Norges kamper bør være gratis

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=X9EDDCECt3Y[/youtube]

 

 

 

 

 Må venne seg til nye kanaler

Fotballforbundets informasjonsdirektør Svein Graff mener folk bare må venne seg til at bortelandskampene går på andre kanaler enn man er vant med.

– Markedet er mer tilspisset enn det har vært, særlig på sport og fotball, sier Graff til VG Nett.

Han understreker at landslagets bortekamper er noe NFF ikke rår over når det gjelder TV-rettighetene.

Det er en skam at Norges kamper ikke går på riksdekkende TV og er gratis for alle som ønsker å se Norges flaggskip innen sportsgeneren-

Nå vil mange si at laget er for dårlig osv, men det er uansett Norges fremste eksponering, både sportslig og økonomisk. Drillos er det fremste landslaget vi har uansett idrett- Her har Norges fotballforbund gjort en forferdelig dårlig avtale. For folk flest. De vil ha penger gjennom en avtale med Canal+ og de vil at så mange som mulig fyller Ullevål Stadion på hjemmekamper.

 Det er stort sett de samme menneskene som nå er jævlig forbanna for at de ikke får sett kampen, som er potensielle kunder på Ullevål. Jeg oppforder til aksjoner mot et fotballforbund som ikke skjønner sitt eget beste, og ser ikke ballen for bare penger…

– Hvis 50.000 ser denne kampen, så skal Canal+ være godt fornøyde, sier redaktør Knut Kristian Hauger i kampanje.com.

Når Norge klokken 21 fredag kveld sparker i gang kvalifiseringen til fotball-EM i 2012 borte mot Island, vil det sannsynligvis skje foran et rekordlavt antall tv-seere. For første gang i historien sendes en betydningsfull herrelandskamp på en tv-kanal som alle i Norge må betale for å få tilgang til.

Nekter å kommentere seertall

Mens TV 2 har tv-rettighetene til landslagets hjemmekamper, sendes høstens to bortekamper mot Island og Kypros på Canal+ Fotball. De nekter imidlertid å kommentere forventede seertall.

– Vi oppgir ikke abonnenttall. Jeg kan ikke si hvor mange som vil få tilgang til å se kampen på TV, sier sportsjef Kenneth Fredheim i Canal+ til VG Nett.

Dersom du ikke kommer til å kjøpe tilgang til Canal+ fotball, eller har mulighet til å besøke en av landets fotballpuber, har du likevel en mulighet til å få sett kampen. Canal+ sender også kampen på sine nettsider. Der kan du kjøpe tilgang til Island-Norge for 159 kroner.

Bortekampen mot Portugal 4.juni har Viasat kjøpt rettighetene til. Den vil sannsynligvis bli sendt på Viasat4. Den siste gruppespillkampen, borte mot Danmark 6. september, er ikke rettighetene solgt til ennå.

– Dumt

– Dette synes jeg er trist. Jeg har hørt forklaringen om at det ikke er NFF som har rettighetene, og jeg skjønner jo at de går til den som byr mest.

– Jeg får jo ikke gjort noe med det, men jeg kan i alle fall si at det er dumt, sier landslagskaptein Brede Hangeland til VG Nett-

Alt for Norge, for noen få?

Kilde VG.no

http://www.vg.no/sport/fotball/norsk/landslaget/artikkel.php?artid=10035955

http://www.vg.no/sport/fotball/norsk/landslaget/artikkel.php?artid=10027089

25 thoughts on “Norges kamper bør være gratis

 1. Det var jo den forrige kulturministeren Trond Giske som slapp løs hele denne galskapen. Det sier jo bare alt om denne mannen. Digitaliseringen av Norge har gjort TV mye dyrere enn tidligere og det er synd. At vi ikke skal kunne se Norske Landskamper på gratis TV er bare tragisk. Hva blir det neste. Langrenn,hopp,alpint,håndball osv osv. Noen må bare gripe inn i denne galskapen.

