Kredittkort venn og fiende

 BRUK KREDITT MED FORNUFT

Mange forretninger tilbyr 9 måneder betalingsutsettelse på kjøp over en viss sum. Dette er et glimrende tilbud der du betaler 475 NOK i et etableringsgebyr. Men betal innen  fristen på 9 måneder, ellers kan du måtte betale over 20% rente og da blir det veldig dyrt.

Det som kan være smart og som jeg selv har gjort ved flere anledninger er å betale inn en sum på 1000 pr mnd hvis jeg har et kjøp på feks 10.000 kr så venter jeg ikke hele perioden for så å betale. Et avdrag pr mnd og hele summen er betalt uten noen rente. Men her er det viktig å ha høy betalings moral. Betaler du ikke, eller lar være å legge unna pr måned kan det være knalltøft å legge ut hele summen når rentene løper etter 9 mndr.

Å betale med kredittkort gir deg en ekstra sikkerhet som følge av finansavtalelovens § 54 b.

Denne gir deg nemlig rett til å klage til kortselskapet dersom varen eller tjenesten du har kjøpt, har feil eller mangler, og du ikke får gjennomslag ved å klage til selgeren.

Samme krav til kredittyter
Loven sier at du kan «gjøre gjeldende de samme innsigelser og pengekrav på grunnlag av kjøpet som han kunne gjøre gjeldende mot selgeren».

Du kan ikke kreve mer tilbake enn beløpet du i utgangspunktet har blitt trukket for, og du må klage til kredittgiveren så snart det er rimelig anledning til å gjøre det.

Svært mange banker har en gunstig reiseforsikring i avtalen med bruk av kredittkort. Det vil si at du må betale hele reisens beløp med bankens kredittkort for at reiseforsikringen skal være gyldig. Sjekk med banken din hvilken avtale du og ditt kredittkort har for å få en gunstig reiseforsikring. Det er bortkastet penger å ha flere reiseforsikringer.

kilde dine penger (VG.no)

Vargas

3 thoughts on “Kredittkort venn og fiende

  1. Når man betaler 475 kr i etableringsgebyr blir det en nokså høy rente på lave summer. (Gitt at etableringsgebyret er det samme for lavere beløp.) Kjøper man f.eks. en TV til 3000 kr og benytter seg av dette tilbudet vil man i løpet av ett år ha betalt 15% (475/3000) i «rente» p.g.a. etableringsgebyret. Da kan man like gjerne handle med kredittkort og ha rettighetene du refererer til.

  2. Kredittkortselskap opererer med at den rentefrie betalingssutsettelsen kun gjelder hvis beløpet blir betalt før perioden går ut. Så betaler du ikke hele beløpet ved forfall, vil du få lagt til renten på det resterende beløpet fra den dagen du gjorde kjøpet(altså gjelder ikke den rentefrie perioden lenger). Så pass på at dette ikke gjelder for det disse forretningene tilbyr. Hvis ikke kan det bli en svært høy regning, hvis en ikke er flink og betaler når en skal da 🙂

  3. Da vil jeg heller anbefale kredittkortene som har cashback, som for eksempel Kash, Flexi Visa eller 365 Privat. Der får man rundt 4 % tilbake, noe som nesten tilsvarer etableringsgebyret hvis man handler for rundt 10.000 kroner. Men betalingsmoralen må være den samme da.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.