Omsorgssvikt = Barnemishandling?

 

Asså, denne historien er for uvirkelig til å kunne være sann tenkte jeg når jeg hørte om den første gang-

At en trebarnsmor reiser fra ungene sine dagen før julaften, og blir borte i en uke. Og lar det eldste barne på 11 år, passe på to betydelig mindre søsken…

Jeg er fortsatt ikke sikker på at det stemmer ennå helder. Historien er for utrolig. Barnas mos skulle besøke en syk slektning. Hvilken slektning er viktigere enn tre av sine egne barn- er det naturlige spørsmålet da?

Kan en så omfattende omsorgssvikt som her er nevnt sammenlignes med barnemishandling? Ja, i aller høyeste grad etter min mening.

Det var 12 grader i huset.

Men som sagt, jeg har vanskelig for å tro at alt dette stemmer. Hvilken mor gjør noe sånt mot barna sine?

Da barnevernsvakten kom inn i huset ved 22-tiden på kvelden skal ikke temperaturen ha vært mer enn 12 grader innendørs. De tre barna skal ha blitt funnet sammenkrøpet under dynen på morens rom hvor det var en elektrisk ovn.

Utenfor husveggene var det sprengkaldt. De tre dagene barna var alene, holdt temperaturen i østlandskommunen seg rundt minus 15 grader.

Det er ikke lett å si hvilke senvirkninger disse barna vil få, mht psykisk problemer av å bli forlatt på en sånn måte. At mor dro i jula gjør ikke saken det spor bedre-

Politiet skal ha blitt varslet om søskenflokken som var alene i huset sent første juledag. Meldingen gikk videre til barnevernsvakten som oppsøkte boligen.

– Barn bør ikke være alene om natten før de er yngre ungdom opp mot 15-16 år. Skal de ta vare på yngre søsken, vil jeg ikke anbefale det før de eldste er 17-18 år. Uansett er det viktig at de har noen å kontakte ved behov.

Også professor i pedagogikk, Stein Erik Ulvund, synes saken VG skriver om er rystende.

– Dette vil jeg karakterisere som galskap. Det høres svært lite gjennomtenkt ut, for å si det mildt, sier Ulvund til VG.

Han sier man gjerne kan begynne å trene barna i å være alene i kortere perioder fra 8-10-årsalderen.

Jeg håper at denne historien er unik, og at den har en lykkelig slutt. Barna er det dyrebareste og det viktigste vi har. De er framtiden, og er født inn i en verden de fortjener å få den rikitge omsorgen og kjærlighet fra sine foreldre som det er naturlig å gi egne barn-

Jeg håper fortsatt at hele historien ikke stemmer…

Ta vare på barna- for barnas skyld-

http://www.forbarnasbeste.no/

http://www.stinesofiesstiftelse.no/

 Vargas

Kilde

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10020751

3 thoughts on “Omsorgssvikt = Barnemishandling?

  1. Ja, er enig, det er nesten for galt til å være sant. Men om det er tilfelle tror og håper jeg at det er flere underliggende årsaker til at det ble sånn som det ble. Desperasjon avler ofte galskap.

  2. Å bruke gradene innendørs som en del av «omsorgssvikt og mishandling» slik avisene gjør, er for drøyt all den tid det finnes hauger av folk både med og uten barn som faktisk sitter med like kalde hus pga strømprisene og lav inntekt. Mange har ikke råd til oppvarming, rett og slett. (Spark til myndighetene som ikke kan fjerne noen avgifter for de lavere bemidlede. Ekstraklatten de bevilget via bostøtte når ikke alle med dårlig råd, dessuten er beløpet altfor lavt for en svindyr 5 måneders vinter, 2500 kr, og utbetales ikke før til våren,- litt for sent, det. Oppvarming er en nødvendighet i et kaldt land og bør ikke være forbeholdt de mer velstående.) Men klart; Det er bedre i folks øyne at minst en voksen er tilstede og fryser sammen med barna, for det er faktisk omsorg om det er aldri så isende kaldt i boligen.
    Det jeg har problemer med å svelge, er at så små barn forlates av moren i julen for en planlagt periode på over en uke..og moren kommer tilbake sammen med faren? Hadde hun ikke råd til å ta med seg barna, tro… og dårlig nettverk her kanskje?
    Fortsatt avventende..mange nasjonaliteter har ikke samme syn på omsorg og barn som oss, og mange må faktisk forlate sine barn og la småsøsken passes av større søsken mens foreldrene tjener til livets opphold,- men da er det snakk om timer, stort sett, ikke dager og uker.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.