 2. Hvorfor i alle dager skal fotball være gratis.Supert at den sendes på betalingskanal.Så kan idiotene se på den der.Har du ikke råd sier du.Da kan jeg fortelle at landslaget suger noe inn i hellvete så det er ingeting og se

 3. Tull å skylde på Giske. Dette er faktisk ikke første gang Canal+ sender en landskamp, de har gjort det før også. Og det var under en annen regjering..

  1. Skylder ikke på Giske men på Norges fotballforbund som gjør avtaler med Canal+ som er en betalingskanal som veldig få har. Norges landslag bør være tilgjengelig for allmuen- gratis!

 4. Fint hvis du gidder å undersøke litt rein fakta før du blogger. Så blir det ikke bare bullshit det du skriver. «Norges Fotballforbund eier nemlig ikke rettighetene til landslagets bortekamper.» Sakset direkte fra VG idag.
  «De er dessverre helt utenfor vår kontroll, bekrefter informasjonssjef i NFF, Svein Graff.»
  Nok ett sitat du bør bite deg merke i. Og så kanksje du kan svelge en kamel eller to…
  Velkommen til 2010 forresten.

  1. RK du bør sjekke fakt før du hogger løs på andre. Her tar du 100% feil! Norges fotballforbund eier landslagets og dets akmper med hud og hår. Og de som sitter og styrer pengesekken i det forbundet har gjort en gullkantet avtale med Canal + og SOLGT rettighetene til de. Det kunne de latt være å gjøre så har alle fått sett kampene gratis. NFF ser kun penger i alt derfor kan ikke gjøre noe med dette nå, når avtalen gjelder for hele sesongen-

   Velkommen til 2010 RK- og liker du ikke bloggen min så kan du la være å lese den. Jeg skriver alltid fakta som er sjekket før noe blir skrevet. Det har du tydeligvis ikke gjort-

 5. Roger: Er ikke en kjeft i det ganske land som har noen som helst interesse av å høre hva du har å «fortelle». Klapp igjen trollkjeften din og dra deg tilbake til sølepytten du grov deg ut av.

 6. NFF eier IKKE rettighetene til BORTEkampene til Norges landslag. Det er det det enkeltes land fotballforbund som gjør (islandske i Island, portugisiske i Portugal, norges i Norge osv) Og akkurat som NFF (sikkert) selger til høystbydende til den tv-kanalen i Portugal når Portugal spiller i Oslo, så selger det ISLANDSKE fotballforbundet til den norske tv-kanalen som byr høyest når det gjelder Island-Norge kampen. Slik råder kapitalismen i fotballen, og NFF har altså dermed INGEN råderett over hvem norsk tv-kanal som skal sende disse bortekampene. Canal+ var (tydligvis) den kanalen som slengte flest penger på bordet i ISLAND (ikke hos NFF) og dermed fikk de rettighetene til Island-Norge kampen. Enkelt og greit. Som sagt: Sjekk fakta!!! Ikke skyld denne på NFF.
  Jeg har aldri sagt jeg ikke liker bloggen din. Men det er da (regner jeg med) mulig å argumentere MOT det du skriver for det.

  1. He he he!! Her surrer du skikkelig RK! Enkeltes land fotballforbund eier rettigheten sier du. Og hva tror du NFF står for da? her motsier du deg selv, og du sier det jeg mener og har sagt hele tiden. Jeg har rett og du har feil. Det som står i bloggen er 100% riktig. Og siden du ikke vet det så skal jeg fortelle deg det. NFF står for Norges fotballforbund min venn:):) Poenget var hele tiden at det grådige forbundet solgte rettighetene til høystbydende så bare en liten brøkdel av det norske folk fikk sett kampen på Island. Det har de sikkert sin fulle rett til. Men det er ikke mer riktig av den grunn. Alle bør få se Norges kamper gratis.
   Men i nå er det endelig hjemme kamp da;)

