Norge bør alltid spille 4-4-2 på Ullevål

 

Norge har scoret mer mål enn på lenge når John Carew har vært ute av laget. Og Aston Villa spissen har en svak scoringsrate på landslaget- Men det er en spiller portugiserne kjenner til og vil være på vakt for, dette kan gi Moa uante sjanser- og han får hjelp til å krige på topp.

Jeg mener Drillo er mannen som endelig kan få Norge til et sluttspill igjen. Og vi har en gigant sjanse som vi(NORGE) må ta vare på nå. Portugal som faktisk ligger på 8. plass på FIFA rankingen- et meget godt lag med andre ord.     http://www.fifa.com/worldfootball/ranking/lastranking/gender=m/fullranking.html

Mens Norge ligger på en forholdsvis beskjeden 22. plass, så er det ikke noe dårlig lag som løper ut på Ullevål tirsdag. De er faktisk foran lag som Italia, Hellas og Egypt ( siste Afrika mestere)

Men på hjemmbane mener jeg det er på grensen til å være feigt å ligge med en spiss på topp. Nå har vi Moa i kalas form og en erfaren Premier Leauge spiss i en frisk Carew. For meg blir det en selvfølge å gå for 4-4-2

Da blir laget som følger: Som sist. Men Huseklepp ofres for Carew og Iversen fra start for Bjørn Helge Riise-

Leder vi 2-0 og det er 20 min igjen av kampen så er det ok å gå over til 4-5-1 igjen. Men vi bør ha trøkk fra start med to spisser og angrepsvillige vinger i Steffen og Gamsten- Moa og Carew kan spille sammen, de er IKKE like spillertyper selvom mange synes det.

Vinner Norge over Portugal så har vi en drømme start i gruppen og dette blir da den største sjansen et fotball landslag i moderne tid har hatt til å få være med i ett sluttspill mesterskap http://www.fotballen.eu/em2012/  Polen/ Ukrania 2012!!

 

 

Så har du billett må du benytte den, eller løpe og kjøpe og ta med alle du kjenner, for nå gjelder det mer enn noen gang å vinne.  Norge og Drillo trenger et solig og høylytt publikum på hovedarenaen på tirsdag-Spesielt på hjemmebane er det viktig å vinne.

Norge slet voldsomt med dette under Åge Hareide. Drillo har en helt annen, og glimrende statistikk. Med ett tap på 12 år eller noe sånt. Vinner vi- så vil jeg påstå at det kan være smart å bestille sommerferie billetter sørøst-over i 2012-

 Mohammed «Moa» Abdellaoues (24) første landslagsmål snudde kampen for Norge, og sørget for en perfekt kvalikstart på Island.

Moa fikk ballen fra Morten Gamst Pedersen, vendte lekkert vekk Sölvi Ottesen, mannen som senket Rosenborg for kort tid siden, satte fart mot mål og plasserte ballen sikkert under keeper Gunnleifsson.

– Deilig å få den første scoringen. Jeg visste det ville komme sjanser, og da gjelder det å ta vare på dem. Når jeg får ballen tenker jeg bare på å komme mot mål og få fyrt av et skudd. Det var ingen god kamp av oss, men det er tre poeng som teller, sier matchvinneren til Canal Plus.

Kom under

Assistenttrener Ole By Rise etterlyste rytme i pausen, og mente Norge fremsto som «sørgelig ujevne» i første omgang.

– Vi spilte en fryktelig første omgang. Vi ble løpt over rett og slett. Jeg sa til gutta i pausen at vi snudde det mot Frankrike, og at det ikke var noen grunn til at ikke det samme skulle skje nå, sier John Arne Riise til Canal Plus.

Også innbytter Steffen Iversen kunne lagt på til 3-1 etter det beste norske angrepet i kampen. John Arne Riise satte fart langs kanten, slo de berømte 45 gradene ut, men innbytteren blåste ballen over.

– Island var bra – kanskje enda bedre enn jeg hadde trodd. Det første kvarteret var fryktelig dårlig. Jeg trodde nesten ikke jeg kunne være trener for det laget, smiler Drillo, og innrømmer at han var irritert i pausen.

– I pausen sa jeg hva jeg mente. Jeg er ikke den som raser og skriker, men jeg var faktisk litt brysk. Men Brede var sintere enn meg. Han sa at dette måtte vi snu ved hjelp av guts, og alle spillerne var enige.

Med 4-5-1 og Carew alene på topp, så vinner vi ikke mot Portugal- Han bør ha en makker til å hjelpe seg på topp-

Men i Drillos foretrukne 4-5-1-formasjon er det naturligvis bare plass til en spiss. Inn i regnestykket må også Erik Huseklepp, som scoret to i forrige hjemmekamp mot Frankrike. Og bak lurer en Steffen Iversen som var delaktig i at Norge snudde kampen mot Island, og uforutsigbare Daniel Braaten, som har vist storform i den franske serien.

Fotballekspertene VG Nett snakket med lørdag kveld tror alle Drillo velger en enslig spiss. Men hvordan komponeringen bør bli, har de forskjellige syn på.

– Moa fortjener å fortsette fra start, mens Carew har viktige egenskaper. Jeg sier ja, takk begge deler, sier Scheie, som foreslår å sette Bjørn Helge Riise ut av laget, flytte Morten Gamst Pedersen til indreløperplass og spille med Huseklepp og Moa på hver sin kant-

Hvor mange ganger er ikke det prøvd ut uten hell? Endelig var Norge tvunget til endringer og det gir full utelling. Vi må være forsiktig å ikke se oss blinde på at det gir grunnlag for suksess. Derfor bør vi stille med både Moa, Ivers og Carew fra start. Da får Portugiserne litt «nåja» og lurer på hva som treffer dem.

