Kanskje verdens farligste mann Mahmoud Ahmadinejad

Irans President Ahmadinejad.

En leder som ikke går i veien for krasse uttalelser og med makt nok til å starte verdenskrig nr 3 med et knips!

Irans president Mahmoud Ahmadinejad kom onsdag med et nytt utspill mot Israel og kaller Nazi-Tysklands jødeutryddelse en myte. USA og EU reagerer skarpt.

Landet frykter et israelsk angrep rettet mot det kontroversielle iranske atomprogrammet.

Iranske myndigheter nekter for at landet er i ferd med å utvikle atomvåpen, men nekter å la utenlandske inspektører avgjøre om dette stemmer.

I en svært kritisk rapport fra det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) mandag fremgår det at to av byråets inspektører ble nektet å reise til Iran i juni.

Iran skal ha begrunnet innreisenekten fordi de to inspektørene hadde forbindelser til «falske og feilaktige påstander», noe IAEA har uttalt at byrået stiller seg uforstående til.

– Byrået har full tillit til de to inspektørenes profesjonalitet og uavhengighet, skriver IAEA i en melding.

Beslutningen om å utestenge de to inspektørene har irritert makthaverne i USA, som ser med økende uro på Irans atomprogram. Den Washington-baserte tankesmien Institute for Science and International Security (ISIS) deler denne bekykmringen.

– Iran kan tenkes å øke sin evne til å gjemme vekk radioaktive stoffer i all hemmelighet for så å produsere høyanriket uran i et anlegg som hverken inspektørene eller vestlige etterretningsbyråer kjenner til, skriver ISIS i en rapport som ble offentliggjort denne uken.

Israel har aldri utelukket muligheten for en militæraksjon for å hindre Iran i videre arbeid med urananrikning, og har lenge anklaget erkefienden for å prøve å skaffe seg atomvåpen. Dette avvises av Iran.

Med sin uttalelse onsdag, som er den tredje i rekken der han truer Israel med utryddelse eller sier at jødeutryddelsen ikke er skjedd, plasserer den iranske presidenten seg ideologisk på linje med vestlige nazister og historiske revisjonister.

– De har fabrikkert en legende ved navn «Massakren av jødene», og de setter den høyere enn Gud selv, religionen og profetene, sa presidenten i en tale i byen Zahedan, sørøst i Iran.

Den ultrakonservative islamisten gjentok også at den jødiske staten bør flyttes til Europa. Alternativt foreslår han at den kan flyttes til USA, Canada eller Alaska. Talen ble sendt direkte på iransk fjernsyn.

– Uhyrlige uttalelser

USA og EU reagerer kraftig på den iranske presidentens utspill. En talsmann for Det hvite hus, Scott McClellan, sier at president Ahmadinejads uttalelser viser hvor viktig det er å hindre at Iran får atomvåpen.

– Alle ansvarlige ledere i det internasjonale samfunnet erkjenner hvor uhyrlige slike kommentarer er, sa McClellan.

EU mener uttalelsene er fullstendig uakseptable og understreker at de ikke hører hjemme i politisk debatt.

– Iran ødelegger sine egne interesser med slike kommentarer, sa EU-kommisjonens talskvinne Emma Udwin.

Tysklands utenriksminister Frank-Walter Steinmeier sier at Ahmadinejads utspill kan komme til å påvirke forhandlingene om Irans atomprogram, som Tyskland, Storbritannia og Frankrike forsøker å få i gang.

Iranske myndigheter har også flere ganger tidligere varslet et kraftig svar på eventuelle angrep enten fra Israel eller fra USA.

I talen onsdag, som ble direktesendt på iransk TV, hevdet presidenten at land som protesterer mot hans uttalelser og fordømmer jødeutryddelsen, er på Israels lønningsliste.

– Hvis noen i landet deres betviler Gud, sier ingen noe. Men hvis noen benekter myten om jødemassakren, begynner sionistenes høyttalere og regjeringene på sionistenes lønningsliste å skrike, sa Ahmadinejad.

