Manchester United- starten på slutten?

Manchester United, et av verdens mest kjente og beste lag for tiden. Men ikke det rikeste lenger. På langt nær! Eieren Malcolm Glazer, er i ferd med å kjøre giganten ned i grøfta og langt ut på jordet! I 2005 fikk Amerikaneren full eierskap til en verdi av £800 mill. og tok umiddelbart klubben av børsen. I 2006 kom Malcolm Glazer med sterke indikasjoner på at han (og familien) hadde langsiktige mål for eierskapet sitt, og inkluderte sine to sønner Kevin og Edward, sammen med datteren Darcie Glazer som styremedlemmer.

I juni 2006 annonserte klubben informasjon om en refinansieringspakke. Gjelden som Glazer pådro seg da han finansierte klubben ble nå delt mellom klubben og Glazer-familien. Klubben fikk dermed rundt £256 millioner i gjeld, som er sikret i klubbens verdier. Summen er ca £660 millioner, som det betales £62 millioner i rente for hvert år. Klubben meddelte at «verdien i selskapet hadde økt det siste året, og derfor ønsket låneinstitusjoner å investere i klubben… Dette representerer god forretningssans, og sikrer manager skotske Sir Alex Ferguson nok midler til å være konkurransedyktig på overgangsmarkedet for fotballspillere.

 Manchester United Supporters Trust responderte med at pengesummen som skal tilbakebetales er enorm. Rentene er én ting, men hva med selve gjelden på £660 millioner? Det er vanskelig å se hvordan dette skal tilbakebetales uten at billettprisene stiger markant.  Det har alltid vært en mistanke om at det er supporterne som må betale for et lån Glazer tok for å overta klubben. Lånebetingelsene Glazer godtok gjør at klubben vil bli overtatt av 3 store hedgefond i 2010 hvis han ikke klarer å betale avdragene. Disse fondene er Citadel, Och-Ziff Capital Group og Perry Capital.

De røde ridderne- en gruppe på 10 styrtrike MU fans vil kjøpe klubben fra Glazer- familien. Og det ryktes at de vil være i stand til hoste opp hele £10 milliarder!! Det gjenstår å se om den svært upopulære Glazer vil selge til tross for kjempebudet. Manchester Uniteds supportere har støttet helhjertet opp om «green and gold»-kampanjen. Dette for å vise sin misnøye med eierne og at de ikke vil gi seg før klubben er i » riktige» hender igjen.

Målsettningen til de «røde ridderne» er å få så mange som mulig til å ikke fornye sine sesongkort, la være å gå på kamper, slik at det svir økonomisk, og at «the Glazers» da blir tvunget til å selge! Men den økonomiske biten er bare et av flere problemer den enorme klubben har.

Manager SIR Alex Ferguson nærmer seg de 70 og vil nok ikke orke mer enn maks en sesong til på Old Trafford, hva skjer etter det? Hvem skal ta over etter den energiske skotten? Uansett hvem det blir så vil vedkommende alltid bli sammenliknet med manageren med størst suksess i historien. Stakkars mann!

Vil den neste sjefen greie å holde stjernene i sjakk som sin forgjenger? Vil eierne være tålmodige nok til en ny manager? Spørmålene er så mange at det er helt naturlig å spørre seg, når tar den enorme suksessen slutt? For det gjør den!

Jeg kjenner veldig mange fotballfans- og ingen- bortsett fra hardcore fansen til MU- liker klubben! Det er den klubben med flest sitteplasser, men man kan høre knappenålen falle, det er så stille at det er flaut på kampdager. Og det kommer av at det er flere turister enn fotball fansen, og da blir det ikke så mye stemning som på f.eks Anfield der Liverpool holder hus! Der er det stemning og leven der! Men apropos leven, skrik og skrål så er det faktisk Stoke og Brittania Stadium som er målt til mest «støyende» arena.

Hvorfor klubben er svært upopulær blant alle andre fans, er ikke godt å si. Men det kan være spillestil, arroganse, og den smått halv gale manageren gamle Alex! Jeg mener det er en blanding av misunnelse på all suksessen, kombinert med at laget aldri gir seg og scorer masse mål i slutten av kampen også på overtid. Dette er det tøft å svelge for andre fans. Og at toppscoreren deres foruten Wayne Rooney er «selvmål»- altså mål scoret av det andre laget i eget nett- gjør ikke saken bedre!

Jeg tror klubben er med helt inn i nåværende sesong, og kanskje til og med vinner! Men det er veldig lenge til neste trofé, og jeg tror også at de fleste stjernene er bort om få år, hvis klubben i det hele tatt overlever tapet av Sir Alex og overlever galskapen til Glazer- familien. Den største stjernen Wayne Rooney, er tippet til å være den spilleren som skal  hjelpe England til VM- gull i Sør Afrika til sommeren.

Real Madrid står allerede klar med sjekkheftet!  PROTEST: Supporter show their feelings on Saturday

Alle vet jo hvor katastofalt Rooney og England gjorde det i VM, Ronaldo er allerede på plass i Real Madrid. Sir Alex er fortsatt på Old Trafford av gammel vane.