 For da kan vi få bra slagstyrke, luftstyrke og kreativitet som ryster en av den Iberiske halvøys stolthet. Verdensmester Spania er som kjent den andre-

TV 2-ekspert Petter Myhre ville gått for matchvinneren fra Island-kampen.

– Jeg ville brukt Moa. Han er i slag, mens Carew har vært litt småskadet og hatt en del rusk i oppkjøringen. Jeg ser for meg at Carew kan være en bra mann å sette inn dersom Portugal skulle ta ledelsen, men med et spillende Portugal fra start av vil en bevegelig Moa være mitt valg, sier Myhre, som vil ha 24-åringen fra start uansett.

– Dersom Moa ikke får starte på topp, bør han spille kant. Jeg er kategorisk på at han uansett bør starte kampen, sier Myhre.

Riise ble i formiddag sendt til sykehus med hodeskade etter et uhell på landslagets siste trening før Portugal-kampen.

30-åringen lå bevisstløs på gresset etter den voldsomme smellen. John Carew var én av dem som opplevde situasjonen på nært hold.

– Jeg har sett lignende situasjoner før, og det har gått bra hver gang. Men det er ikke noe hyggelig, og man blir aldri vant med å se en bevisstløs person på bakken, sier Carew til VG Nett.

 

Hvor gøy hadde det ikke vært å se disse gutta herje vilt med andre nasjoner i Europa? Veldig gøy!! Om det bare skal bli med drømmen er litt opp til deg og meg også- møt opp og hei Norges flaggskip fram til seier mot verdens 8. beste nasjon. DET hadde vært et gigantløft for norsk fotball som har vært til glede for hele landet!

HEIA NORGE!

 

Kilde VG.no

http://www.vg.no/sport/fotball/norsk/landslaget/artikkel.php?artid=10036297

http://www.vg.no/sport/fotball/norsk/landslaget/artikkel.php?artid=10036192

 

http://www.vg.no/sport/fotball/norsk/landslaget/artikkel.php?artid=10036141

5 thoughts on “Norge bør alltid spille 4-4-2 på Ullevål

  1. 3 poeng mot Island er meget sterkt. Vi fikk også meget uventet hjelp fra ferieøya Kypros på bare 300 000 innbyggere som klarte 4-4 mot PORTUGAL på BORTEBANE! La oss håpe at Island vinner eller klarer uavgjort mot Dannmark. Det er fullt mulig for Island å ta poeng der. La oss også håpe at Norge slår Portugal på Tirsdag. Alt er MULIG i fotball. Hviterussland klarte også 1-0 seier mot Frankrike på bortebane. Det er også sterkt. Albania klarte 1-1 mot Romania. Som sagt, alt er mulig i fotball. Jeg har stor troa på at Norge kan komme seg til EM i år. Hvem vet, kanskje dette er året da Bosnia kommer seg til EM. Kanskje dette er året da Kypros og Hviterussland overrasker stort. Jeg tror at fotballen kommer til å bli veldig jevnt de neste årene. Hvor stor skjanse er det for at Kypros og Portugal spiller 4-4? Skjansen er veldig liten for det. Alt kan skje i fotball. Forresten så skal jeg på Ullevaal og se Norge – Portugal. Får håpe på Drillo-magi igjen da.

  2. Moldova klsrte også 2-0 seier over Finland og Hellas skuffet stort med 1-1 mot «lille» Georgia. Litauen og Skottland spilte også 0-0 i EM-kvalifiseringens første runde. Mange overraskende resultater får man si! Alt er MULIG i fotball.

  3. Ganske enig med deg, vi trenger mere enn bare Carew på topp, men å sette innpå både Moa og Iversen vil ta ut mye løpskraft av midtbaneleddet. Jeg kunne tenkt meg å se en 4-4-1-1 der Carew eller Iversen ligger bak Moa og stusser videre, samt drar av opptil flere forsvarsspillere. Dessuten mener jeg at Iversen er i bedre form, og er en mye bedre avslutter enn Carew. Med Gamst på venstre kant og Huseklepp eller Braaten på høyre kan det bli svært spennende kontringer.

    Men jeg regner med at Drillo tar ut samme laget som startet mot Island, bare at han setter inn Carew for Moa og Solli for BH Riise…

    1. Takk for innlegg- Jeg er rimelig sikker på at Braaten får prøvd seg ila av tirsdagen. Men han starter nok ikke- Det blir en fantastisk atmosfære og opp mot fult hus på Ullevål mot Portugal, og viktigere kamper er det lenge siden Norge har spilt. Som sagt så tror jeg vi er på god vei mot EM med seier til tross for mange kamper igjen-

  4. Sjølvsagt bør spissen vere ein som scorar mål. Når scora Carew mål sist? Såg at han bomma på straffe for Aston Villa. For meg er valet enkelt. Sjølvsagt er det Mohammad Abdoullaue, som bør ha spissplassen. Viss det er 4-4-2 så Iversen eller Huseklepp på den andre plassen. Carew bør ikkje verte uttatt før enn han har vist noko på Aston Villa, som gir grunn til uttak.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.