Man skal tidlig krøkes…

om en god krok skal bli, heter det i et av mange flotte norske ordtak. Og mange ordtak er tatt i fra eventyrenes verden.  Jeg er så heldig å få lov til å reise sammen med mange andre til Hunderfossen familiepark, i Hafjell denne helgen. Og der skal det visst bo både tusser og troll har jeg hørt. Dette er jo eventyrenes vugge! Gudbrandsdalen er full av flotte plasser, gårder, tun og bygder som ser ut som de  er tatt rett i fra norske eventyr.

Man skal lete lenge etter å finne plasser i Norge som er så til de grader lagt til rette for turisme, som ser på Norge som det landet der trollet bor. Spesielt Amerikanerne elsker det norske trollet som noe mystisk, ukjent og kanskje litt skummelt. Noe de ikke har hjemme i statene.

Jeg kjenner områdene gjennom Gudbransdalen godt og anbefaler alle å ta en tur. Fra Lillehammer til Dombås er det tett i tett med flott steder man kan besøke, og du møter garantert både tusser og troll. Det er jo bare fantasi og gimikk, finnes jo ikke noe troll, sier de fleste…

Neivel, men er du helt sikker på det?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.