Skillet blir større og større..

Jeg tror ikke det er nok med lav eller ingen lønnsvekst, for å få bukt med skille mellom de rike og de lavtlønnende her i landet. Skillet blir bare større og større, de rike blir rikere og de fattige enda fattigere.

Derfor bør mye gjøres for å få de absolutte lavtlønns gruppene opp på et akseptabelt lønnsnivå- Dette gjelder spesielt de ufaglærte som tjener litt over 300.000 kr i året. Og jeg mener denne summen må opp. Og det mye. Det er for stort skille fortsatt.

Taperne i alle ledd i det kommunale oppgjøret er de ferske som kommer inn i yrket: Ufaglærte med lav ansiennitet: barnehageassistenter, renholdere uten fagbrev, helse- og barnehageassistenter, som bare får 7100 kroner, eller tre prosent.

Det samme gjør ferske hjelpepleiere og fagarbeidere som faktisk får så lite som 2,6 prosent. De er oppgjørets tapere.

At vårt velferdssamfunn skal være så feil fordelt må være politikerenes støste jobb. Få opp de lavtlønntes lønninger, skikkelige løft i eldreomsorgen, og gjøre mye mer for å få bugt med fattigdommen i Norge! Det er en skam at mennesker skal måtte stå  i kø for å få mat til seg og sine, når samfunnet for øvrig velter seg i oveflod og luksus.

Jeg vet det er mange som er skyld i sin egen fattigdom og man må ta ansvar for egne handlinger. Men det må være et system som fanger opp dette, og gir folk i vanskelig situasjoner et håp om bedre tider. De sosiale stønadene har ikke økt mye på mange år-

kilde VG.no

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10008507

7 thoughts on “Skillet blir større og større..

 1. står du i kø for å få mat til deg og dine med 300k i året, da trenger du innføring i basic økonomi. Nå er forøvrig også utdanning i dette landet gratis, og markedet skriker etter ingeniører. Noe å tenke på for de som klager over dårlig lønn…. Det går faktisk an å gjøre noe for sin egen lykke, ikke bare vente på at staten skal komme å hjelpe, men det blir vel kanskje lit for vansklig?

  1. Ingen står i matkø som tjener så mye, de som står i matkø har nok ikke jobb heller… men det står mange i matkø i Norge, og det er feil etter min mening-

 2. Du skriver jo over her at de ufaglærte som tjener like over 300.000 bør ha høyere lønn, og det mye. 300.000 i året for folk uten utdannelse er faktisk ekstremt bra om du sammenligner med resten av verden. Forstår ikke sånne som deg at pengene må tas fra et sted? Om alle lærere, sykepleiere, vaktmestere og offentlige funksjonærer skal tjene mer, blir det mindre til sykelønn, pensjon, skolebøker, sosial stønad.. kort og godt alt hva man kaller velferdsstaten. Du har kanskje ikke fått det med deg, men næringslivet går ikke akkurat så det griner om dagen. Der sliter folk med å beholde jobben sin. Er det da feil at de får tjene litt mer i medgangstider?

  1. Magnus, du tar feil, hvis du skal samenlikne velferdsstaten med andre land så er det ingen som har det så bra som oss, og derfor har vi ingen å sammenlikne oss med. Sånne som meg vet minst like godt som deg at pengene må komme fra et sted. Og vanlig indusri arbeidere tjener 300.000 kr er for lite, i Norge, og vi må holde oss her for det er i Norge jeg snakker om. Ufaglærte eller ikke, de lavtelønnte må få mer, og det er det penger til. Fordi rike ledere og diriktører tar alt for stor del av kaka, og sånn har det vært for lenge- De rike blir rikere- Det blir ikke mindre til velferdsstaten hvis potten deles mer riktig, jeg skrev i mott innlegg at gapet må tettes. Ta fra de rike og gi til de fattige, er mitt budskap.
   Og du har en feil til. AS Norge går så det griner arbeidsløsheten har gått ned i hele år, og bedrifter søker etter folk som aldri før. Det er en del som er blitt oppsagt mht finanskrisen, men mange av disse er i jobb allerede-

   Vargas

 3. Det er feil at Norge går så det griner. Vi har store underskudd på statsbudsjettet om du ser bort fra oljeinntektene. Vi bruker mer penger enn vi får inn fra skatter og avgifter. Det betyr at vi er et land som går på doping. Egentlig er vi skikkelig skakkjørte og hadde lett vært i pulje med Spania og Hellas, men vi har Oljen, så da kan vi leve i sus og dus.

  Greit at du ikke vil sammenligne deg med andre land, men vi er en del av en større verden. Hvordan skal Norske eksportnæringer klare seg om en ufaglært arbeider skal ha 500.000 i lønn? Det er i disse virksomhetene morgendagens jobber finnes. Ikke i en feit offentlig sektor finansiert av oljefondet. Hvorfor skal noen gidde å dra igang en bedrift om alle da ansatte og vaktmestere i kommunen skal tjene like mye? Om ikke folk i det private tjener bedre enn de i det offentlige er det ingen som gidder satse penger og krefter på å sette igang morgendagens virksomheter.

  Folk som satser skal ha mulighet for å få betalt for det. Folk som velger det trygge og enkle, må nøye seg med mindre. Det eneste som skjer om man gjør det enda mer lønnsomt å jobbe på shell er at vi ikke får produsert en dritt i dette landet og ingen gidder å ta høyere utdannelse. Du vet at man verken får pensjonspoeng eller betalt når man tar utdannelse? Vet du at det egentlig lønner seg å ta fagbrev som elektrikker om det er en trygg jobb og penger du er ute etter?

 4. Les også det Anon sier over her: «Nå er forøvrig også utdanning i dette landet gratis, og markedet skriker etter ingeniører. Noe å tenke på for de som klager over dårlig lønn…»
  Klager du over dårlig lønn i Norge er du som en fugleunge som skriker etter mat.

 5. Om ikke ufaglærte uten ansiennitet skal ha minst lønn og minst lønnsvekst, hvem skal da ha minst? Noen vil alltid ha minst, og heller ufaglærte uten ansiennitet enn faglærte MED. Samfunnet må jo oppmuntre til utdanning og jobb, ikke «belønne» de som ikke orker/gidder/vil ta utdanning, med å stadig jevnstille uutdannede med utdannede.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.