Politietaten i fare? Norge en Donald-stat?

Hva skjer? Kriminaliteten i Oslo øker som aldri før. Volden blir mer brutal, vinningskriminaliteten øker som aldri før. Folk i storbyen er redd for å gå ute. Og alvorlige forbrytelser blir gang på gang henlagt pga manglende bemanning og ressurser-

Hvorfor det!? Et av verdens rikeste land har ikke råd til å ha politi? Andre land ler av oss! Norge fylles opp av lommetyver og andre kjeltringer ofte fra Østeuropa som ser på Norge som en Donald-stat, der det er fritt fram. Og skulle de bli tatt så er fengslene her i landet så flotte og luksuriøse at de er finere enn de fleste hotellene der de kriminelle kommer fra!

– Det som nå skjer er det motsatte av det justisministeren har fortalt Stortinget og det norske folk, nemlig at vi aldri før har hatt så mye politikraft som nå. Knut Storbergets troverdighet er med dette kraftig svekket, sier leder av Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen.

Politikerene lover og lover. Fakta er at det kuttes og kuttes! Politiet har lovet store summer til mer bemanning i gatene, og til å øke antall stillinger på landsbasis. Det er en kjent sak at politikerne lover gull og grønne skoger ved et hvert valg, men innfrir så å si aldri.

Hvorfor finner velgerne seg i dette? Det er jo løgn og fanteri fra regjeringen gang på gang. Jeg skjønner at det ikke kan brukes mer penger enn man har, det er sjeldent smart. Men her bør det bevilges masse mer. Norge er pliktig til å ta vare på egne innbyggere, og det gjør de ikke ved å slakte politietaten.

Justisminister Storberget, du gjør ikke jobben din! Her må du på banen umiddelbart og stoppe denne galskapen før det er for sent- vi trenger flere politifolk, ikke færre.

Arne Johannessen sier at Politiets Fellesforbund, som organiserer 12 500 politifolk, blir nedringt av oppgitte ledere over det ganske land som sier at det aldri tidligere har vært så vanskelig å prioritere arbeidsoppgavene som nå-

Kilde VG..no

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10008374

7 thoughts on “Politietaten i fare? Norge en Donald-stat?

 1. Norge er en donalduck-stat, ingen tvil om det.

  Arne Johansen som organiserer 13 500 politifolk (allerede over 5% flere enn det han krediteres med over her) har et forklaringsproblem :

  Siden midten på 1980-tallet har mannskapsstyrken økt formidabelt, fra ca 3500 til dagens ca 13 500.

  Samtidig karakteriseres det som foregår i Norge mht kriminalitet som «ingen virkelig kriminalitet som vi kjenner den, deres daglige virke er stort sett preget av ordensforstyrrelser, drukkenskap og trafikkforseelser» (amerikansk kommentar i et politiprogram som sendes på en av våre norskspråklige kanaler).

  Vi kan neppe vise til noen voldsom økning i kriminalitet som skulle tilsi en så voldsom økning i mannskapsstyrken. Ikke minst Kripos egen statistikk forteller dette, deres årlige rapporter forteller år etter år at situasjonen er stabil.

  Når det gjelder grov voldskriminalitet peker kripos sågar på et ubehagelig faktum, ca 50% av volden begåes av et meget snevert miljø med innvandringsrøtter. Dette er et miljø som skulle være enkelt å overvåke og kontrollere, og det besnærende er at om man gjorde det, tyder alt på at ca 50% av drap, grov vold og særs grove voldtekter ville forsvinne….

  Samtidig synker politiets effektivitet med økende mannskapsstyrke. Utenom tur og etter hovedforhandlinger tiltvinger etaten seg ekstrabevilgninger år etter år. Bevilgninger som straks forbrenns i til dels unødvendig overtid og i trafikkontroller, slik at ressursene relativt sett avtar.

  Karakteristisk i så måte er bilbeltekontrollene. Offisiell statistikk forteller at det har vært avholdt 67 000 kontroller, hvor 97,8% av de kontrollerte brukte belte, en trafikksikkerhetsmessig kjempesuksesss, og noe som skulle tilsi at man skifter fokus over på noe viktigere.

  I stedet varsler politiet at man vil ØKE overvåkningen i en frenetisk jakt på de siste 2 prosentene. Her er det all grunn til å sette et utropstegn, fordi på dette avsnittet aleneforbrennes i dag mer enn en milliard, belølpet kan raskt mangedobles om ingen ting gjøres, jakten på de siste prosentene er som kjent minst like dyr som jakten på de første til sammen.

  Dette skjer samtidig med at køen over ikke-etterforskede innbrudd og annen hverdagskriminalitet stadig vokser.

  Det må være helt klart at politietaten er ute av kontroll, både budsjettmessig og mannskapsmessig.

  Det er all grunn til å la Riksrevisjonen gå gjennom hele systemet, fjerne byråkrati, dobbelarbeid og tvinge etaten til å fokusere på politiarbeid, ikke det som grovt sett kan karakteriseres som skatteinnkreving.

 2. Nå må disse udugelige politifolka slutte å syte! Det siste vi trenger er fler av disse late døgeniktene som går rundt og spørr ungdom om de røyker hasj, og skaper utrivelig stemning i gatene.

  Så lenge de ikke er interessert i de alvorlige probleme, pga. statistikk, og er livredde for å komme borti seksualforbrytelser, kunne vi like gjerne lagt ned hele driten!

  Mer effekt per krone snarest! Profesjonaliser politiet nå! Vi trenger ikke flere lokale cowboys, eller bevisansvarlig som selger dop tilbake på gata med sine egne i ryggen. Takk, Storberget, for at du legger press på resultat, uten å pøse ut midler, til tross for at politiet bruker media som en nikkedukke, og bruker sin makt til å framstille krim-norge som et rio eller cape flats.

 3. Andre land ler ikke av Norge. Mange ser til Norge som et forbilde. Vi har veldig lite kriminalitet, men det er ikke perfekt.

  Jeg er glad politiet får press på seg for å levere. De har en sterk tendens til å konsentrere seg om «enkle» forbrytelser.

  Tidligere i år kjørte jeg inn i en enveis-kjørt gate for å parkere, men det var en reservert plass. Jeg rygget derfor ti meter ut igjen. Det var lørdag og ikke en kjørende bil i nærheten.

  En politimann så meg i det fjerne og skyndte seg bort for å gi meg 4200 kroner i bot for denne forferdelige overtredelsen.

  4200 er samme bot du får hvis du kjører i 54km/timen i en 30-sone.

  Jeg driver egen bedrift og har betalt over 1.2mill i skatt med glede de siste tre årene, men fra nå forsøker jeg alt jeg kan å unngå å betale skatt og gir direkte til veldedighet i stedet.

  1. Hei Anonymous!

   Takk for innlegget ditt.

   Hvis du betaler 1.3 mill i skatt så mer du ikke en bot på 4.200 kroner. Men det ville vært mye for oss vanlige med en normal inntekt. Men jeg skjønner at du reagerer på politiets handlinger…

 4. Det trengs ikke mer penger til politiet, men en mer normal pensjonsalder. Det er uforståelig at polititjenestemenn med god fysikk (fysisk fostring er en del av tjenesten) går av med pensjon som 57-åringer for å ta seg andre jobber. Øk pensjonsalderen til 65 år, la de unge stå for patruleringen, de eldre papirarbeidet, og det vil være nok mer enn nok politi til å ta seg av alle oppgaver.
  B.Ellertsen

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.