Og man kan vel ikke akkurat kalle krigen mot terroristene for vellykket ennå…

Minst 43 har mistet livet i en kraftig selvmordsbombe som nok en gang rammet hovedstaden Bagdhad søndag morgen.

Angrepet skjedde i den sunni-dominerte vestkanten av byen og var ment å ramme sunnimuslim milits, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Angrepet var rettet mot sunni-miltsen al-Sahwa, som har stått sentralt i å bekjempe opprøret i Irak. Og hvor lenge skal dette få lov til å fortsette, det vil aldri bli fred i et land der det ikke er politisk styring, der korrupsjonen råder, og ingen har kontroll. Ingen kan stoppe en selvmordsbomber. Det må selvmordsbomberen selv gjøre ved å forstå at det er veldig feil, og en grusom handling å ta med seg uskyldige mennesker i døden.

Og for å klare å få til det så må det settes inn ressurser andre steder enn i kroner og øre til mer våpen og flere soldater. Det må settes inn enorme ressurser på å få på plass kunnskapsrike mennesker- som kan snakke med de yngre irakerne som skal styre landet i framtiden, få disse bort fra religiøse fundamentalister som hjernevasker de unge til å tro at de får evig liv, hvis de ofrer seg for martyr døden- Krigene stopper oftest ved forhandlingsbordet, ikke i felten!

Det ligger i genene til Irakerne at de skal krige for enhver pris. I generasjon etter generasjon har Irakerne kriget for sitt land og for sine ledere, det er her kilden til løsning ligger etter min mening. Få folket til å forstå at det er ikke vits i å fortsette denne hellige krigen, og å dø for å få martyrhyllest- en umulig oppgave muligens, men det er her mye av svaret ligger.

Eksplosjonen inntraff i det sunnimuslimske distriktet Radwaniya. Det har vært mange angrep mot Sahwa-ledere i sunniområder ved Bagdad de siste månedene, og det antas at flere av dem er hevnangrep.

Det er ikke på det rene om det er soldater blant de drepte, men amerikanske soldater i område fortsetter sin krig mot terror- stakkars jævler…

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10003985

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hva er din verste mobiltabbe?

Har du vært forelsket, skrevet en sms til din utkårede som ble feilaktig sendt til en venninne eller arbeidsgiver? Hvem...

Det er dyrt å være i krig

  Og i krig er det meste tillatt, også å drepe mennesker. Man kan ikke sette en prislapp på et...

Lukk