Jeg tror det er større sjanse for at det rakner og Man U havner utenfor topp tre, enn at de vinner PL 2010/ 2011

Og det må være veldig frustrerende å være fan av et lag som er eid av mennesker uten snev av følelse til laget, men som er utelukkende ute etter å tappe klubben for verdier. Og i tillegg være fan av et lag som til de grader er hatet av alle andre. Både lags spillere og fans.

Starten på slutten av » storhetstiden» er i gang etter min mening-

– Glazer-familien har gjort en god jobb. De støtter meg som manager, de støtter spillerne. Jeg har aldri blitt avvist når jeg har bedt om penger til spillerkjøp, sier Ferguson ifølge Sky Sports.

Vil ende protestkampanjen

Glazer-familien har ingen høy popularitet blant fansen, som har startet en kampanje mot klubbens eiere. Kampanjen har fått flere tidligere United-spillere med på laget, og hadde i vår godt over 130.000 medlemmer. Aksjonen støttes blant annet av David Beckham, Andy Cole og Eric Cantona.

Dette vil Alex Ferguson gjerne ha en slutt på.

Hvordan kan AF tro at han kan snu meningene til så godt som samtlige Man U fans? Tror mannen at han er messias?

Familien Glazer vil for alltid være synonymt med grådighet og ingen følelser for klubben, bare buisness, det er ingen god plan hvis målet er å få med fansen på sin side.

Aksjonene mot klubbeieren og han familie vil ikke stoppe før de er ute av portene på Old Trafford.

Uansett hvem som overtar eierskapet, og uansett hvem som overtar etter Sir Alex så er storhetstiden snart over ser det ut til. Det vil være så godt som umulig å erstatte Fergusons suksess. Og den som kommer inn vil bli sammenliknet med skotten i alle gjøre mål.

For mange uavgjorte kamper denne sesongen har satt laget ute av stand til å krige mot Chelsea om ledelsen. Får de ikke i gang ett bedre spill så har Chelsea fri bane til tittelen. Savnet etter Ronaldo er mer merkbart enn de fleste rundt Old Trafford vil innrømme-

http://www.vg.no/sport/fotball/engelsk/artikkel.php?artid=10036742

11 thoughts on “Manchester United- starten på slutten?

 1. «Den største stjernen Wayne Rooney, er tippet til å være den spilleren som skal hjelpe England til VM- gull i Sør Afrika til sommeren.»

  Når ble dette innlegget skrevet egentlig?

  Og, ja, grunnen til at «alle» hater United er selvsagt misunnelse.

  1. Det ble skrevet i desember, men redigert og fornyet i Juni- Jeg lot det med Rooney stå fordi han var tippet til å bli VMs store spiller. Det kan man jo trygt påstå at han ikke ble.
   Men jeg synes innlegget er mer aktuelt enn på lenge da det er bare 18 døgn til ny sesong.

   Takk for din intesresse Marte-

 2. Slike artikler som dette hvor budskapet er «nå rakner det for United har jeg lest i en årrekke.»

  Ja det var vel på midten av nittitallet at endel hadde «fått nok» og spådde United nord og ned.

  Men gang på gang har United levert varene. Nøkkelen til dette har vært smarte kjøp og evnen til å fornye laget langsomt.

  At det er mange som både har elsket og hatet Manchester United er det liten tvil om. Du peker nok på noen av de viktigste årsakene. Jeg vil vel også legge til at United var det laget som tok over hegemoniet som Liverpool hadde holdt på 70 og 80 tallet.

  Klart dette var bittert å oppleve for de MANGE trofaste Liverpool supporterne. Og de har hatt lite å feire de siste 20 årene. Ett hederlig unntak var seieren i Champions League dog.

  At denne frustrasjonen har åpenbart seg i form av en misunnelse mot Manchester Uniteds suksess er kanskje ikke så rart. De som vinner blir hatet og elsket. Slik er det

  Men kanskje blir det som du skriver: «at det nå er slutt på storhetstiden»

  Vi får se.

  Selv jeg som ihuga United supporter forventer vel ikke at sukseen skal vare i all evighet.

  Jeg tror at nøkkelen til suksess er Alex Ferguson.

