Mahmoud Ahmadinejad- verdens farligste mann?

Irans President Ahmadinejad.

En leder som ikke går i veien for krasse uttalelser og med makt nok til å starte verdenskrig nr 3 med et knips!

Irans president Mahmoud Ahmadinejad kom onsdag med et nytt utspill mot Israel og kaller Nazi-Tysklands jødeutryddelse en myte. USA og EU reagerer skarpt.

Landet frykter et israelsk angrep rettet mot det kontroversielle iranske atomprogrammet.

– Alt er bare retorikk, sier norsk-iranske Mahmood Amiry-Moghaddam.
Han er forsker, menneskerettsforkjemper og leder for organisasjonen Iran Human Rights.

– En ting er hva presidenten sier, en annen er hva Vokterrådet og Revolusjonsgarden ønsker. Ahmadinejad har fått beskjed fra sin øverste leder om å prøve å lette litt på trykket. Han har ingen makt selv, sier Amiry-Moghaddam til VG Nett.
Han mener den mildere tonen fra presidenten viser at sanksjonene mot Iran virker. Irans leder sier det motsatte.

– Selv om administrasjonen i USA hundredobler sanksjonene og selv om europeerne blir med, så er vi i stand til å møte våre egne behov, sier Ahmadinejad.

Iranske myndigheter nekter for at landet er i ferd med å utvikle atomvåpen, men nekter å la utenlandske inspektører avgjøre om dette stemmer.

I en svært kritisk rapport fra det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) mandag fremgår det at to av byråets inspektører ble nektet å reise til Iran i juni.

Iran skal ha begrunnet innreisenekten fordi de to inspektørene hadde forbindelser til «falske og feilaktige påstander», noe IAEA har uttalt at byrået stiller seg uforstående til.

– Byrået har full tillit til de to inspektørenes profesjonalitet og uavhengighet, skriver IAEA i en melding.

Beslutningen om å utestenge de to inspektørene har irritert makthaverne i USA, som ser med økende uro på Irans atomprogram. Den Washington-baserte tankesmien Institute for Science and International Security (ISIS) deler denne bekykmringen.

– Iran kan tenkes å øke sin evne til å gjemme vekk radioaktive stoffer i all hemmelighet for så å produsere høyanriket uran i et anlegg som hverken inspektørene eller vestlige etterretningsbyråer kjenner til, skriver ISIS i en rapport som ble offentliggjort denne uken.

Israel har aldri utelukket muligheten for en militæraksjon for å hindre Iran i videre arbeid med urananrikning, og har lenge anklaget erkefienden for å prøve å skaffe seg atomvåpen. Dette avvises av Iran.

Med sin uttalelse onsdag, som er den tredje i rekken der han truer Israel med utryddelse eller sier at jødeutryddelsen ikke er skjedd, plasserer den iranske presidenten seg ideologisk på linje med vestlige nazister og historiske revisjonister.

– De har fabrikkert en legende ved navn «Massakren av jødene», og de setter den høyere enn Gud selv, religionen og profetene, sa presidenten i en tale i byen Zahedan, sørøst i Iran.

Den ultrakonservative islamisten gjentok også at den jødiske staten bør flyttes til Europa. Alternativt foreslår han at den kan flyttes til USA, Canada eller Alaska. Talen ble sendt direkte på iransk fjernsyn.

– Uhyrlige uttalelser

USA og EU reagerer kraftig på den iranske presidentens utspill. En talsmann for Det hvite hus, Scott McClellan, sier at president Ahmadinejads uttalelser viser hvor viktig det er å hindre at Iran får atomvåpen.

– Alle ansvarlige ledere i det internasjonale samfunnet erkjenner hvor uhyrlige slike kommentarer er, sa McClellan.

EU mener uttalelsene er fullstendig uakseptable og understreker at de ikke hører hjemme i politisk debatt.

– Iran ødelegger sine egne interesser med slike kommentarer, sa EU-kommisjonens talskvinne Emma Udwin.

Tysklands utenriksminister Frank-Walter Steinmeier sier at Ahmadinejads utspill kan komme til å påvirke forhandlingene om Irans atomprogram, som Tyskland, Storbritannia og Frankrike forsøker å få i gang.

Iranske myndigheter har også flere ganger tidligere varslet et kraftig svar på eventuelle angrep enten fra Israel eller fra USA.

I talen onsdag, som ble direktesendt på iransk TV, hevdet presidenten at land som protesterer mot hans uttalelser og fordømmer jødeutryddelsen, er på Israels lønningsliste.

– Hvis noen i landet deres betviler Gud, sier ingen noe. Men hvis noen benekter myten om jødemassakren, begynner sionistenes høyttalere og regjeringene på sionistenes lønningsliste å skrike, sa Ahmadinejad.

– Vårt forslag er dette: Gi et stykke av deres eget land i Europa, USA, Canada eller Alaska, sånn at de kan skape sin egen stat.

Ahmadinejad sa også at Iran ikke kommer til å vike det minste grann når det gjelder sitt atomprogram.

– Vi har opplevd deres holdning, og vi vil ikke lenger bli ført bak lyset av deres løgnaktige propaganda, sa han, bare en uke før det skal holdes samtaler med EU-landene.

