Kan New Zealand vinne VM?

Nei, de gjør nok ikke det, men resultatmessig så er det blitt kortere mellom de antatt dårlige landene og de antatt beste. Det er ikke tvil om at frykten for å tape som er mye større enn lysten til å vinne. Som forårsaker sånne resultater etter min mening. Lille New Zealand skal normalt tape stort for de aller fleste andre nasjoner, med sin 25 profesjonelle spillere.

Men under 90 minutter, så er det et spill på liv og død, spillet om å ikke bli slått ut av VM som gjelder. Ikke slippe inn mål. Men i dag så scoret  de først også, og da var det bare å legge seg i forsvar for å greie minst en uavgjort, hvilket de klarte. Men dette er gjennomgangs melodien i hele VM. de antatt svake greier å hamle opp med de såkalte favorittene. Frankrike har dummet seg ut, England har ikke på noen måte imponert.

Spania har spilt en svak kamp. Nederland imponerte ikke i kamp to heller. Og for meg så ser det ut som om spillerne sliter med å få opp tempo, de sliter med den nye ballen, og flere nasjoner har mer enn nok med å forsvare seg, enten de er favoritter eller ikke.

Jeg ser ikke bort i fra at det kan være en av outsiderne som vinner i år, fordi de antatt beste rett og slett er feige, og tør ikke sette fart framover. Så langt er det kanskje bare Argentina som har tidvis imponert, samt Tyskland, men bare i den første kampen.

Brasil skal snart i ilden mot Elfenbenskysten. Det er ingen garanti for at det blir noen «walk in the park» for brassene. Mye tyder på at Drogba er klar…’

For den internasjonale fotballen så er det bra at det kommer nye nasjoner på kartet, men ikke at de store kanonene er så mye dårligere enn forventet i hvertfall resultat messig, så mener jeg dette er en svakhet for fotballen.

En tanke til som har slått meg er at det  er så mye penger involvert i klubb fotballen at blaserte mange millionærer synes det er for slitsomt med landslagskamper i tillegg til ca 60 til 70 kamper for klubblaget. Englands Lampard og Rooney har spilt mer enn 70 kamper for sine klubber, kan det bli for mye? De har vært helt ut av form begge to…

Slik Norge jublet for seier mot regjerende mester Brasil i 1998-VM, ja, slik jublet også New Zealands landslag for uavgjort mot regjerende verdensmester Italia i 2010-VM.

Italia er det siste i rekken av storlag som har fått en dårlig start på VM. Fra før har lag som Frankrike (ett poeng på to kamper), England (to poeng på to kamper) og Spania (tapte mot Sveits) innledet VM svakt-

Noen skal vinne VM, greier du å plukke vinneren?

Hvem det enn blir, så blir det ikke New Zealand!

http://www.vg.no/sport/fotball/vm/2010/artikkel.php?artid=10009118

kilde vg.no

6 thoughts on “Kan New Zealand vinne VM?

 1. Er så enig med deg der!

  Men ang. selve bloggen din. Du tror ikke at det blir litt kjedelig med bare tekst, ingen bilder? Ser du bruker bilder av og til her, men ganske sjeldent. Jeg kjenner mange kjente bloggere, og veldig mange av dem sier at kunsten er gode bilder. Men du skriver utrolig bra og legger mening i det! Så fortsett sånn (tommel opp)

 2. Siterer fra VG:»Slik Norge jublet for seier mot regjerende mester Brasil i 1998-VM, ja, slik jublet også New Zealands landslag for uavgjort mot regjerende verdensmester Italia i 2010-VM»

  Tror dere virkelig at norske laget kunne slå Brasil? Da sier bare stakkers dere, om dere virkelige trodde det. Brasilianere sto og lo når det Norge vant. Jeg vedder på at Norge ga dem penger. Kampen etter denne, spilte norge mot Italia, tapte og røk med en gang.

  New Zealand spilte en kjempe kamp. Skulle ønske Norge spiller like god.

  Sant at Norge står som nr 22 på fifa listen, men det betyr ikke at de er bedre enn Sverige, Danmark, Côte d’Ivoire og Ghana og flere som er langt bak på FIFA-rankingen.

  Morsomt med fotball er at ting forandrer seg, et lag er god i en VM, neste er de svake.

  Takk for en flott blogg:)

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.