SP kjøpt og betalt?

 

Her lukter det korrupsjon lang vei? Urent trav, som Siv Jensen velger å kalle det. Hvor mye penger går det med til å granske regjeringens dårlig dømmekraft?

Energiselskapet Eidsiva ga først penger til Sp. Deretter gikk det Sp-styrte Olje- og energidepartementet inn for å stanse Eidsivas konkurrent i kampen om en fjernvarme-konsesjon.

Det er sunt med konkurranse, men når den ene aktøren trekker seg, som i dette tilfelle, så er det veldig lett å få konsesjon når man er alene om søknaden-

– Dette skaper mistanke om korrupsjon, sier Høyres stortingsrepresentant Per-Kristian Foss til VG.

Det var TV2 som i kveld avslørte at Eidsiva, som ga 500 000 til Sp i 2009, i fjor lå i strid med en konkurrent om å få konsesjon til å bygge et fjernvarmeanlegg på Gjøvik.

Konkurrenten Daimyo vant frem hos NVE i to runder, men da Eidsiva klaget til det Sp-styrte Olje- og energidepartementet (OED), ble det lagt ned byggeforbud for Daimyo mens klagen ble behandlet.

Foss mener koblingen mellom Eidsivas støtte og OEDs klagebehandling til Eidsivas fordel, er «ytterst uheldig».
– Ja, både fra Sps side, og fra dette merkelige selskapet Eidsiva, som har betydelig med Sp-innflytelse, sier Foss.

Han mener det er lite sannsynlig at Terje Riis-Johansen og de øvrige Sp-politikerne i OEDs politiske ledelse ikke var klar over pengestøtten fra Eidsiva til Sps fornybarprosjekt.

– Det kan da ikke være så store avstander i et så lite parti, sier en syrlig Foss-

Det er sikkert gått sport i for media- å lete etter grums fra dårlig politisk håndtverk- Men politikerene selv hjelper jaggu godt til må jeg si!

Makan!

Kilde VG.no

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=10018438

6 thoughts on “SP kjøpt og betalt?

  1. Dette er vel ikke verre enn bindingen mellom AP og den kommersielle aktøren LO. LO har ihvertfall masse reklamekampanjer gående, så jeg regner de for kommersielle.

  2. Det er derfor politiske parti ikke burde kunne motta gaver / støtte i det hele tatt. Klart LO blir forfordelt fordi de gir støtte. De burde heller selge vafler, drive basarer osv….

  3. Dette skaper mistanke om korrupsjon, sier Høyres stortingsrepresentant Per-Kristian Foss. Foss husker kanskje ikke da Willoch, (H), som stortingsrepresentant kjempet hardt for skattelettelser til rederinæringen, samtidig som han mottok hemmelig lønn fra Norges Rederiforbund?

  4. Jeg må nesten le litt. For det er jo en selvfølgelighet at opposisjonen bruker dette til sin fordel. Samtidig får opposisjonen millionstøtte på millionstøtte av norges rikeste, mens de febrilsk prøver å avvikle formueskatten. Korrupsjon sa du?

  5. Om Zenterpartiet slipper unna med dette er hele det politiske liv korrupt! Det håper jeg Eva Joly er enig i? Er jo flere hundre millioner verre enn smykker – for et oppdrag.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.