Hvordan blir din økonomi i 2011?

Vet du allerede nå at du vil få fortsatt god råd i 2011 så er du blant de heldige. For det er ikke alle forunt å kunne bruke penger som man vil uten å tenke over konsekvensene, og om man greier å betale hele regningsbunken pr. måned.

De aller fleste jeg kjenner deler sin økonomi inn på 12 altså pr. måned. Og det er ikke alle som klarer å komme til bunns i en stadig voksende bunke med pengekrav.

Og strømregningen vil nok være den verste for de fleste …

Ta kontakt med din strømleverandør. Spør pent om å få dele regningen opp i flere avdrag. De fleste skjønner at det er vanskelig å betale så store summer på en måned. Mange vil få strømregninger på mange tusen kroner mer enn de er vant til. Det kan være lurt å legge penger til side allerede nå om mulig.

– Sjokk-strømregningen som er ventet i januar minner oss om viktigheten av å ha en reserve når utgiftstoppene blir store. Mange hadde fått en økonomisk lettere hverdag hvis de hadde satt seg ned og laget et budsjett over økonomien, sier Forbrukerøkonom Christine Warloe til DN.no.

Har du brukt VISA- kortet til å kjøpe flotte julegaver, og masse julemat, så bør du ha pengene klare når regninga kommer. Ellers blir det veldig dyrt for deg. VISAkort bruk er smart om man har god råd. Det er faktisk dyrt å være fattig, og man må ha pengene før man bruker dem.

Å bruke andres penger er sjeldent smart, og alltid veldig dyrt- Har du en kredittramme på 30/ 60/ eller 90 dager på å betale VISA-regningen, kan det være smart å betale med VISA. Men etter det kan det være så mye som 20% rente på summene du har utestående …

Warloe ber forbrukeren tenke over følgende: Hva bruker jeg penger på? Hvor kan jeg kutte?

Med en slik oversikt ser man lettere sparepotensialet i økonomien sin og kan bygge den bufferen man trenger.

Greier man å legge penger til side hver måned, så blir det en buffer man kan finne stor glede i å ha om ulykken er ute, og man trenger ny vaskemaskin, reperasjon av bil eller andre uforutsette utgifter. Penger er uansett kjekt å ha. Og du savner de mest når du ikke har noen …

Fire av ti nordmenn bruker opp lønnen innen neste lønningsdag og mangler en økonomisk buffer til det uventede. Det viser en undersøkelse Synovate har utført for Nordea (2010). En dårlig privatøkonomi kommer ofte av for mange unødige småutgifter. Dyre abonnementer og andre unødige utgifter kan ta livet av privatøkonomien.

Og en viktig ting man skal huske på hvis økonomien skranter.

-Ingenting tærer mer på forholdet enn trang økonomi. Det er som å «kaste bensin på bålet», og kan få de sterkeste forhold ut på » tynn is»- Det er meget slitsomt å måtte snu på hver eneste krone som skal brukes. Derfor er det veldig viktig å gjøre forhåndsregler, og ikke bruke mer penger enn det som kommer inn.

Det høres enkelt ut, men inkassoselskapene håver inn millioner av kroner på nordmenn som ikke betaler for seg i tide.

Har du kontroll på din økonomi?

 

Vargas

6 thoughts on “Hvordan blir din økonomi i 2011?

 1. Faren med å dele opp en høy strømregning er jo at innen du har betalt hele regningen dukker det alltid opp en ny, ventet eller uventet. Og siden strømregningen kommer annenhver måned, er det begrenset hvor lenge det kan lønne seg å dele den opp uten å gå skoa av seg totalt. Det er jo bare å skyve problemene foran seg.
  Har ingen gode tips bortsett fra å feste litt mindre, og holde hodet kaldt til prisen forhåpentligvis synker utover våren.

  1. Jeg skjønner hva du mener, men hva gjør du om du ikke kan betale en så store regning som kommer- på en gang. Si at regingen kommer på 4000 kroner og du er vant til å betale 2500.- da kan det blit tøft å betale hele på en måned eller en lønning.

