Hordaland- Jens og Co 1-0

 

Søviknes gliser godt i barten nå, når han har fått tvunget Stoltenberg til å snu i kampen om monstermastene-

STATSMINISTERENS KONTOR (Nettavisen): At regjeringen har valgt å utrede sjøkabelalternativet i Hardanger på nytt, får ordførerne fra Vestlandet til å smile.

Det gjorde mange av dem da de kom ut av tirsdagens møte med statsminister Jens Stoltenberg på Statsministerens kontor.

En av de fornøyde var Os-ordfører Terje Søviknes (Frp).

– Vi har vunnet første runde, sier Søviknes til Nettavisen.

På en pressekonferanse ved Statsministerens kontor tirsdag ettermiddag la Regjeringen frem sin foreløpige løsning på bråket rundt kraftlinjemastene i Hardanger.

Etter å ha møtt fylkesordførere og ordførere fra flere kommuner i Hordaland, kunne Jens Stoltenberg (Ap) og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) fortelle at sjøkabelalternativet skal utredes en gang til.

Frem til den nye sjøkabelutredningen foreligger vil man begynne å jobbe med de delene av prosjektet som er felles både for den allerede vedtatte linjen, og en eventuell sjøkabel.

– Ny teknologi eller andre nye momenter kan gi oss et annet grunnlag for vurderingen av om vi skal legge sjøkabel eller ikke. Dette kan vi gjøre samtidig som vi begynner det arbeidet som er felles, uansett hvilken løsning som blir den endelige, sier statsminister Jens Stoltenberg til Aftenposten.no.

Hverken Stoltenberg eller Riis-Johansen vil gå med på at saksbehandlingen har vært for dårlig, selv om den, etter å ha blitt utredet i fem år, nå modifiseres én måned etter at vedtaket om kraftmaster ble fattet. Stoltenberg oppsummerte det hele slik:

– Det var en god saksbehandling, som nå har blitt enda bedre.

Opposisjonen er imidlertid ikke nådig i sin kritikk av Regjeringens behandling av kraftlinje-saken.

Siv, Erna og resten av opposisjons ulvene ser sitt snitt til å sparke den rødgrønne regjeringen der det smerter mest, midt i hva- var- det vi- sa- retorikken!

Dette er et tap som virkelig svir for Jens Stoltenberg og hans regjering. De visste at dette måtte de snu på, men de ventet som vanlig for lenge. Lenge nok til at dette ble spaltemeter i media, igjen i negativ rettning for Jens. Dessverre-

Jeg mener regjeringen gjør riktig i en re-trett, men de burde gjort det mye tidligere, eller latt være å foreslå Hardanger master i første omgang…

Frp-lederen mener det nå er på høy tid at energiminister Terje Riis-Johansen trer ned fra ministerposten.

– Det er ikke mulig å ha tillit til en energiminister som håndterer saker så klønete som han har gjort. Riis-Johansen har bløffet folk. Han sa at alle alternativer var ferdig utredet, og argumenterte knallhardt for dette hele veien. Nå snur statsministeren, og åpner for en ny utredning av sjøkabelalternativet. Konsekvensen er en energiminister som er ribbet for troverdighet.

– Bør Riis-Johansen gå av?

– Ja. Terje Riis-Johansen er nå ferdig som energiminister. Han var i utgangspunktet svak etter Mongstad, som han bare såvidt overlevde. Stoltenberg burde byttet ham ut for lenge siden, mener Siv Jensen.

Også Høyre er kritisk til måten Regjeringen har behandlet saken på.

– Regjeringen har vært demonstrativt uinteressert. De har gjort nå det de burde ha gjort tidligere, sier Høyre-leder Erna Solberg, som karakteriserer hele prosessen som «dårlig politisk håndverk».

Granvin-ordfører Jan Ivar Rødland (Ap) er glad for at regjeringen nå velger å utrede kraftplanene på nytt.

– Det er spennende og interessant. Jeg er litt overrasket, men mest fornøyd for at dette har skjedd. Det har vært en sterk motstand og vi har blitt hørt. Vi har forstått at her er det noe nytt på bunn, og det er det vi jobber med videre, sier Rødland til VG Nett.

Han syns det er vanskelig å spekulere i utfallet, men innrømmer at han ikke tør å tro på at vedtaket om mastene blir omgjort før det nye ekspertutvalget har kommet med en uttalelse.

– Om planene blir endret, syns jeg utredningen skal fortelle noe om, slår han fast.

– Hvilke krav kommer dere til å stille til regjeringen i forhold til den nye utredningen om sjøkabel?

– Vi skal ikke kreve noe, men gjennom dialog skape en forståelse for at vi har tro på tillit i dette spørsmålet, og at det gjennom det blir skapt noe nytt. Nå har vi fått en time-out, og en mulighet til å se på alternativer. Så får vi ta det derfra.

Lørdag 14. august arrangeres den første protestmarsjen mot mastene fra Sjusete til Soldal, et turområde motstanderne mener kommer til å bli ødelagt av mastene.

En undersøkelse i VG torsdag i forrige uke, viste at bare 18 prosent av befolkningen støtter utbyggingen.

Arbeiderpartiets oppslutning på Vestlandet har gått ned med 10 prosentpoeng siden juni.

Sjansene for at det er Erna Solberg som steker juleribba i statsministerboligen etter kommende stortingsvalg blir større for hver eneste dag…

kilde:  Aftenposten.no, VG.no

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=10026326

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10026325

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=10026317

10 thoughts on “Hordaland- Jens og Co 1-0

 1. «Det var en god saksbehandling, som nå er blitt enda bedre». Tror statsministeren at han lurer noen? Denne saken viser til fulle hva slags fyr han er. Om regjeringen mente at vedtaket om mastestrekk var det beste, burde de jo stått på sitt, istedenfor dette forsøket på å gjenvinne noen prosent på neste meningsmåling. Leste forresten akkurat på sosialdemokraten. no, der Jens og Kristin roses for sin behandling av denne saken. Maken til svada skal man lete lenge etter. Ha en trivelig kveld, vargas!

  1. Jeg ser at det kan bli misvisende, poenget var at det var nesten bare lokalpolitikere fra Rogaland som uttalte seg om saken i media, bortsett fra Os Ordfører Søviknes-
   Takk for at du bemerket det-

  1. He he- «å glise godt i barten» er et utykk som er ofte brukt om vedkommende har bart eller ikke. Og jeg er svært klar over at Søviknes ikke har bart. Det var et forsøk på en morsom formulering. Så den blir nok ikke endret.
   Men takk for din interesse-

 2. Som de ville ha sagt det i USA: We live in the greatest country in the world!!! Thank god (liten g) for the snuopperasjon:-)

 3. Og der våknet Siv,,,,og krever,,,Siv,,,HØRER DU? HVORDAN GÅR DET MED KRAVET ANG KREKAR???????????????????????????????????????????????????

 4. jeg vil si det er mer 0-0, ettersom strømkrisen i Bergen er fremdeles ganske stor. type, en kjempekald vinter til, så kan ganske mange dø når de mangler strøm/varme i husene.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.