– Vårt forslag er dette: Gi et stykke av deres eget land i Europa, USA, Canada eller Alaska, sånn at de kan skape sin egen stat.

Ahmadinejad sa også at Iran ikke kommer til å vike det minste grann når det gjelder sitt atomprogram.

– Vi har opplevd deres holdning, og vi vil ikke lenger bli ført bak lyset av deres løgnaktige propaganda, sa han, bare en uke før det skal holdes samtaler med EU-landene.

Er det en person som USA, Vesten og Nato bør være obs på og så er det herr Ahmadinejad. Sansynligvis en gal mann, med alt for mye makt og våpen. En meget farlig blanding. Han står blant annet for uttryk som: » Jeg skal fjerne Israel fra kartet». Og han har i intervju med amerikanske «60 minutes» sagt at Osam Bin Laden befinner seg i Wasington….

Den iranske presidenten, Mahmoud Ahmadinejad, har overlevd et angrep mot bilkortsjen hans i Iran, melder libanesisk TV.

Fjernsynskanalen Framtid i Libanon oppgir at de har opplysningene fra det iranske presidentskapet.

Iran president Mahmoud Ahmadinejad sa lørdag at 11. september-angrepet er overdrevet.

Presidenten mener at det ikke finnes noen bevis på at dødstallene er så høye som det amerikanske myndigheter påstår.

– De sier at 3.000 mennesker ble drept, men det finnes ingen rapporter som avslører navnene, sa han.

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10026066

                   

Kilde Vg.no

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10026066

Kilde Aftenposten.no

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article1179412.ece

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article3800856.ece

Kilde dagbladet.no

http://www.dagbladet.no/2010/08/01/nyheter/utenriks/israel/iran/12794256/

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/midtosten/artikkel.php?artid=10044128

 http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10017406

10 thoughts on “Kanskje verdens farligste mann Mahmoud Ahmadinejad

 1. Du studere litt krigshistorie. Dersom du ikke er klar over det allerede, så er USA uten tvil den største trussel i verden i dag. Ekstreme islamister, til eksempel, er små kyllinger i forhold til det helvete USA’s administrasjon er i stand til, og har vært i stand til, å stelle i stand de siste 100 år. Generell allmennkunnskap burde være påkrevd for å i det hele kunne skrive blogger.

  1. He he Generell allmennkunnskap kaller du dette du kommer med her he he:):)

   Julian, du bør tilbake på skolebenken. USA alene utgjør ingen trussel. Hadde USA vært så farlige som du påstår så ville det vært fred overalt på kloden fordi ingen hadde brydd seg med å gjøre noe galt. USA med Obama i spissen gjør alt de kan for å få bukt med Al Qaida og dets terror imperium. Irans trussel mot Israel er blant de største utfordringen verden står ovnefor.
   Og om jeg skriver mine meninger på min egen blogg er det jeg som avgjør og ikke du Julian. Er det som står i min blogg i mot din mening så betyr det ikke mangel på allmennkunnskap. Da får du heller lese andre blogger som passer bedre til dine meninger-

   Vargas

 2. muslimene er værre en nazistene og hitler. disse folkene må holdes nede, lukket inne og bli kontrollert meget strengt. ellers blir det bare elendighet verden over…

 3. Den gode nyheten er vel at den mannen ikke har noe å si (annet enn i media, da). I Iran har presidenten en ganske seremoniell rolle, antagelig med mindre reell innflytelse enn Harald Rex. Ahmedinejad er jo ingen «skriftlærd» og blir således neppe hørt på av de som HAR makten. Den dårlige nyheten er nok at DEN som har makten (Khamenei), antagelig er minst like farlig. Har ligget lavt i media, men i forbindelse med presidentvalget så man jo hvem som tok føringen og ikke var redd for å bruke makt. Khamenei er også ØK for de væpnede styrker, og dermed muligens drivkraften bak atomdrømmene. Og med slike mørke systemer og planer er det jo greit å kunne sende en klovn inn i manesjen for å ta bort oppmerksomheten fra andre ting…

  1. Bra innlegg Stein- Erik. Men, så vidt jeg vet så har vel Irans president mer eller mindre kjmpet seg til tittelen president med makt, en bortkastet kamp, hvis han sitter uten makt. Selvsagt har Irans president makt. Og han kan gjøre som han vil, og starte den krigen han synes passer han best.