   Prisene på strøm går jo ned når det blir mildere og det våres. Om det noen gang gjør det;)

   Del opp regning er mitt råd, og selvsagt slå av lyset i rom det ikke er noen- Men det vet vel alle?

   Vargas

 2. Provoserende å se at skagerak da betaler ut 240 mill istedenfor de vanlige 50-60 mill i aksjeutbytte for 2010.

  Det er da FOR F… VÅRE RESSURSER de benytter seg av …

  skamløst

 3. Min families økonomi vil være lik den i de 6 foregående årene… nemlig meget dårlig.
  Vi har ikke penger til å kjøpe den maten vi ønsker å spise. Vi har ikke penger til å velge de sundeste alternativene med mer.
  Vi har ikke penger til å kjøpe nytt sportsutstyr. Bortsett fra badebukse/bikini og joggesko/fotball har aldri barna fått noe nytt. Vi har alltid måtte kjøpe pent brukt utstyr.
  Vi kjører rundt i en 17-18 år gammel bil.. og kommer til å fortsette med det de neste 2 årene minst. Så får vi se om økonomien blir bedre, slik at vi kan kjøpe en ny brukt bil – eller om vi skal bli forgjengere.
  Store utgifter blir betalt med betalingskort, som vi betaler 23% rente på. Jippi.

  Fant akkurat ut at vi som familie vil sitte igjen med ca 3300kr mer i måneden hvis jeg slutter jobben, og blir trygdet. Da er det motiverende å jobbe.

  Jeg ser ikke noen forbedring av økonomien før i 2016. Da vil vi få ca 3-4000kr mer å leve for i måneden. Men frem til da er det harde kår.

  Takk til skatt sør som har satt oss i denne situasjonen. Dere har vært «meget fleksible» og «ikke forsøkt å knekke noen som alt ligger nede». Det varmer hjertet å få 1750kr i gebyr 1-2 ganger i måneden + renter osv når man ikke har noe å betale med. Dere kan brenne.

  1. Hei

   Jeg kjenner ikke til dine stående utgifter og inntekter, ei heller om det er to inntekter i din familie. Men det går jeg ut i fra siden du sier vi.
   Det er ingenting som er dyrer å ha dårlig råd. Jeg vet hva jeg snakker om for jeg har vært der jeg også.

   Men, det er en ting som er viktig. ALDRI betal noe som helst med ny kreditt om du ikke greier å betale. Da må du heller la være å betale. Mitt råd til deg er at dere setter opp et budsjett. Skriv opp alt dere kan spare på. Si opp avis abonement o.l Så tar du kontakt med banken og spør pent om dere kan få samlet alle smålånene til ett litt større, og om dere kan få betalingsutsettelse på eventuelle lån for en periode. Det er ikke hyggelig å gjøre, men det går ann å spørre foreldre eller andre i nær familie om et midlertidig lån. Men dette MÅ betales tilbake, ellers har man ikke den utveien ved senere » kneiker «-
   Legg ut alt du kan avse på FINN.no så kan det hende det ordner seg for dere-

   Lykke til og takk for ditt innlegg-

   Vargas

 4. Det er klart det er en vond spiral å komme inn i, når du gang på gang betaler større beløp med kredittkort. Selv bruker jeg ca 10.000 i måned som betales med kredittkort, men dette er 100% utlegg i forbindelse med jobb.
  Alle er ikke like heldig, og når en kompis av meg hadde dratt på seg 500.000 i gjeld på sine kredittkort, så jeg hvor fort det kan gå den gale veien.
  Han klarte å samle alle lånene, fikk banken til å betale ned gjelden hans og skyldte i stedet banken 500.000 ekstra på billånet.
  Fortsatt et par prosent mer i rente enn vanlig huslån, men alikevel sikkert 13-15 % lavere enn hva det var.
  I dag, 3 år etter er han gjeldfri, takket være enorm disiplin på alle utgifter.
  Han klarte å betale 15000 i måneden, og da hadde han igjen 1000 kroner etter alle utgifter var betalt. Dette brukte han på utelukkende på mat.
  Om han klarte det, så er det håp for alle…

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.