Hvilket bilmerke sverger du helst til?

Det er svært mange bilmerker på markedet. Men ingen nye. Når kom det et bilmerke ingen før hadde hørt om?  «Think» er vel den eneste jeg kommer på.

Ellers går det i kjente merker som Opel, Ford. Mercedes og BMW. Ja, og selveste folkevogna da. Volkswagen. Min absolutte favoritt- Ny modeller av de nevnte kommer jo på løpende bånd. Bokstavlig talt-

Hva er din favoritt? Kjører du kun kollektivt og lar være å eie bil, så er du mest sannsynlig rik. For bil er dyrt! Veldig dyrt. Forsikring, driftsutgifter, drivstoff og veiavgift er noe av det du bør budsjettere med om du har bil-

Men, mange bare må ha en bil, og da er det som sagt litt å velge i. Kanskje den elegante Audien, den klassiske Merc´en eller trauste, men trygge Forden? Jeg vet at Skoda er blitt en bra bil etterhver. Sikkert fordi den har blitt forbedret 100% etter at Skoda ble kjøpt opp av VW rundt 1990. Tidligere var det et tsjekkisk merke. Gud bedre for drittbil!

Andre drittbiler ifølge de som skrur. Crysler Voyager, Fiat og Citroën er biler med flest feil og mangler. Disse kommer dårligst ut på de fleste tester, og faller mest i pris som bruktbil. Ikke kjøp!

Et bil merke jeg bevisst har latt være å skrive om så langt er TOYOTA. Den kommer best ut i samtlige tester i Europa. Har minst feil og mangler, og holder seg best i pris som bruktbil. Ingen billig bil på noen måte. Men billigere og bedre i de fleste klasser den liker å bli sammenlignet med- nemlig både Mercedes og Audi.

Jeg har en gammel VW som jeg er fryktelig fornøyd med. Og jeg leaser en Toyota Auris. Det er den beste bilen jeg har kjørt. Den er ikke stor, men den er fantastisk å kjøre. Heldigvis skal jeg ha bilen i nesten tre år til. Uten en eneste bil-bekymring. Billig å kjøre med er den også.

Om du skal kjøpe bil- enten ny eller gammel. Så prut så du skjemmes selv. Spesielt hvis den er ny. Bilbutikkene har enorme avanser på nybil. Du bør ikke kjøpe uten å ha fått avslag på minimum 10.000 kroner-

Skal du kjøpe brukt så kan det være smart å bruke noen kroner på å ha bilen på en NAF test. Der blir bilen sjekket for alt som du lett kan overse selv om du ikke er god på bil. Og husk at du kan heve kjøpet med kjøpsloven i hånden, om du ikke er fornøyd med bilen. Enda du kjøper den som den står-

Da skal jeg ut å kjøre ungdommer til diskoteket- I «Aurisen» selvsagt.

 

Vargas

13 thoughts on “Hvilket bilmerke sverger du helst til?

  1. Jeg vet nok til at jeg vil annbefale folk til å prute så det holder når man kjøper nybil. Blibutikkene har svært mye å gå på nå det gjeder pris- Det er ingen hemmelighet. Man skal kunne prute på bilpriene.

 1. Helt ok at folk pruter,men Butikkene har ikke «svært mye å gå på» det er på etter markedet de tjener pengene sine.

  pruting er greit det så lenge de skjønner når nok er nok 🙂

  De har jo ofte kampanjer hvor man kan få 15-30 000,- i rabatt. ( Powershift kampanjen til Ford 22 000,-)

  1. Vet ikke hvor du kjøper bilene dine, eller om du er bilselger. Men dette er noe de fleste vet, så det du påstår er direkte feil. Det er mye å gå på for butikkene mht fortjeneste på nybil. Dette vet jeg godt. Det er sikkert noe forskjell fra bilmerke til bilmerke, men de fleste har gode fortjenester- Derfor må man prute-

 2. Stemmer fortsatt ikke. 10-15000 kan være alt de tjener på selve salget. det er på ettermarkedet de tjener pengene sine. du hører jo ikke etter! har vært i bransjen i 25 år. solgt 6 forskjellige merker! Dette vet jeg. synsing har jeg aldri vært noe fan av.

  hvis dette er noe de fleste vet burde jeg ha fått det med meg….

  1. Synsing driver ikke jeg med heller Thomsen- du har fulgt dårlig med- Jeg kjenner flere bilforhandlere, og det er inlysende at det er mye penger å tjene på nybil. Det selges med stor avanse. Jeg oppfordrer alle til å prute mye på nybil. Hører du Thomsen?

 3. Det du sier er direkte feil driter i noen du kjenner jeg har jobbet med dette i 25 år.Regnet kalkyler siden du lå i dypvogn å fikk sur pupp og kavring

  Jeg hører Vargass… Skjønner jo også at det ikke er noe poeng og diskutere med deg.
  grattis med en fantastisk blogg. og mengder med selvinsikt, tipper du er en fin liten gutt som elsker å lære masse nytt!

  1. Det er ikke feil- det er faktisk helt riktig- Og du- din klovn, du er sikkert en glimmrende bilselger som lar deg provosere av et blogg innlegg- Du hadde ikke greid å selge vann i Sahara engang- Alle vet at nybiler blir solgt med stor fortjeneste og det er derfor riktig å prute.
   Når jeg lå i vogn har ikke du peiling på men det sier jo litt om hvor sneversynt du er som klarer å kommentere på denne måten- Hvis bloggen er så ræva hvorfor er du så ivrig med å servere oppgulpett ditt da he he- Jeg vedder på at du ikke vet hva en kalkyle er en gang. Så ligg unna bloggen min!

 4. det bør du ikke være redd. ser du bekrefter i siste komentar at du er en super synser det er jo deet jeg har sagt hele tiden. men du har rett i at jeg blir provosert av idioter som ikke vet hva de prater om. skriv ut bloggen å vis den til noen som driver med bil så vil du få dette bekreftet. eller du kan fortsette å vandre rund med øynene igjen og tro at du vet best. lykke til med bloggen

  Hilsen

  Thomas Andresen

 5. Hva forhandlerne har i avanse, er meg fullstendig likegyldig. jeg velger å svare på spørsmålet i steden. En BMW 535i Touring. Fantastisk stasjonsvogn! Dyr, men deilig!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.