Soldater i Afghanistan: Krig bedre enn sex

 

Man kan skjønne at det knyttes en viss spenning rundt en krigssituasjon, men å sammenlikne det med å ha sex er både kvalmende og tragisk etter min mening!

Det nye herremagasinet Alfa lanseres fredag, der er soldater fra Telemark bataljon i Afghanistan intertvjuet om hvordan de opplever å krige.

Dette er en av uttalelsene i intervjuet i Alfa, som er gjengitt i dagens VG:

– Det å være i kamp er verdt de tre månedene uten puling. Det høres kanskje teit ut, men det er bedre enn å knulle. Når man er på slagmarken er det deg eller fienden, og når man får «red mist» (dødelig skudd, journ.anm.) i kikkereten … Det er ubeskrivelig. Det er derfor vi er her.

Norske soldater gjør en meget viktig jobb i Afghanistan- men innstillingen deres kan settes litt i tvil når man hører hvordan de tenker-

Er det riktig av norske soldater å bruke sine våpen som en slags penisforlenger? Jeg kan erindre mitt eget befal si at man skulle passe på børsa si som sin egen dame- og behandle børsa deretter- Men dette er vel å strekke det litt langt…

– Jeg har en bekymring for holdningene i min avdeling. Bekymringen er knyttet til rollen som norsk soldat og holdningene til det å ta liv. Dette har jeg behov for å gjøre noe med, sier oberstløytnant Lars Lervik til VG Nett. 

Soldatene sammenligner det de opplever med den omstridte danske filmen «Armadillo».

«Det er nok ting vi har gjort som folk ville reagert på om de hadde sett det, akkurat som på den danske dokumentaren «Armadillo». Krig er ikke pent.»

Oberst Rune Solberg har i flere år vært sjef for Telemark bataljon. I dag er han sjef for den norske stabiliseringsstyrken PRT Meymaneh, der soldatene som blir intervjuet i Alfa tjenestegjorde frem til slutten av august.

Å være i krig bør være alvorlig nok for de som deltar -om det ikke skal knyttes til det fineste som skjer mellom to mennesker etter min mening-

Dessuten så bør alle norske styrker trekkes ut fra krigssonen i Afghanistan så raskt som mulig. Der har vi ingenting å gjøre!

Kilde Dagbladet og VG

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10033281

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10036804

http://www.dagbladet.no/2010/09/27/nyheter/afghanistan/utenriks/forsvaret/13575378/

10 thoughts on “Soldater i Afghanistan: Krig bedre enn sex

 1. Ingen av oss som har vært i forsvaret blir overasket over disse utalelsene. Det snakkes kun om fitte, puling, dreping, røyk og snus i forsvaret. Og slik går dagene..

 2. So what? Herregud det er jo bare soldatpreik ikke noe aa henge seg opp i. Eller vil de kanskje ikke at den Norsk befolkningen skal vite at de er der for aa drepe – this is war and ….if you’re looking for pussies you go to Las Vegas ikke det Norske forvaret!!!

 3. Dette er klart etisk feil, men hvor snill og etisk korrekt kan du være i en krigssituasjon? Etter en stund med flere alvorlige situasjoner, trening for krig, fare for liv og helse, og ikke minst se kamerater bli skadet/drept, så er det naturlig at en hver persons holdninger endrer seg.

  Krig er ikke pent. Man skal likevel være etisk bevisst. Uansett vil krig innebære at man dreper, uansett om vi i vår enkle og lette boble vil ønske å akseptere det eller ikke. Så lenge de ikke begynner å bombe nabolag uten hensyn og drite i sivile bare for å kynisk utføre jobben sin, uten at dette er nødvendig, så forstår jeg soldatenes umiddelbare tankegang.

  Å mene noe annet er å ta standpunkt ut fra en situasjon i fred. De er ikke i en situasjon i fred.

 4. «Å være i krig bør være alvorlig nok for de som deltar -om det ikke skal knyttes til det fineste som skjer mellom to mennesker …» Det fineste? Du har nok ikke peiling på virkeligheten. Det er mange andre forhold mellom mennesker enn å pule, men som sivilist med innskrenket erfaring er det det eneste du kjenner, det eneste virkelig intime og spennende du har opplevd. Hvorfor tror du at krigerne i indianerstammene malte og pyntet seg med bøffelhorn og danset som gale før de gikk i kamp? Hvorfor går marinejegerne i kamp? Fordi de er sendt? Nei, fordi de liker det, fordi de ELSKER det, for faen!

  Jeg har vært soldat i krig, og ja, jeg elsker å drepe. Det er noe du aldri får anledning til i det sivile. Og etterpå husker du det bedre enn noen du noensinne har pult, til og med kona. Jeg spiller ofte episodene i hodet, i min indre kino, en film som aldri blir gammel. Det er intimt å drepe – kan det være noe mer intimt enn det? (Kanskje å drepe en fiende med kniv eller bajonett, men det har jeg aldri hatt anledning til. Og nå er det for sent, jeg er for gammel.)

  Jeg forstår totalt det som soldatene i Afghanistan sier. Unge menn burde smake krig og alt som livet har å by på. Jeg har pult kvinner og drept fiender, og drukket dypt av det som livet ga meg. All heder til soldatene på fronten – jeg er med dere i ånd! Jeg ønsker dere lots of red mist!

