Pass på ungene og dyrene i bilen i varmen

Har du småbarn i bilen, gå aldri fra de hvis du skal parkere. I solen kan det bli 50 grader i løpet av kort tid inne i bilen. Også hunden lider selvom du har opp vinduene på alle sidene.

Det er ikke lenge siden to hunder døde av heteslag uten for en IKEA butikk på østlandet. Eieren hadde parkert i skyggen i god tro, og satt vinduene på gløtt. Men etter noen timer var bilen i solen og ikke i skyggen lengre…

Pass på å drikke nok i varmen, sommeren er herlig men ikke hvis du ikke passer helsa. En voksen person skal drikke minst tre liter vann pr dag. Da unngår du dehydrering, hode pine og uvelhet. Og gi ungene nok drikke og nok is, minst en pr dag!

Det er ikke lenge før det er flotte badetempraturer i Sør Norge og da er det bare å få kastet seg i havet for et deilig bad. De aller fleste hunder elsker å bade, og det gjør de fleste barn også. Finn ei deilig strand eller et baseng så alle som vil kan avkjøle seg.

Skal du en rask tur i butikken, få noen andre til å passe barna, ta de med inn i butikken eller la vær å handle til du får pass. Det er direkte farlig å la barn sitte i bilen alene og hvis det er varmt i tillegg.

Nyt SOMMER´N  FOR NÅ KOMMER´N!

PS: En forferdelig tragedie har nylig rammet en familie på Kypros der pappan til en liten gutt på 5 år glemte sønnen i bilen da han ble kalt inn til sykehuset der han jobbet som lege. Bilen var låst og gutten døde etter mange timer i bilen- en helt forferdelig historie!

TA MED UNGENE OG DYENE UT AV BILEN I VARMEN!

 

http://www.tv2nyhetene.no/utenriks/femaaring-glemt-igjen-i-bilen-doede-3220766.html

2 thoughts on “Pass på ungene og dyrene i bilen i varmen

  1. In America a woman was tried for manslaughter after she left her 18month old daughter in the car the whole day. The baby was dead by the time she was discovered. Another innocent life taken by negligence.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.