 3. Dette er bare svada. United har mange unge og spennende spillere. Det er bra noen klubber tar stand og setter seg i mot det horrible nivå overgangsmarkedet har nådd. På kort sikt kan det ja føre til at laget svekkes. På lang sikt er det utvilsomt riktig vei å gå. I fjor trodde ytterst få at nani skulle plukke opp hvor ronaldo slapp. Men nani har aldri gjort en bedre sesong enn den foregående. Mot münchen var han et angrep alene. Det samme gjelder valencia, gibson, rafael. De er for fullt i gang med å etablere seg som gode spillere. United har mange potensielle kommende stjerner, og de har flere spillere av høyt internasjonalt nivå. Med litt flaks holder ferdinand og vidic seg stort sett skadefri (det ser ikke bra ut for ferdinand nå, dog), og berbatov får en bra oppkjøring til sesongstart (noe han foreløpig har hatt). Ronneys fenomenale fjorårssesong tatt i betraktning, så gjorde han et svært dårlig vm ja. Dog etter en svært god og lang sesong for united. Ingen kan prestere under de forholdene england hadde under vm. At capello i det hele tatt inkluderte heskey i troppen, og på toppen av alt lot han spille, sier vel sitt. I fjor klagde majoriteten av supportene på manglende storkjøp. Især ville de ha benzema til old trafford. Men denne sommeren vil benzema gå for omlag halvparten av hva han fjorde i fjor. Sier ikke det sitt? Jeg er enormt positivt innstilt til united denne sesongen. Mange nye spillere er hentet opp fra akademiet, og de som var unge i fjor skal i år etablere seg. Det er et viktig generasjonsskifte united er inne i. Noen år uten full uttelling er ikke annet enn å forvente, men dette er en svært viktig brikke i prosessen for å danne et bra lag. Videre er det helt klart at du aldri har vært på old trafford. Og eierskap av andre interesser enn de som har klubbens beste som formål, er noe vi også finner i mange andre klubber. Eksempelvis liverpool. I den situasjonen united er i nå synes jeg de gjør det meste riktig hva utvikling angår. Blir en spennende sesong. Over og ut.

  1. Dette er svada etter ditt hode for at du gjerne vil at det skal være det. Dette er hentet fra svært sikre kilder, all info er helt korrekt og det meste er hentet i vinter fra magasinet four four two- Jeg skriver aldri svada på min blogg.

 4. Tror du eller håper du? Har du vært på Old Trafford? Sist jeg var der stod vi og sang gjennom samfulle 90 minutter. Sir Alex er godt oppi årene, men da han overtok klubben uttalte han at målet hans var å slå Liverpool ned fra tronen. Han gir seg ikke før den dagen er kommet. Det han jobber med nå er å bygge opp et lag som kan kjempe om Premier Leaguegull de neste 10 årene. Du spår at United er på hell, jeg spår at de er i ferd med å starte en ny epoke av formidabel storhet.

  Når det gjelder den økonomiske situasjonen er den alvorlig, men enn så lenge er den ikke ute av kontroll. Jeg velger å tro at det blir den heller ikke.

  1. Da var det bare du og et par andre som sang i så fall Old Trafford er kjent for være den stadion som har den stilleste fansen, og dette har Ferguson klaget på mange ganger. Stoke er faktisk det laget som har mest høylytte fans.

 5. Hva tilsier at det som står i four four two ikke kan være feilaktig? Info som er et halvt år gammelt er i dag utdatert. Beklager, men det er ett faktum. Jeg var kanskje litt krass i uttalelsen min, gitt at jeg kalte det svada og whatnot, men jeg synes det er lite holdbarhet i det du skriver om storhetstiden som nå skal være svunnen. Derimot kan jeg godt si meg enig i at det antakelig aldri vil være slik at ett lag dominerer samtlige cuper og liga i samme grad som de kunne før. Dette pga de enorme ressursene klubbene har i dag.

  Den økonomiske krisen united er inne i er vi alle klar over. Men som flere andre her nevner tar det tid å bygge et nytt lag som skal holde stand. United sine investeringer i unge spillere vil vise seg å bli gull verdt årene fremover. For å dra en parallell: Rosenborg. De vil antakelig aldri nå det hegemoniet som for noen år tilbake siden rådet, men etter at de har gjennomgått et tungt generasjonsskifte hvor de måtte ta til takke med en rekke dårligere plasseringer, er de igjen norges beste lag. Jeg forventer heller kke gull til united kommende sesong, men jeg forventer at de skal følge chelsea til de siste serierundene. Over og ut.

  1. Four Four two er verdens mest politelige fotballmagasin og de har sjeden feil. Når dette ble skrevet og gjengitt av meg stemte dette 100% og ingenting har endret seg, bortsett fra at det var Chelsea som tok gullet. Rooney ble en flopp i VM, vet vi i ettertid. Jeg påstår ikke at Man U sin æra er over. Den KAN være over og det er det stor forskjell på. Jeg tror at Man U ikke kommer blant topp tre i kommende sesong. Jeg gjentar tror-

   Takk for inlegget ditt

 6. Ja vel ja. Det skal sies at deler av tribunen, Stretford End, lager mest lyd. SAF sier at publikum gir laget et ekstra løft og det er derfor United avgjør så mange kamper i sluttminuttene. De stiller seg nærmest Stretford End i spillertunnelen slik at spillerne er nærmest mulig det levenet som møter dem i det de entrer banen, og de avslutter som regel kampen med å angripe mot Stretford End. Tilskuerne her har ofte fått deler av æren for tre innkasserte poeng. Når det gjelder resten av stadion er ikke lydnivået det samme gjennom 90 minutter, men tro meg det er nok av lyd der også. Punktum finale!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.