Hvilken side symapatiserer du med?

[polldaddy poll=3307120]

Hvilken side er du på i konflikten mellom det palestinke folket og Israel?

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/midtosten/artikkel.php?artid=10001071

Jeg mener det ikke er rart at aktivistene gikk til angrep på de Israelske soldatene, hvis så er tilfelle. De var jo livredde og kjempet en desperat kamp for sine liv, uten at det hjalp nevneverdig for 9 av de…

10 thoughts on “Hvilken side symapatiserer du med?

 1. Jeg tror ikke de Israeliske soldatene hadde skutt løs hvis de ikke møtte på motstand. Om jeg var en soldat som hadde bordet det skipet og folk angrep meg, ville jeg og forsvart meg med det våpnet jeg hadde.

  1. Om jeg fortsatt var soldat ville jeg ha nektet (hatt plikt til å nekte) å utføre en ordre som er i strid med Geneve konvensjonen.

   1. Israel benekter å være i krig mot Palestinere. Likevel bruker de en militær blokade av Palestinerene.

   2. Israel ufører en militær kommando-aksjon mot et sivilt skip i internasjonalt farvann.

   3. Israelske soldater beslaglegger/ ødlegger materiell fra et tydelig merket pressekorps.

   4. Det Israelske forsvar bortfører/kidnapper sivilister i internasjonalt farvann og bringer dem og skipene inn til Israel.

   5. Israel tvinger de bortførte sivilistene til å signere et dokument som sier at de ulovlig har tatt seg inn i Israel.

   Dette er ikke å ta side i midt-østens konflikter. Men i dette viser Israel at Geneve konvensjonen og Folkeretten er av underordnet betydning.

   1. Hvordan i helvete skal Israel fortsette å eksistere uten militær makt, når INGEN av nabolandene tar 5 øre for å utslette jødene så fort de får sjangsen.

    Hamas’ eneste plan på agendaen da de ble VALGT avdet palestinske folket, var å utslette Israel. Ok folk, det der.
    Les opp på ting, og stopp å være så utrolig ensidet.

 2. Dette var dog forferdelig!

  Det er som om en gjeng med bankrøvere etter å ha drept minst 9 kunder blir såret av noen av de overlevende, som er ute av kontroll og ikke er klar over at røverne har en status som Guds utvalgte og som derfor har carte blanche til å myrde. Derimot vil det være en synd å legge hånd på dem.

  Lenge leve Israel, et land som kan dømme alle andre men som selv er hevet over internasjonal lov. Dets befolkning har iflg. noen av landets rabbinere selve Guds DNA mens resten av verdens befolkning er å betrakte som kveg. Derfor er det ingen synd å slakte oss for å frarøve oss våre organer hvis det kan hjelpe en av de utvalgte!

  Et sykt land med en syk befolkning, som må bringes under kontroll snarest.

 3. Spørsmålet er feil stilt: det er mulig å sympatisere både med Israel, og det palestinske folket – de av dem som ønsker fred. Du har slukt de arabiske ledernes propaganda når du tror «palestinere» er den ene parten. De arabiske lederne ønsker å sette disse opp mot hverandre, og ønsker at du kun skal tenke svart-hvitt, og da selvsagt med «palestinere» som hvitt, og «israel» som svart. Det er flere parter her: arabiske ledere som bruker palestinere som brikker, er dem jeg ikke sympatiserer med. Det er de som kaster ut palestinere fra andre arabiske land, og gjør dem statsløse. Hadde de arabiske lederne ønsket å gjøre verden bedre for palestinerne, hadde de tatt dem imot, og integrert dem, for seksti år siden. Men for å bygge oppunder kravet om å ødelegge Israel, og for å ha ynkelige ofre å vise fram, har de valgt denne motbydelige strategien. Som dessverre ser ut til å virke, på ganske mange.

 4. Det er stor forskjell på å forsvare seg, og på å plante skudd rett i hodet på folk fra kloss hold !! Hvis deg du skal forsvare så skyter du i foten eller andre plasser der vedkommende kan ha en sjangs til å overleve!
  Nei Island får ikke en dråpe sympati fra min side slik de gikk frem på den båten!

 5. DE VAR MARTYRER DIN FORBANNA FJOTT!! DE ØNSKET Å DØ I AKSJONEN!!!

  Ja, jeg blir litt irritert når man åpenbart er interessert i en sak og greier å misse noen hovedmomenter som er gjengitt så vanvittig mange ganger. Flere menn om bord hadde tilhørlighet til riiimelig suspekte radikale islamistgrupper, det er nå en ting. Neste punkt er at flere av dem ønsket å bli martyrer. Det er kanskje en vill tanke at det var martyrene som angrep soldatene?

  Du tenker ikke på at det var 700 mennesker her på seks båter, alle ble bordet og ni ble drept på EN av dem? Er det ikke da noe som skurrer litt i den gylne historien om «Israels drapsmaskin»?

  Det eneste parti jeg tar i denne saken er MOT blinde raddiser som sluker alt media serverer dem uten å stille seg ETT kritisk spørsmål.

  Dette er på ingen måte en konflikt med side 1 og side 2. Her er det grums og møkk hele veien.

  1. Deter jo ikke rart det er krig bråk og elendighet i verden og når det finnes sånne mennesker som deg. Som klarer å lire av deg så mye piss på en gang bare for at jeg stiller et enkelt spørsmål. De var IKKE martyrer, det er folk som bevist går i døden for en sak, og det gjorde slett ikke disse menneskene. Det er helt åpenbart hvem som er fjott av oss to!

   1. Så i stedet for å sette meg litt på plass med argumentasjon går du heller i drittkastingsmodus? Det blir krig i verden når folk ukritisk kjører på EN side av en sak, nøyaktig som du gjør her.

    Disse mennene uttalte på tyrkisk tv at de ville dø for saken og bli martyrer. Flere hadde tilknytning til Al Aqsa Foundation, som har tette bånd til Hamas.

    Dersom det å angripe bevæpnede soldater med jernrør og kniver er rimelig naturlig forsvarsmekanisme, hvorfor skjedde ikke noe lignende på en av de totalt 7 andre båtene som til nå har forsøkt seg på dette?

    Og hvordan er du så sikker på at disse menneskene ikke gikk i døden med viten og vilje for en sak?

    Du fremmer her en påstand om dette som en «slaktoperasjon». Bildene som er kommet ut i Tyrkia beviser noe helt annet. Tørre fakta, som at kun personer på denne båten og i denne bordingen ble drept og skadet, taler heller ikke til din påstands fordel.

    Skal du drive krass blogg må du forvente litt motstand uten å syte, gitt.

    1. Jeg ser vel ikke egentlig vitsen med å argumentere mot deg, for du skjønner tydeligvis bare det du vil. De bildene er ikke pene, men hvordan ser de drepte ut da tror du? Og hva vet vel du om hvordan de drepte tenkte før de ble skutt? Her er det mange mange tusen som går i protest mot hvordan Israel oppfører seg mot aktivistene så er det disse som har feil, og du har helt rett i dine håpløse påstander? Og dritkastingmodus var det vel strengt tatt du som holdt på meg her…

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.