Lommetyver herjer i populære feriebyer

Skal du på storby ferie i sommer så hold godt på lommeboka. Ifølge forsikringsselskaper i Norge så er byene Barcelona, Roma og Praha de verste-

Europeiske Reiseforsikring har i årets første seks måneder alene betalt ut 34 millioner kroner, en oppgang på 15 prosent fra i fjor, skriver Bergens Tidende.

De andre store aktørene innen reiseforsikring har ikke tallene klare, men forteller om en tilsvarende utvikling. Første halvår vil samlet koste selskapene mellom 80 og 90 millioner kroner i utbetalinger.

– Antall saker er stabilt, men hvert tyveri koster oss betydelig mer enn før, sier assisterende informasjonsdirektør Emma Elisabeth Vennesland.

– Vi ser flere tilfeller enn før i byer som London og Aten. Antakelig skyldes dette endrede økonomiske forhold og innstramminger i økonomien i disse landene.

I Barcelona, Roma og Praha må du passe ekstra godt på verdisakene dine. Her er nemlig faren for å bli utsatt for tyveri aller størst, ifølge forsikringsselskapene.

Dette gir enda større grunn til å bruke VISAkort, pass på å ta med minst to kort, så dere har et i reserve skulle et komme bort. Det er langt verre å få tak i et lite kort, og det er mye letter å gjemme på kroppen. Mitt tips er å ha en liten pose med glidelås hengende rundt halsen under t- skjorta. Umulig å få tak i for lommetyver-

 

kilde Dagbladet.no

http://www.dagbladet.no/2010/07/08/nyheter/reise/ferie/forsikring/tyveri/12471499/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.