Morna Jens

 

– Dette er svartmaling og skremselspropaganda. Ap strør om seg med påstander om at vi skal innføre amerikanske tilstander i helsevesenet med ekstrem privatisering og liten offentlig deltakelse. Hvilket belegg har de for å påstå dette? sa Solberg under en partikonferanse torsdag.

Hele Høyres gruppe på Stortinget, inkludert politiske rådgivere og pressekontakter, skal i to dager legge strategien for det neste stortingsåret. Planene for angrep og motangrep skal finpusses foran neste års kommune- og fylkestingsvalg.

Jens Stoltenbeg har all grunn til å være bekymret for de meget svake meningsmålingene som ble lagt fram 23. august.  Men det bør heller ikke overraske han da det har vært masse støy, krangel i media og innad i regjeringen. Om alt fra monstermaster til hijab-nekt i politiet-

Arbeiderpartiet og LO møttes mandag til faglig-politisk konferanse på kursstedet Sørmarka utenfor Oslo. Stoltenberg innledet om den politiske situasjonen, og åpnet med en klar innrømmelse:

– Den politiske situasjonen kunne vært bedre.

Faller kraftig

De tre regjeringspartiene har slitt kraftig på målingene den siste måneden. På en måling, offentliggjort av Avisenes Nyhetsbyrå i forrige uke, var Ap kun landets tredje største parti, bak både Høyre og Frp. I målingen faller Ap 4 prosentpoeng til 22,1 prosent. Aps regjeringspartner SV faller 1,4 prosentpoeng fra juni og får 5,4 prosent på målingen, det samme som Senterpartiet.

Mens regjeringspartiene opplever velgerflukt, opplever Høyre solid medvind på målingene. Høyre-leder Erna Solberg har grunn til å smile over de beste meningsmålingene på mange år, melder TV2.

Høyre-leder Erna Solberg mener Høyres linjeskifte nå begynner å gi resultater.
Men Høyre er ikke bare attraktivt for egne velgere. Blant de spurte som sier at de har et andrevalg, svarer 27,6 prosent at dette er Høyre. Avstanden er her stor ned til Ap med 16,9 prosent og Frp med 15,9 prosent.

Solberg mener at tallene viser at Høyre har et stort potensial for vekst, men hun varsler også en tøff kamp om velgerne framover.

– Vi ser jo at vi vil kunne vinne mye hvis vi holder fast på vår politikk, og det er et enormt potensial for oss. Men jeg er helt sikker på at Arbeiderpartiet har tenkt det samme, så det kommer til å bli tøffere tider i norsk politikk framover, sier hun.

Det ser ut som om det er grunn til å ta i bruk Carl I Hagens legendariske utspill «morna Jens»- Når det skal stemmes ved neste stortingsvalg- Jens og hans AP´s målinger raser nedover og med en oppsluttning på skarve 21% på siste måling, så må jo AP begynne å ta Høyre trusselen på alvor.

Med en fremgang på 2,1 prosentpoeng fra forrige måling i januar ligger Høyre an til å gjøre sitt beste kommunevalg siden 1979, viser kommunevalgbarometeret som TNS Gallup har laget for TV 2.

Arbeiderpartiet går tilbake med hele 6,0 prosentpoeng og ville ved et kommunevalg i dag bare fått 25,9 prosents oppslutning.

Fremskrittspartiet får en oppslutning på 20,0 prosent, en fremgang på 2,5 prosentpoeng siden januar.

Mye tyder på at jern -Erna blir vår neste regjeringssjef- og i hvertfall hvis Høyrebølgen fortsetter å fosse innover kongerike og alle dets velgere-

Snittberegningen er utarbeidet av valgforsker Bernt Aardal for Dagens Næringsliv. Den gir Arbeiderpartiet en oppslutning på 28,7 prosent, noe som er ned 1,3 prosentpoeng fra forrige måned. Sammenlignet med valgresultatet i fjor høst, er tilbakegangen hele 6,7 prosentpoeng.

En av årsakene til at det blir blåblått flertall, er at Venstre igjen synker under sperregrensen. Med en oppslutning i juni på 3,8 prosent ville partiet bare fått to mandater på Stortinget, mot sju mandater i forrige måned da oppslutningen ble målt til 4,1 prosent.

Juni måned er den andre siden september 2008 at Ap havner under 30 prosent. Forrige gang var så sent som i april, mens mai-snittet ble 30 blank.