 5. Man skal vel være mer en alminnelg blåøyd hvis man tror att mann kan sende norske soldater i krig for og gjøre en soldats jobb UTEN og få en soldats holdninger.Og se venner og kolleger bli skadet og drept gjør noe med ett menneske enten man vil eller ikke.
  Det er også svært viktig hva andre soldater mener når man som fersking ankommer en krigdscene.Holdningene til veteranene smitter på svært kort tid over på de nye soldatene,og det kan ingen opplæring i norge forhindre.Hat er desverre en av de sterkeste følelsene vi mennesker har,det forklarer jo også hvorfor de fleste kriger blir mer og mer brutale etter som tiden går.
  Jeg har selv deltatt i 4 kontigenter som Fn og Nato soldat,mine 3 første kontigenter var i Libanon,Da jeg kom til Libanon første gang i 1985 hadde jeg ingenting i mot Israel,men det endret seg fort da jeg hørte hva veteranene mente og etterhvert fikk se med egne øyne hva som faktisk skjedde der nede som vi aldri så på nyhetene i norge.
  Jeg har heldighvis hele tiden klart og skille på jøder og politikk siden jeg har vært mange ganger i Israel på perm,og aldri møtt annet enn vennlighet av jødene.
  Politikken der kan jeg derimot ikke akseptere,dessverre er det mange veteraner som ikke skiller på dette og kommer hjem som antisemmitter.
  I Afghanistan er jo forholdene mye tøffere for soldatene enn vi hadde det så jeg har
  full forståelse for de holdningene de har.Jeg skal ikke si jeg støtter de holdningene,men vi er bare mennesker med mennesklige følelser.Man må nok prøve
  det selv for og forstå hvordan ett menneske kan forandre seg så mye som man gjør i krig.Holdningskampanjer kan man bare glemme,det er bortkastet tid,det eneste som virker er og ikke sende noen i krig.

  Janwa.

 6. Det var godt å lese Janwas innlegg. Vi var jo på motsatt side der nede (jeg tjenestegjorde i Israel under 1973-krigen.) Jeg er helt enig i at politikken er dritt men man retter seg etter gutta i enheten og ikke det de jævla politikerne sier. Enheten betyr alt, det er faktisk den eneste gangen at jeg som er enebarn har hatt brødre. Janwa har nok rett, man må nok prøve det selv for å forstå holdningene til soldatene.

 7. La soldatene være i fred, de må ha en viss holdning for å klare seg der nede.. de som tror det er lett i krig og at man skal tenke på blomster og sommerfugler har tydligvis ikke sett forbi nesa si..
  De må være harde og «soldater»
  Hva forventer man.. Jeg for min del støtter guttene fullt og har tiltro til at de gjør en god jobb, sånn at vi andre kan føle oss trygge. I stedet for å kritisere dem bør man klappe for dem, og ikke mist takke dem for at de gjør noe mesteparten av oss aldri hadde turdt. for min del har jeg en bror i militæret, og jeg vet hva holdningene er og hvorfor… Politikerne i Norge vil snart bestemme hva vi føler, tenker, hvordan vi puster osv… Skjerp dere.. Kommunister omtrent! Folk må få lov å tenke det de vil tenke, og si det de vil si!! Politikerene må komme seg av sin høye hest, og slutte å tro de kan styre meninger og uttalelser. Er det ikke fritt land vi tross alt kjemper for, hvor alle har rett til en mening og står fri til å utrykke seg? Hm… Norge- skjerp dere, STØTT GUTTENE VÅRE, i stedet for å hakke på dem!

 8. «Det fineste som skjer mellom to mennesker» leste nettopp den kommentaren, hadde ikke fått den med meg i stad, men hallo mann! Jeg er jente, og til og med jeg tenker ikke sånn… kjenner jeg blir arg av kommentarene til oversbefalet i landet her, skal ikke guttene våre bli støttet.. Skjønner ærlig ikke oppstyret, og synes synd på guttene våre som er der nede, og må oppleve denne kritikken de nå for.. Ufortjent.!!

 9. Vi mennesker er alle forskjellige. Vi kan diskutere oss ihjel.
  Det blir bare så feil, når vi skal kommentere noe vi ikke har opplevd/prøvd selv. Er man i krig, så er man i krig. Da setter man sitt eget og andres liv på spill. At man kommer med en kommentar som at det er bedre enn sex, det er absolutt ikke noe å henge seg opp i. Har selv opplevd akrobat flyving, og da falt samme kommentar ut av min egen munn. Hadde miss Faremo vært i krig selv, og vært endel av miljøet, så ville hun nok aldri ha dømt som hun gjør. Synes dette er tullball sak, fra ende til slutt.
  Det som er det mest triste med krig, er at det avler mere terror. Hevnen i mennesker er sterk. Jo mere vi kriger, jo flere terrorister får vi tror jeg.
  Og all blandingen med raser i alle land er også uheldig. Fordi vi tenker så ulikt, og dermed ikke passer til å bo i samme land. I norge har vi vel ca 180 forskjellige nasjonaliteter idag, og det er ikke noe heldig på sikt. Tror det går til dundas med hele kloden en dag. Men nå har rase delingen på jorda kommet altfor langt, og det er nok umulig å gjøre noe med det. Føler snart at jeg ikke kan kalle meg nordmann lengre, da det er altfor mange andre nasjonaliteter som bor her. Hadde vært mye bedre om alle bodde i sine hjemland, så kunne vi heller reist på korttids besøk til hverandres land. Blandingen er uheldig, det er mitt syn nå, og for alltid. Hadde jeg visst det jeg vet idag, hadde jeg aldri fått barn.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.