Lekser og leksehjelp er læring så god som noen

 

Her mener jeg Høyre går på en stjerne smell! Dere får ikke min stemme på dette elendige forslaget. Dette er å gå i feil rettning. La de rød grønne ordne opp i rotet sitt, og ikke foreslå noe som IKKE bedrer den norske skole. Det greier regjeringen veldig godt selv!

Lekser og barn som har behov for leksehjelp lærer noe når de får hjelp. Det er læring god som noen. Fysisk aktivitet vet man jo er meget viktig for å få nok trim i en hektisk hverdag, man får surstoff til hjernen og overskudd til å lære mer. Man kan ikke kutte i fysisk aktivitets timene, heller tvert i mot.

 Det er ikke så lenge siden De » rød grønne» gikk til valg på frukt til alle i skolen. Det er det ikke mange skoler som har i dag, dessverre. Se på svenskene, de har ikke en skvett olje å pumpe opp, eller milliarder på bok, men alle elever i barneskolen får ett varmt måltid pr. dag!

Den Norske skole er en skam for velferdsstaten!

Høyre mener norske barneskoler får for mange økonomiske pålegg som går ut over muligheten til bedre læring-

Mens elevene i Bykle får egen PC, gratis mat og gratis SFO, må Oslo-elever kjøpe blyanter og viskelær selv. Dette kommer frem av stikkprøver VG har gjort ved barneskoler i alle landets fylker.

De aller fleste elevene får utdelt blyanter, tegnesaker, viskelær, kladdebøker og lærebøker i kjernefagene. Men det er stor avstand mellom de skolene som gir elevene rikelig med gratis skolemateriell og de som ikke gjør det.

Mange elever får så fillete bøker at innholdet er uleselig på noen sider, det er en pc pr skoleklasse i noen skoler. Noen andre skoler igjen har ikke pc utstyr overhode- Elevene blir syke pga elendig inneklima, og noen elever må reise flere timer tur/retur fordi de lokale skolene legges ned- Andre skoler igjen er ikke pusset opp på 40 år og er en fare å ferdes i og rundt-

Utdanningspolitisk talskvinne Elisabeth Aspaker i Høyre tror det blir lagt for mange pålegg på skolene, slik at de ikke klarer å prioritere kjernevirksomheten, nemlig læring.

– Regjeringen må pålegge færre lover og ikke styre i detalj hva skolene skal bruke penger på. Slik kan skolene konsentrere seg om kjerneområdet sitt. Leksehjelp, frukt og grønt og fysisk aktivitet må vike for kjerneområdet, som bør ha hovedprioritet, sier Aspaker til VG Nett.

Hun frykter at forskjellene mellom ulike skoler, kommuner og fylker vil sørge for at enkelte taper kampen om de kvalifiserte lærerne.

– Da møter vi en fremtid med veldig stor forskjell på kvaliteten elevene møter, tror Aspaker.

– Det er livsviktig at kommunene klarer å gjøre skolene attraktive for nye lærere, sier hun.

Stastssekretær Lisbet Rugtvedt understreker at kommunene i Norge er forskjellige når det gjelder økonomi og kostnader, og derfor ulike i sine prioriteringer og tiltak i skolen.

– Går det utover kvaliteten på skolen eller læringen?

– Enkelte forskjeller mellom kommunene er slik at de går ut over kvaliteten, for eksempel hvis kommuner ikke følger opp elevenes resultater og læringsutbytte. Dette er forskjeller vi er opptatt av å forhindre, sier Rugtvedt.

Det er ingentvil om at det MÅ mer penger på bordet! Få på plass nok ressurser så de som trenger leksehjelp får det, og gi alle ungene frukt daglig! Og slutt med tullet deres, politikere!

Kilde VG.no

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/elevavisen/artikkel.php?artid=10026779

5 thoughts on “Lekser og leksehjelp er læring så god som noen

  1. Jeg blir litt oppgitt over Høyre, for de snur seg liksom slik at de har vinden i ryggen hele tiden. Først sier de at vi må øremerke midler til kommunene, også når man gjør det, så skal man ikke gjøre det likevel. Rom ble ikke bygget på en dag. Og det er komplett umulig å spise et helt eple på en gang. Eple må deles opp i biter. Det er jeg sikkerpå at de gjør på skolene rundt forbi..

  2. en ting er klar Norsk skole ligge langt fra svensk og Finsk, når barna bruker mindre tid i klasserom og mer i SFO, da er Norge bevisst på å lage permanent forskjeller blant folk. Bare barna til allerede økonomisk strekk foreldre blir bedre posisjonert i samfunnet.Det har AP/SV/SP sørget for.
    Bare tenk Jens Stoltenberg har følgt sin far, Kjell Magne Bondevik også, et barn av lege har 60% å bli lege, også for advokat

    Tenk, Når praktiserer Platon’s rasjonellisering, bare noen få har pelling på hva som skjer, bare vi sørger for minst lønn vil alle bli fornøyd og ikke plage astrokrater i AP/SV/SP

  3. Det blir fler og fler overvektige barn her i landet så skolene burde ha MER fysisk aktivitet og ikke mindre som denne fruen fra Høyre forfekter.Regelmessig fysisk aktivitet er også bra for innlæringsevne og psyke.
    Ikke akkurat smarteste eplet i fruktkurven denne Aspaker.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.