 4. Iranske presidenten har rett. Alt er bare spill…..

  De lusne 3000 menneskene er ikke noe i forhold til alle 100 tusner som har blitt drept i Afghanistan og Irak.

  11. sept var VELFORTJENT!!! sYND IKKE FLERE DAUA!!!!

 5. Bra du er politisk intresert Vargas, men dessverre er du for lite objektiv. Dine standpunkt ovenfor Iran og Ahmadinejad er farget av nyhetsbildet det anglo-amerikanske maktregimet ønsker som vårt verdensbildet. Verdens farligste mann er nok ingen president, ei heller ayatollah. Rådgivere og lobbyister, sentralbanksjefer og udemokratisk valgte supernasjonale organisasjoner. Skal du frykte noen, frykt disse Vargas.

  Ha en fin dag 🙂

  1. Hei Fredo- det er mulig du har rett i dine påstander men jeg velger å frykte Islamister med litt for mye våpen og litt for mye vestlig hat- foran banksjefer og lobbyister. Hva USA står for trenger man ikke å svelge helt, men det er lov å tenke sjøl. Iran er i ferd med å få tilgang til Atomvåpen skal vi tro på FN, og det velger jeg å gjøre. Atomvåpen er farlige greier Fredo…

   Takk for innlegget ditt, og en fin dag til deg også-

 6. Ja, jeg tror nok vi skal være glade for at vi ikke har Ahmedinejad som nabo, for naboer han har lagt for hat har det nok ikke lett. Så helt uten makt er han ikke, men det er gjennom den sivile administrasjonen (i den grad noe ikke er militant i Iran). Men makten over de væpnede styrker er underlagt Supreme Leader (eller formannen i Ekspertkomitéen eller Vokterrådet, tittelbruken har vekslet litt på de ulike rådene i Qom), som er Khamenei. Og også utenrikspolitikken er forankret i disse rådene (dvs. i praksis hos Khamenei, som altså er «valgt» til øverste leder av disse mystiske fora). Dvs. utover å slynge ut fornærmelser og morsomheter om andre land og ledere i media. Beslutningene tas bak lukkede dører, der «teologisk embetseksamen» er et krav for å komme i betraktning. Ahmedinejad har sin maktbase i Teheran og revolusjonsgardistene. Hvis makt fortsatt brukes, men er avdempet i enkelte områder bl.a. for å få egen oljeekspertise tilbake til landet. De får visstnok endog ta seg en støyt for tørsten og kan feriere bl.a. på nesten vestlige alpinsentra nord i landet vinterstid. (Money talks – bullshit walks, også der.) Men det har ikke vært vanlig at øverste leder legger seg så tungt oppi presidentvalgene (fordi stillingens makt er begrenset) som det Khamenei gjorde sist. Han ser tydeligvis nytten av megabajasen. Men krig kan han ikke starte. Jeg vil ikke si heldigvis ikke, for hva slags mørke og merkelige tanker som kan rumle rundt i hodet på Khamenei tør jeg nesten ikke tenke på. En aften med Ahmedinejad på nøytral grunn kunne nesten vært underholdende, men Khamenei…? Men Ahmedinejad «har nok sine metoder» internt, pluss at han nok tjener bra. Han kommer fra beskjedne kår, både økonomisk og maktmessig. Det er det ikke alle i presteskapet som gjør.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.