Ivar Follestad innrømmer mellommann status

 

PST- USA´S VAKTBIKKJE I NORGE

 

 

 Tidligere Kripos-topp Ivar Follestad (70) står nå frem og forteller at USA-ambassaden ansatte ham for å holde løpende kontakt med norsk politi.

Den mangeårige politimannen er en av de syv TV2 har identifisert som involvert i den hemmelige etterretningsgruppen ved den amerikanske ambassaden i Oslo.

I mange år har det vært kjent i politiet at pensjonerte PST-folk og andre med toppstillinger i politiet ble rekruttert for å jobbe for den amerikanske ambassaden.
Tidligere ansatte fra blant annet PST skal i lengre tid ha drevet overvåking av norske statsborgere på oppdrag fra USA. Flere hundre nordmenn skal være registrert. 

– Det var jo kjent at pensjonerte politifolk jobbet der, men vi spurte ikke hva de drev med. Jeg trodde det var mest vanlig sikkerhetsarbeid, sier en pensjonert politisjef til VG.

USA-ekspert Ole O. Moen er ikke overrasket dersom det stemmer at amerikanske myndigheter har overvåket nordmenn på norsk jord. – Etter 11. september 2001 fikk jo amerikanere generelt en lettere variant av paranoia. Frykten sitter fortsatt sånn i ryggmargen at man er langt mer villige enn tidligere til å se gjennom fingrene på hvordan man både overvåker egne innbyggere og andre, sier professoren. 

Jeg lurer på hva de finner. Disse overvåkerne. Hva leter de egentlig etter? Og finner de det? Vanlige norske menn og kvinner har vel ikke stort å skjule, så jeg tror det hsr vært drit kjedelig oppe på loftet midt i Oslo sentrum- 

Men kan hende jeg tar helt feil, kanskje har de funnet akkurat det de lette etter…
Også historiker Geir Lundestad, som har jobbet mye med forholdet mellom USA og Vest-Europa, mener at situasjonen etter 11. september er vesentlig annerledes enn den var før dette.
– USA har satt i gang en lang rekke tiltak for å forhindre at noe slikt skjer igjen. Det er en ny mentalitet i landet. Det har ført til konflikter med andre land.
Jeg, og sikkert flere med meg- peilet inn på Millenium triologien til Stieg Larson når man hører om dette- Det er nesten helt identisk info i fra filmene, om man tar bort USA og legger til den russiske spionen Zala, så er det rimelig likt- Når det er sagt så er jeg kjent for å ha en livlig fantasi- men har tanken også slått deg?
 
 

  

  

Ifølge TV 2s kilder består gruppen av et sted mellom 15 og 20 personer. Disse skal ha jobbet på skift og drevet overvåking 24 timer i døgnet. Flere av gruppens medlemmer har tidligere jobbet i norsk politi, skriver NTB. 

Hvis Justisminister Storberget ikke visste noe om dette, så kan vi ha en gedigen opprullingssak på trappene. Og, om han visste om dette uten at eksempelvis Statsministeren var informert så har vi en skandale allerede-  

Når man ser for seg hva den sittende regjering har klart å tabbet seg ut på dette året, så skal man ikke se bort i fra at denne informasjonen skaper bølger som velter mer enn regjeringsskuta- 

Formålet med overvåkingen skal først og fremst være å hindre terror mot USAs ambassade og ambassadørboligen i Oslo.
– Jeg var kjent med og har en del år visst at tidligere PST-ansatte har jobbet ved den amerikanske ambassaden. Jeg er ikke kjent med at de skal ha drevet med overvåkningsaktivitet for amerikanske myndigheter, sier justisminister Knut Storberget til VG Nett onsdag kveld.
 
 
 

  

  

– Jeg har bedt politidirektøren og sjefen for PST om å gi en redegjørelse så fort som mulig til departementet om de har vært kjent med dette, sier Storberget.
 