 7. Hahaha. Troller du eller er du bare så dum. Les innlegget mitt en gang til. Kanskje du forstår (men har ikke lenger trua akkurat) Tydligvis vanskelig å forstå forskjell på hjemme og bortekamp. NFF eier HJEMMEkampene til Norges landslag (mao de vi spiller på Ullevål). Og selger disse rettighetene til den enkeltes land tv-kanal som ønsker å sende. Både norske (i Norges selvf) og portugisisk (til høystbydende i Portugal), til Island (høystbydende islandske kanal) osv osv. Er du med enda?
  Og akkurat som NFF kan selge Norge sine landskamper i Oslo til tv-kanaler i andre land så kan andre lands fotballforbund selge tv-rettigheter for SINE hjemmekamper til andre land som ønsker å sende denne fotballkampen, deriblant til norske tv-kanaler som ønsker å sende Norge sine kamper. Det betyr altså i eksempelet vårt med Island-Norge så var det det ISLANDSKE fotballforbundet som satt på tv-rettighetene (kampen gikk jo i Rekjavik,Island) og solgte det til den tv-kanalen i Norge som betalte mest for å kunne vise kampen på norske tv-skjermer, altså canal+.
  Mao. NFF har INGEN påvirkningskraft overfor hvor BORTEkampene til norges landslag skal vises. Kun HJEMMEkampene. Og Island-Norge var en BORTEkamp der det ISLANDSKE fotballforbundet satt på rettighetene, ikke NFF. Det ISLANDSKE fotballforbundet solgte tv-rettighetene for å sende kampen på norske tv-skjermer til Canal+. Akkurat som NFF har solgt rettighetene til Norge-Island (som jo da går i Norge) til en islandsk tv-stasjon som betaler mest for å vise den på islandske tv-skjermer.
  Skjønner du? Eller er det helt svart?

  1. Hehe du surrer med det der ennå? Tror ikke du skjønner dette selv jeg. Du endrer jo mening for hvert innlegg du skriver her nå- Veldig synd at du skal måtte bruke min blogg på å rote rundt med ting du ikke har greie på- Hvem som er dum her nå tror jeg det er smart av meg å la være å komentere- Du må lese hele mitt innlegg en gang til så har du fakta der- Men det vil du ikke forstå-
   RK- det er hos deg det er helt mørkt!
   Jeg har hele tiden foholdt meg til bortekamp på Island så ikke vær usaklig. Mitt poeng var at NFF satt på rettighetene til Norges bortekamper også, men solgte disse til høystbydende. Derfor får ikke folk her hjemme sett kampene gratis- at du ikke skjønner dette er jo synd da- men det er fakta-

 8. Hahaha. Huff. Nei jeg endrer ikke mening for hvert innlegg. Det er vel heller du som tydligvis ikke har vett til å skjønne hva dette dreier seg om. At du kaller meg usaklig når jeg prøver å forklare dette så godt det er mulig sier vel heller hvor mørkt det er hos deg. NFF sitter ikke på salgsrettighetene til Norges bortekamper. FAKTA, BASTA!!! Søk på internett hvis du vil og sjekk. NFF kan ikke selge tv-rettigheter til kamper de IKKE har tv-rettigheter til. (Det forstår vel også du håper jeg). Og Norges bortekamper kan de dermed ikke selge til noe norsk tv-kanal. Du kan gjerne se rundt på andre diskusjonsforum eller andre artikler eller for den saks skyld NFF sine hjemmesider (hvor var stedet jeg fikk sjekket dette) NFF sitter kun på rettighetene til Norges hjemmekamper, altså de som spilles i Oslo. Nettopp derfor sier også folk i NFF at de lite kan gjøre noe med hvilken kanal som sender bortekampene (har det slått deg forresten? Hvorfor de sier det?)
  Huff dette er komisk :)). Bare innse det at Norges landskamper på Ullevål har NFF rettightene til, men ikke bortekampene. Portugals kamper i Portugal har det portugisiske fotballforbundet rettighetene til, men de har ikke rettighetene til bortekampene til Portugal. Islands hjemmekamper det Islandske fotballforbundet rettighetene til, men ikke bortekampene til Island osv osv. Og det gjelder da også salg av tv-rettigheter til andre land. Siden Island-Norge da var en hjemmekamp for Island så var det det ISLANDSKE fotballforbundet som hadde rettighetene til denne kampen, (og siden bortekamp for Norge så hadde dermed ikke NFF noe rettighet) og norske tv-stasjoner måtte ta kontakt med det ISLANDSKE fotballforbundet for å få sjans til å kjøpe muligheten til å vise denne kampen på norske tv-skjermer. Dette var altså ikke i NFF sine hender, men det Islandske fotbforb. Og det Islandske fotballforbundet solgte rettighetene til å vise Island-Norge på norske tv-skjermer til canal+. Slutt og dum deg ut!!
  Jeg håper du troller. At du virkelig ikke er så dum du gir deg ut for her.

