Regjeringen i oppløsning- er Erna klar til å ta over?

Innad i regjeringen hersker et vanvittig kaos. Det krangles som aldri før og det snakkes gjennom media i stedet for med hverandre- Et tydelig sykdomstegn! Hvor langt kan dette gå før hele tre-partiregjeringen bryter fullstendig sammen? 

Flere kilder sentralt i SV bekrefter uavhengig av hverandre at Liv Signe Navarsete skal ha truet med å trekke Sp fra regjeringssamarbeidet. Årsaken var at partiet ønsket fortgang i arbeidet med å etablere høyspentmaster gjennom Hardanger.

Overfor VG sier kildene at også olje- og energiminister Terje Riis-Johansen personlig truet med å gå av. Bakgrunnen skal være at han fryktet at det ikke ville bli fattet et vedtak som gjorde det mulig å begynne anleggsarbeidet på Hardanger allerede i år.

Opplysningene kommer på toppen av det som har utviklet seg til en bitter ordkrig mellom Sp og SV etter at regjeringen ble tvunget til retrett om mastevedtaket gjennom Hardanger.

Sp-leder Liv Signe Navarsete truet med å sprenge den rødgrønne regjeringen for å få bygget Hardangermastene, hevder SV-kilder.

VG vet at Kristin Halvorsen og Navarsete fant det nødvendig å ta en samtale for å rense luften seg imellom tirsdag kveld. De hadde også sms-kontakt i går ettermiddag.

– Vi to samarbeider godt, og har ikke noe behov for å oppklare noe. Men vi har behov for å røyke ut hvem det er som driver med fandenskap, sier Liv Signe Navarsete til VG.

Hun var i går kveld på vei tilbake til Oslo etter et dagsbesøk i Hardanger sammen med Terje Riis-Johansen og Karl Eirik Schjøtt-Pedersen.

Hun avviser kategorisk at hun eller Riis-Johansen har truet med å gå ut av regjering.

– Det er helt håpløst å påstå noe sånt. Det ville jeg aldri gjort. Det er feigt og råttent å si sånn. De som sprer slike ting burde si det rett til meg, og ikke til VG, sier Navarsete.

– Jeg har gjentatt til det kjedsommelige internt at jeg synes dette var en like vanskelig sak som det SV synes. Men det blir håpløst å slåss mot anonyme tåkedotter som serverer løgner, fortsetter Sp-lederen.

Hun understreker at hun bare har en eneste sak hun er villig til å gå ut av regjering for, og det er EU-saken.

Jeg mener det er for sent å vente med et regjeringsskifte til neste stortingsvalg. Og at Erna Solberg bør få nøklene til Statsministerens kontor allerede før jul, og helst før det og….

Kilde VG.no

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=10026494

2 thoughts on “Regjeringen i oppløsning- er Erna klar til å ta over?

  1. Det som er faen er at selv så komplett udugelige og mislykkede på absolutt alt den rød-«grønne» juntaen er, så kommer ikke Erna til å få gjordt noe særlig uansett. Det mangler noe vesentlig der. Hun er ikke en god leder og Høyre er altfor mye et lissomblått Ap uten noen visjoner eller noe som skal få folk til å gjenvinne håp for denne akk-så-skakkkjørte nasjonen.
    Ingenting kommer til å forandres. Erna tåler ikke kritikk, og foretrekker å sensurere snarere enn å ta for seg problemene og finne en løsning.
    Høyre har hatt et lederproblem siden Willoch, og de sitter så fast med den enorme rompa si i ingenmannsland at de knapt makter å få noen til å lée på en øyevipp i storm. Ingen tror at de kan utøve folkets vilje mtp utlendinger som saboterer landet og krever stadig mer av alt uansett. I påvente av å ta over når de blir mange nok. Det blir mye jihad av den norske oljeformuen, som vi selvsagt skal sløse bort på å skaffe oss fiender for fremtiden. Ris til egen bak, anyone?
    Kanskje like greit at skandinaver dør ut, for de er ikke i stand til å fatte sitt eget beste tydeligvis. Men tenk deg hva barnebarna kommer til å synes om denne totale fiaskogenerasjonen som gav bort landet til folk fra helvete med verdens verste monsterreligion som styrepinne. De kommer til å bli plenty forbanna. Hvis ikke de er like lamme i knotten som RG-juntaen, da. Men det skal myyye til for å bli så komplett talentløs. Men når Erna er alternativet. Da er det ikke mye alternativ.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.