 
   Ved utenriksdepartementets presseavdeling viser pressetalskvinne Marte Kopstad videre til justisminister Knut Storberget.
På spørsmål om hva en slik sak kan ha å si for forholdet mellom USA og Norge, er svaret at departementet vil komme tilbake til dette senere.

Jeg har ikke så god greie på det, men det er vanskelig å se for seg at PST og den amerikanske ambassade har tatt seg til på egen hånd uten at nesten ingen visste om dette-  

Tidligere justisminister Odd Einar Dørum sier til VG Nett at han ikke visste noe om overvåkningsaktiviteten.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

  

  

Her kommer hoder til å rulle- er mitt tips! 

  

Kilde 

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10034659

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10034616

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10034615

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3888259.ece

4 thoughts on “Ivar Follestad innrømmer mellommann status

 1. Den virkelige skandalen er i hvilket omfang disse folka har jobbet opp mot den israelske ambassaden også. De samme folka filma alle demoene der de siste ti åra. Men det regner jeg med vi aldri får høre noe om.

 2. Dette er ikke rart i ett Land hvor folk bryr ikke seg i noe annet enn penger og je tror ikke at det er mange som synger «jeg elsker dette landet» med sitt hjerte !!!!!!!!!

 3. Iht ambassadens redegjørelse i dag (aftenposten) handler saken om at ambassaden etter flere angrep på ambassadebygg rundt om i verden vil overvåke mistenkelig oppførsel utenfor byggene. Personer som tar bilder og kartlegger rutiner kan planlegge et angrep. Dette er en integrert del av sikkerhetsopplegget på ambassaden samtidig som de naturlig nok samarbeidet med landets sikkerhetstjeneste.

  Det er naturlig nok en organisatorisk of formell side ved hvor ambassadens sikkerhetsopplegg slutter og samarbeid med vertslandets politi begynner; men denne saken ble i stedet vinklet som om USA er så og si en fiendtlig makt (Dagsavisens forside) der deres sikkerhetsbehov ikke anerkjennes eller forstås.

  At ambassadens legitime sikkerhetsbehov og hele terrorister historikken ble oversett i debatten og at alle partier og medier kastet seg på nesten uten forbehold vitner om makten som venstresiden nå har i media. Ingen våger.

  At stadig mer av Stortinget markerer seg mot USAs kamp mot terror vil være til større skade for Norge enn for USA. Norsk sikkerhet vil nå og i framtida avhenge av samarbeid; men da må en være en partner. Denne sakens egentlige budskap fra Norge er: Vi vil ikke lenger være en partner.

  Mulig at jeg er sløv, men jeg har ikke fått med meg det helt store raseriet hos folk jeg har snakket med, over at USA overvåker islamister sammen med pensjonert norsk politi…

  Kan det være at grunnfjellet i befolkningen sympatiserer med amerikanerne?

  Det ER et poeng i denne saken at både forhenværende (og nåværende?) PST-folk OG Kripos har kjent til og i praksis godkjent USAs overvåkning i landet. Disse Kripos- og PST-folkene kjenner problemene og truslene vi står overfor fra våre nye landsmenn bedre enn noen andre her i landet. Definitivt bedre enn både Bård Vegard Solhjell og Knut Storberget.

  Problemet er at det politiske etablissement ikke kan si sannheten, fordi sannheten sårer. Mange innvandrere utgjør en trussel mot Norge (og USA) på grunn av sin religion. Islam er et problem for Vesten. Det er en trussel. Kanskje den største trussel vi står overfor, og USAs overvåking er et direkte resultat av dette. Men det finnes knapt en eneste politiker i landet som tør å si dette.

  1. Her er det lenge til vi får noe fasittsvar- men jeg er svært takknemlig for så langt og utfyllende svar- Her vet vi ikke nok ennå merker jeg, mye ubesvarte spørsmål-

   Takk for flott bidrag Anne-

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.