Sex, forelskelse og nytelse- tabu i skolen?

 

 

Forelskelse er kanskje den beste følelsen man kan ha- likeså den verste når man har kjærlighetssorg. Det er forferdelig smertefullt.

Men å være forelsket kan også være hardt nok, om man ikke får være sammen med den utkårede. Å lengte etter den man aller helst vil være sammen med er ikke noe gøy.

Den norske skole er helt fraværende når det kommer til seksualopplysning og temaet sex, hvilket er overraskende og veldig synd når man vet hvilke ressurser som er lagt ned for å få en bedre skole-

Det kan virke som sex er tabu. Det må det bli en slutt på-

– Elevene bør lære å ha god sex på teorinivå. De må lære hva som gir nytelse, og at det er forskjeller mellom gutter og jenter og individuelle forskjeller fra person til person. Sex gjøres ikke bare på én måte. Det er forskjellig hva folk liker, akkurat som vi har forskjellig smak, sier Isachsen til VG Nett.

Pressekontakt Kristine Strømmen i Utdanningsdirektoratet viser til at skolene har frihet til å bestemme selv hvordan de skal legge opp undervisningen så lenge de følger læreplanens mål.

– Vi mener at det absolutt er rom for god sex på timeplanen, sier Strømmen.

Å våkne ved siden av kjæresten sin når man er skikkelig forelsket er en følelse av lykke man vanskelig kan forklare, det er bare helt fantastisk. Derfor er det smertefullt når man ikke er sammen.

Men det er viktig å gi hverandre frihet, gi hverandre muligheten til å savne hverandre. Da blir den tiden man er sammen enda bedre. Og husk å gå hverandre tid og rom, man eier ikke hverandre. Gjensidig tillit og frihet er meget viktige punkter for å få et forhold til å fungere-

Sex og nytelse trenger ikke nødvendigvis være «full pakke» hver gang- Prøv å ligge nær hverandre, stryke på hverandre, kjenne varmen og bare nyte stillheten. Prøv å massere hverandre med forskjellige oljer, det er fantastisk deilig. Prøv ut forskjellige steder på kroppen, noen kan like å bli massert i nakke og rygg, mens andre helst vil ha føtter massert.

Og når det kommer til sex, så er det veldig viktig at dere snakker sammen så dere vet hva den andre ønsker. Snakk også underveis, det kan bidra med å gjøre nytelsen større for begge-

– Ikke vær redd for å slippe hemningene løs, slipp deg løs og kjenn på følelsene. Vær kreativ, bruk fantasien, kle dere ut, ha rollespill, gjør det ute, i bilen eller på kjøkkenet. Forandring fryder, også når det kommer til sex-

Ikke vær egoistisk. Sørg for at du gir minst like mye som du får og ikke nøl med å si nei om det er ting du ikke vil være med på. Du er sjef for egen kropp, ikke la deg overtales til noe du synes blir feil-

Og skulle det bli slutt, du har kjærlighetssorg og verden din raser sammen. ,så leger tiden alle sår. Bruk tiden godt. Vil ikke han/ hun ha deg så gå videre. Det er smertefullt. Men kom deg videre raskest mulig. 

 Det er en der ute til alle.

Også deg! Helt sikkert!

http://www.sexogsamfunn.no/sex/

 

 

 

Vargas

 

Kilde

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10019118

5 thoughts on “Sex, forelskelse og nytelse- tabu i skolen?

 1. Ja det er nok akkurat det vi trenger, å gjøre kåte 16 åringer enda mer nyskjerrige og kåte. Ren dumhet. Jeg husker vi hadde en halvtime `sexundervisning` når jeg gikk på skolen, det var en lærer som pekte på noen tegninger og forklarte hva det var. Jeg skjønte absolutt ingenting og det var det. Og jeg er så glad for at jeg slapp å fordype meg noe mer i det, det finnes viktigere ting å tenke på når man er et barn og sex lærer man om uansett før eller siden. Jeg lærte ingenting av den undervisningen men det gjorde ingenting, nå er jeg voksen og sånt lærer man uansett.

  1. Det er vel mer å informere om et viktig tema som berører alle- og er man 16 år så er man pr. definisjon lovlig. Man kan ha sex, og de fleste begynner å få lyst i den alderen. Man er riktig nok veldig ung fortsatt og ikke alle vet nok om sex så tidlig i livet, derfor bør en grunding(ere) sexualundervisninf på plass i skoleverket nå. Etter min mening-

 2. Jeg synes at ungdommer fortsatt må lære gjennom å prøve ut. De lærer å kjenne sin egen kropp og andres ved å prøve. Ingen teori undervisning kan gi slik lærdom.
  Skolen kan bare gå inn i de forskjellige kategoriene og forklare om smitte og sånt.
  F.eks. bdsm så kan man forklare litt om hva man tradisjonelt gjør. Kanskje binding, wetsex. Men om man liker det ikke vet man ikke før man prøver forsiktig.
  Det viktigste er heller holdningskapende. At man ikke blir utstøtt fordi man vil prøve noe utenom det vanlige slik som wetsex. Dvs at man går litt innom alle «kategoriene» innen sex og sier noe om det. Men undervisningen må allikevel fokusere på «smitteveier».

  Ellers er det viktig å informere om stillinger. Mye i kamasutra er tullete, men allikevel stadfester en viktig poeng at det er mye godt utenom misjonærstillingen.
  Ellers er holdningen viktig. Sex er noe godt og bør forbli det. Det store spørsmålet er prostitusjon i henhold til sex. Det er mange dumme kvinner som har tilfeldig sex hver helg, de kunne ta betalt for det og få det de vil samtidig. Men på den annen side er det ulovlig.
  Sex er noe man må erfare fysisk for å finne ut hva man vil og hva man liker. Tviler på at skolen vil la elever praktisere i timen.
  Så i bunn og grunn er det smitteveier og sykdommer som er viktigst. Deretter er det informasjon om forskjellige typer sex.

 3. Etter min mening er det tøvete å undervise om forskjellige stillinger og lignende. Elementær anatomi og en viss kunnskap om kjønnssykdomer burde være nok, hvertfall til å begynne med. Erfarninger gjør en før eller senere på det seksuelle området gjør en før eller senere. Det er alltid noe mer en kan lære om et emne, uansett. Det er heller ikke skolen som er den viktigste læringsarenaen i livet. Vi har hjemmet, arbeidet, kollegaer, venner og lignende. Og det gjelder mange forskjellige områder: Daglige rutiner, sosiale koder, ferdigheter som matlaging.

  Kanskje burde skolen holde seg til noen basisferdigheter, regning, lesing og naturfag, istedetfor å påta seg hele oppdragelsen? Bare noen små tanker jeg har.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.