  1. Hehe dumme meg ut, at du ikke er flau?! Du har vel grieid nettopp det hele veien her nå. Hele mitt blogg innlegg er 100% fakta. Basta! Jeg bruker ikke mer tid på klovner som deg RK!

 9. Jeg dummer meg ut? La meg sitere landslagskaptein Brede Hangeland i artikkelen du selv referer til på toppen av siden:
  «- Dette synes jeg er trist. Jeg har hørt forklaringen om at det ikke er NFF som har rettighetene, og jeg skjønner jo at de går til den som byr mest.»
  Så da tenker jeg Brede Hangeland dummer seg ut også da eller? Haha. Du greier ikke engang å lese/forstå ordentlig det du selv setter inn på bloggen din. Klovn!!
  Jeg kan jo igjen sitere VG: «Norges Fotballforbund eier nemlig ikke rettighetene til landslagets bortekamper.»
  Kan jo også igjen sitere informasjonssjef i NFF, Svein Graff, vedrørende bortekamper til Norges landslag (og han har mer greie på disse ting enn deg vil jeg påstå!!!) : «De er dessverre helt utenfor vår kontroll».
  Så jeg, Brede Hangeland, VG, og Svein Graff dummer oss loddrett ut og du har rett. Hahaha.

  1. Du ka sitere Hangeland så mye du vil, for hadde du første gang giddet å lese blogginnlegget mitt ordentlig, din klovn! Så hadde du sett at jeg har helt rett hele tiden og det Hangeland sier er det samme som jeg skriver- Men du er jo fullstendig blind-
   DU har hatt feil hele tiden RK- jeg har rett! Hvorfor kan du ikke bare innrømme det. Jeg sitter på fakta, du skjønner ingenting-
   Nå må du finne deg andre å krangle med, dette blir for dumt. Og du er helt blottet for å innta info!

 10. Da lurer jeg på hva med ordene til Hangeland «Jeg har hørt forklaringen om at det IKKE er NFF som har rettighetene» du ikke forstår siden du er under den mening at NFF HAR rettighetene? Er det ordet IKKE kanskje? (Må bare le).

  1. Du fikk ikke med deg at rettighetene som NFF hadde ble solgt da? Jeg ler jeg også, av deg! Nå må du rull inn nå RK, du har ikke det minste snøring, så nå kan du finne deg noen andre å kverulere med!

 11. Haha. Du har helt misforstått. La meg igjen sitere Svein Graff i din artikkel over: «Han understreker at landslagets bortekamper er noe NFF ikke rår over når det gjelder TV-rettighetene.»
  Ferdig snakket. NFF har aldri hatt noe rettigheter vedrørende bortekampene. La meg understreke ordet ALDRI. Ikke nå, ikke før. Altså ALDRI. Dette er kamper hvor rettigheter tilhører fotballforbundet i det land der kampen spilles. Og Island-Norge er det det ISLANDSKE fotbforb som har tv-rettighetene og selger til de kanalene som ønsker å vise kampen. NFF har (og har aldri hatt) INGEN rettighet for denne kampen. Som nøye forklart tidligere. DU har ikke snøring. Herregud!!!!

  1. He he he du er en skikkelig tulling du RK- og det er du som tar helt feil. Rettighetene ble solgt til Canal+ i sin tid det er helt innlysende. Og de er kjøp i fra NFF- Du er en skikkelig bløøf som elsker å skrive bullshitt. Du har overhode ikke peiling! Men du må gjerne fortsette med smørja di, dette begynner jo å bli skikkelig gøy!!!:):):)
   Patetiske fjott!

