Størst av alt er kjærligheten
Størst av alt er tittelen på kirkens trosopplæringsreform.

“Så blir de stående, disse tre: Tro, håp og kjærlighet. Men størst blant dem er kjærligheten.” Men det er kanskje ikke det du tenker på når du hører tittelen? At dette er kirkens trosopplæringsreform. Tro og håp er vel det vi legger til grunn i våre verdier som mennesker. Det er vel det som skiller oss fra dyrene, at vi kan ha håp og tro, og ikke minst tro på kjærligheten. Hva ville livet ditt vært om du ikke hadde kjærligheten? For min del, ikke så mye…

Kjærligheten til barna dine, du kan jo ikke måle din kjærlighet- og de aller fleste foreldre har sine barn som det mest verdifull e man har. Dine foreldre som gav deg liv, man har jo de også så kjær. Og sine elskede! Ektefelle, kjæreste, partner- den som er ens livspartner- er ofte den vi også setter svært høyt. Og den kjærligheten man kjenner når man er forelsket er jo ubetalelig. Ut-av-deg-selv-opplevelse er det noen som sier.

Man kjenner blodet fosser i årene, man tenker på vedkommende hele tiden, og er vel litt distre og har vanskelig for å gjøre noen som helst!

Jeg er veldig forelsket for tiden, og det er bare helt fantastisk! Jeg elsker min kjæreste så dypt og inderlig at jeg tenker nok på vedkommende nesten hele tiden. Den følelsen er så fin at jeg nesten ikke har ord. Det er bare fint! En livspartner man deler alt med, som man planlegger langt fram i tid med, en man elsker uten betingelser, og i all framtid, vel det kan man jo ikke vite men… Jeg mener vi mennesker er skapt for å være to…

Jeg  tror ikke vi mennesker kunne levd som vi gjør, uten kjærligheten, troen og håpet er selvfølgelig viktig, men størst av alt er nok kjærligheten!

Pin It on Pinterest