Er det en person som USA, Vesten og Nato bør være obs på og så er det herr Ahmadinejad. Sansynligvis en gal mann, med alt for mye makt og våpen. En meget farlig blanding. Han står blant annet for uttryk som: » Jeg skal fjerne Israel fra kartet». Og han har i intervju med amerikanske «60 minutes» sagt at Osam Bin Laden befinner seg i Wasington….

Den iranske presidenten, Mahmoud Ahmadinejad, har overlevd et angrep mot bilkortsjen hans i Iran, melder libanesisk TV.

Fjernsynskanalen Framtid i Libanon oppgir at de har opplysningene fra det iranske presidentskapet.

Iran president Mahmoud Ahmadinejad sa lørdag at 11. september-angrepet er overdrevet.

Presidenten mener at det ikke finnes noen bevis på at dødstallene er så høye som det amerikanske myndigheter påstår.

– De sier at 3.000 mennesker ble drept, men det finnes ingen rapporter som avslører navnene, sa han.

                   

Kilde Vg.no

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10018654

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10026066

8 thoughts on “Mahmoud Ahmadinejad- verdens farligste mann?

 1. Ahmadinejad er nok ikke så farlig som du prøver å fremstille med ditt innlegg her. Faktisk så tror jeg ikke at det blir han som eventuellt kommer til å starte en krig, hvis Iran skulle havne i krig med USA og Israel. Krigshissige folk finner du nemlig godt forplantet i de to sistnevnte land.

  1. Vi vet ikke så mye om hva som skjer i I ran, og det er flere som sier det samme som deg, at han ikke har noe makt- Men så ,lenge et land er i ferd med å skaffe seg Atomvåper så er det også grunn til bekymring- Jeg er også klar over at det er presteskapet som bestemmer det meste i Iran
   Du har allikevel mye rett i at Stormakten Usa og deres allierte Israel, er krigshissige-

   Forøvrig vil jeg si at det er en stor ære å se at Psykodemon skirver på min blogg-

   Jeg er nemlig stor fan!

   Yakk for kommentar-

 2. mange aå til iran får seg atomvåpen. så et intervju av father of atomicbomb ,pakistaneren khan,hvor han hevdet iran vil bruke mange år.og vil aldri klare å prudusere atomvåpen første tiår. vidre forteller han hvordan usa besyldte han får å selge atomprogram på svartebørsen osv.. han forklarte også om atomvåpenet i pakistan,om det ville falle i hendene på terroristene,ville hele verdens smarte mennsker aldri kunne bruke atomvåpnet. vidre forteller han hvorfor aldri terrorister klarte å lage dirtybomb,som usa hevder taliban og al-qaida kan klare å lage. det finnes ingen dirtybomb som hverken terroristene eller usa kan klare å lage,alt dette er bare svade propagand forklarer khan,som selv er relgiøs muslim. sikkerheten i pakistan er og har alltid vært topp,prkitisk talt umulig,for slike små grupper,som taliban å ta over atomvåpnet. pakistan med sin hær på 1,2 mill altså verdens 5 største militærmakt er ikke lett å knekke.atomvåpnet var og er i sikkerhet sier khan.
  jeg ser ikke på iran som en verdenstrussel,kun usa israel som er den største trusslen. israel vil snakker om å bombe iran,og selv har atomvåpen,iran svarer tilbake om å slette israel fra verdenskartet, men her i vesten skriver media kun om hva iran sier om israel. jeg støtter iran så lenge israel har atomvåpen,og dreper usyldige sivile palestinere.

 3. Ahmadinejad er en bra person. Den verste personen er han foræderen Mahmood Amiry-Moghaddam, som har sviktet og selger landet hans for å få opphold.

 4. Til Mahmood Amiry-Moghaddam, som heier På USA med sine sanksjoner mot iran. Hvor var du da Iraq med hjelp og støtte fra sine allierte(USA, ENGELAND) angrep Iran. Hvor var du, da de brukte kjemiskvåpen mot de sivile. ja det er lett å kjempe for demokrati i Iran, (når man står i aker brygge, sola skinner, lett klede damer går forbi, og avslutter demostrasjonen med en kald pils.) Du tror sikkert at jeg er tilhenger av den iranske regjeringen.NEI jeg er ikke. har ikke vært i Iran på 25 år og savner Iran veldig. Men kommer aldri til å selge mitt land mot verken penger eller en gratis mikrofon.

 5. Opplysning til Psykodemonen:
  Du sier Iran og Ahmedinejad ikke farlig: USA og Israel farlig. De starter krig1
  Fakta: Hitler var farlig, England (og Churchill ) erklæret krig i 1939 mot Tyskland og Hitler.
  Ifølge din logikk var da Churchill og StorBritannia KRIGSHISSERE mens Hitler var en fredelig fyr… 2+2 er 4 Herr Psykodemon og du tar altså feil denne gangen.
  Hilsen JåddGee

 6. Ahmadinejad virker jo noe ustabil, kanskje snev as schizofren eller bare en løpegutt for presteskapet? Han mener noe en dag og noe annet om det samme en annen dag. Og nå liker han plutselig jøder, pussig utsagn av en holocaust fornekter.

 7. Så lenge Israel har atomvåpen og ingen snakker om det så synes jeg at det er bare drittsnakk og tull når man snakker om bare Iran.
  Alle vet jo at den største trusselen i midtøsten er Israel.
  Hvis Israel ikke hade en sån atomvåpen så skulle ikke Iran trengt det.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.