger på svake 3,2 prosent kan ingen i KRF være fornøyd med.

Inger Lise Hansen

Og skal noen klare å snu partiet, gå god for markante endringer som feks fjerning av bekjennelses paragrafen som betyr at tillitsvalgte skal være bekjennende kristne er det etter min mening Inger Lise Hansen.           Fjerning av denne grunnpilaren i KRF´s politiske historie er et meget viktig poeng i prosessen med å fornye partiet.

Sentralstyret bør bestemme at det er Inger Lise Hansen som skal modernisere partiet, etter min mening. DA kan KRF gå en lys tid i møte. Men ikke før Dagfinn Høybråten er fjernet som leder for partiet-

Knut Arild Hareide har bred erfaring og vært med lenge i politikken tross sin unge alder. Han ville ha gjort en fantastisk jobb som leder i partiet han også. Så det blir en spennende prosess å se hva utfallet bli-

Man må hverken være personlig kristen eller løpe ned dørene i kirken for å stemme på KRF. Men det kunne føles sånn under Dagfinn Høybråtens ledelse. Og det ble nok hans bane…

Knut Arild Hareide

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=10041444

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=10041266

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=10041173

5 thoughts on “Hvem tar over etter Høybråten?

 1. Det er sekulariseringen og de sekulære utspillene som tar livet av Krf og vi har nok sekulære partier.
  Det er i ferd med å miste det fundamentet det ble bygget på og tradisjonelle Krf velgere kan like godt stemme på Frp, høyre eller andre sekulære partier.
  Noe stort parti kan Krf aldri bli i «vår verden», men det skulle ha mulighet til å vokse til rundt 10% hvis det greide å komme i takt med sine kjernevelgere.

 2. Er enig med andre som skriver her. Det paradoksale med KrF er at partiet er nødt å vanne ut sine kjerneverdier for å overleve. Det blir som å pisse i buksa for å holde varmen i stadig kaldere vær. Skal de holde det gående over sperregrensa særlig lenger må de før eller senere bli lik FrP eller Høyre, og da er jo poenget med partiet borte uansett. Kjernen i hele problemstillingen med dette særinteressepartiet er at stadig færre er tungt religiøse her i landet, selv med muslimsk innvandring. Altså vil partiet naturlig svinne hen i takt med en stadig mindre overtroisk velgermasse. Inger Lise Hansen ville gjort det skarpt i et annet parti med litt takhøyde. Hun virker faktisk ærlig, nytenkende, koselig og naturlig. Strake motsatsen til f.eks Helga Brown-nose Pedersen.

 3. Dagrun Eriksen er en katastrofe for KrF. Som leder i strategiutvalget har hun fått dyrke sin frykt for FrP slik at de nå med resultatet av strategiutvalget, blokkerer sin mulighet til å komme i regjering sammen med H og FrP etter neste valg. På tide dere våkner.

 4. Jeg er uenig både med bloggeren og andre kommentatorer. utenom Høybråten har de andre lederkandidatene ikke holdt seg til partiprogrammet, skapt mye splid og ført diskusjoner i media før de har tatt opp sakene internt. Derfor virker ikke partiet. Før Inger Lise Hansen spradet ut i media, hadde KrF et annet problem: at de ikke hadde noen gode saker som kunne gitt stor oppslutning slik som med kontantstøtten. Derfor gikk det nedover på meningsmålingene. Så tok panikken og ukulturen dem. Resten kjenner vi.

  1. Men du har ikke fått med deg den spliden det har vært rundt Høybråten?
   Der partifeller har gått ut og kritisert lederstile hans? En god leder skaper entusiasme, samhold og engasjement rundt partiet- Det kan vi vel si at Høybråten ikke har fått til- Lederen tar nå sitt ansvar og går av. En helt riktig avgjørelse!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.