 12. Du får fortsette å gå mot hva alle andre sier og ha ett fint liv videre. For det er ikke innlysende. Hvis så var det du skriver så vil jo det si at NFF HAR HATT PÅVIRKNINGSKRAFT i denne saken. Men de sier jo selv (og alle andre) at de ikke har, og ikke har hatt. Tror du de hadde solgt disse 2 kampene til Canal+ hvis de hadde hatt mulighet til å gjøre noe annet. HAHAHA. Du er virkelig dum!!!!!!!!!!!
  Joda det har vært gøy. Å diskutere med en som har 12 i IQ. Skjønner nå at det er det 12 i Vargas12 står for.
  Som sitert over enda en gang: «Han understreker at landslagets bortekamper er noe NFF ikke rår over når det gjelder TV-rettighetene.»
  Der står det svart på hvitt. De fleste skjønner det. Ikke du. Alle andre har feil. Du har rett!! Hahahaha. Er det noen som er patetisk fjott så er det deg. Lurer på om skal linke denne sida inn på VGD for at alle andre der skal få noe å le av. Nemlig DEG!!!!

  1. Du skal passe deg litt du nå, ellers får du problemer, nå jeg dritt lei deg og den dritt slengingen din. IQen min kommer du aldri opp i mot uansett. Men du truer ikke meg, da har du valgt feil person så nå holder du kjeften din RK- Og lær deg å lese, folkeskikk og slutt å surr! Du må ha et skikleig jævlig liv du, som holder på sånn. Kan umulig være riktig god i toppen-
   Du har feil ja, uansett hva du påstår hva andre sier. Jeg har rett, og har hatt det hele tiden-

 13. Wohoo.. Haha.. Passe meg… For hva? Har jeg truet deg? Med hva? Linke mølet ditt til VGD? Ikke noe særlig trussel mot en blogger det (vanligvis):P. Haha.
  Det som er innlysende er at jeg har kommet med argument etter argument og du har ikke kommet med ett eneste motargumaent annet enn: JEG HAR ALLTID RETT OG DU HAR FEIL!!
  Vinner debatter med det gitt…. Jaja… (Hint: Ironi!).
  Og før du sier at jeg må lære meg folkeskikk: Scroll opp og se hva du har anklaget og kalt meg for i innleggene dine nedover her, så tror jeg du skal kikke deg i speilet først før du begynner å irettesette meg.

  1. Hehe for en kron idiot du er asså! Du er ikke sann du- Jeg har argumentert både tidlig og sent men du gidder jo ikke å lese det som står i bloggen- Tror du er så fantastisk flink du- Mølet mitt sitter du og skriver side opp og side ned på. Og alt er så veldig feil mht hva du mener. Jeg sier at jeg har rett fordi jeg har det. Men det holder ikke for deg og truer med å legge innlegget på VGD- Hehe jeg ler av deg asså. Det er et spørsmål som alle helt sikkert lurer på som leser dette. Hvorfor kommenterer du på en blogg som er så jøvlig sårlig egentlig?
   Skjønner du ikke ikke at du driter deg loddrett ut, når du i tillegg har feil i saken også?

   Vinne debatter?? Hva er det egentlig du holder på med?
   Jeg er ikke i noen konkuranse jeg. Jeg skriver meget gode blogginnlegg, og du svarer på en blogg som du synes er svada. Det sier det meste om deg egentlig!

   Jeg foreslår at du ber noen rundt deg om å ta fra deg pc´n, for du er en fare for deg selv. He he for en taper du er!!
   Og, nei søren. Det hadde jeg glemt. Du er selvsagt alene, for hvem kunne vel tenke seg å være i samme rom som Norges desidert dummeste fyr?!

   Jeg avslutter med å ønske god bedring-

   Og jeg gidder ikke bruke mer tid på en fyr som tydeligvis kun er ute etter å krangle på nettet, det har jeg desverre ikke tid til-
   Du, en ting til- Ser du deg i speilet så ser du sikkert et esel he he he!!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.