Det er kanskje ikke så veldig rart at AP faller når man ser på hvor mye rot det har vært i partiet det siste året, og hvor lite gjennomslag Jens Stoltenberg hans tre -parti regjering har fått til. Og det er jo en selvfølge at den svake politiske styringen også går utover AP som det største partiet av de tre.

Men Høyre og med med Erna Solberg i spissen, må ikke tro de kan hvile på laurbærene gjennom høsten og tro at hun kan begynne å forberede flytting til statsmininster boligen allerede. For Stoltenberg er en slu rev, og begynner han å ane uråd så kommer han og hans partifeller til å kjempe hardt om makta. Ingen tvil om det.

Det er sunt at vi får en kamp om regjeringsmakt, da vet vi at det jobbes knallhardt hver dag om de politiske punkter på dagsorden, i alle partier.

Frank Aarebrot sier til VG at Høyre kan regjere alene dersom trenden holder seg. Dessuten mener han tallene viser at partileder Solberg har mye av æren:

– Mens Siv Jensen (Frp) fremstår som en partileder i opposisjon, fremstår Erna Solberg som en statsminister. Hun uttaler seg med tyngde og moderasjon, og hun blir ikke «sjokkert». Og så snakker hun om Høyres politikk, sier han.

Kilde vg.no og TV2.no

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=10018123

http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/politikk/hoeyre-er-norges-stoerste-parti-3243341.html

8 thoughts on “Morna Jens

 1. Beklager, men jeg tror du tar feil. AP kommer til å gjøre mer politisk populære ting i tiden før neste valg. Og med LO-Mafiaen i ryggen snoper de med seg den lille overvekten de trenger nok en gang.

  1. Folk er ikke dumme Arne. Makan til politiske mageplask som det regejringen har utført i år skal man lete lenge etter. Meningsmålingene taler for seg selv. Og Erna Solberg kan allerede begynne å pakke, hun er snart på flyttefot til statsministerboligen- det er jeg helt sikker på!

 2. Hvis Jens og co. vil ha tilbake velgerene er det jo bare å begynne å juge igjen om alt de skal gjøre hvis de vinner valget, så kommer folk til å stemme på dem akkurat som før.
  Det finnes vel ikke noen som er mer naive, lettlurte og glemske enn det norske folk.
  De går på de samme løgnene gang etter gang. Dette vet nok Jens også, og lar tiden frem til valget jobbe for seg.
  Vi får bare håpe at de dummer seg ut flere ganger sånn at folk holdes «varme» frem til neste valg og stemmer Høyre eller Frp.

 3. Jens Stoltenbeg lands svikeren har brukt opp alle trumf kortene, nå er det slutt. den der fyren kommer ikke til å styre norge etter neste valg, nokk er nokk!!

 4. nå skal stoltenberg begynne å ta velgerene på alvor.??????? Dette er vel den svakeste regjering norge noen gang har hatt.

 5. Man må ikke glemme at klovneJens har ca 700000 hjernevaskede kyr i LO aparatet som stemmer han og resten av suppegjengen videre..

  Håper virkelig at folk har tatt til vettet og stemmer noe annet enn det Roar og pampene maner om, men jeg tror det ikke før jeg får se det…

  Norge er fullt av sauer og kyr, når har folk fåt nok og begynner å tenke selv?

 6. Chevyman har dessverre helt rett, det ser man etter hvert valg. Det er over min fatteevne at NOEN stemmer AP, inkludert venner jeg har, men de gjoer det gang etter gang.

  Naa skal man ikke diskuter politikk eller religion med gode venner, da tar vennskapet slutt, men de gangene jeg har etterlyst HVORFOR de stemmer AP faar jeg hoere at *de er jo saa flinke*. Fortell hva de er flinke med, kom med eksempler! Jeg er ikke imponert.

  Heller ikke vil jeg vaere medlem paa facebook i grupper som er laget hvor overskrifer er *vi som synes Jens Stoltenberg/Jonas Gard Stoere/Liv Signe Navarseter etc. gjoer en god jobb*. Jeg er naiv nok til aa mene at dersom politikere gjoer en god jobb, saa er det ikke mindre enn jeg forventer! Det er da vitterlig en grunn til de har faatt jobben av statsministeren!

  Jeg stemmer ikke paa noen av de som sitter i regjering i dag, ei heller paa frp, jeg haaper paa regjeringsskifte neste gang, men da jeg har samme oppfatning som chevyman, tror jeg dessverre ikke det….

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.