Spurvene på Oslo fashion week

 

Den norske herremodellen Arnulf Refsnes avviser at mannlige modeller presses til å slanke seg.

Han er dermed uenig med Høyres Julie Brodtkorb Voldberg. Hun uttalte i forbindelse med åpningsshowet av Oslo Fashion Week at over halvparten av de mannlige modellene så sykelig tynne ut, og at det mannlige skjønnhetsidealet er umulig å leve opp til.
Høyre-kvinnen får i dagens VG støtte av profilerte kvinner som Inger Lise Rypdal, Inger Lise Hansen, Kristin Spitznogle, Jenny Jensen, Anne Marie Ottersen og Trine Grung.

– Dette er en trist tendens, vi er litt ute å kjøre. Mannsidealet skal ose litt av mannfolk, ikke være pinglete og usunt, sier artisten Rypdal.

– Menn må ha litt kjøtt på bena, ikke bare fordi de som er så magre at ser ut som kleshengere ikke er noe fint, men først og fremst fordi det ikke er sunt, sier Jensen.
Moteredaktør John Ødegård Jensen i FHM tror at spiseforstyrrelser først og fremst er et problem blant kvinnelige modeller. Men han gir Julie Voldberg rett i at slankepresset guttene opplever nærmer seg det jentene led under tidligere.

– Gutter i dag skal være kjempeslanke. I aldersgruppen sytten til noen og tjue er det idealet. Og skal man komme dit må man rett og slett slanke seg, sier han.

Den tidligere «Homsepatruljen»-kjendisen mener at gutteidealet foreløpig ikke kan betegnes som sykelig, men advarer mot en trend som går i feil retning.

– Vi må være bevisst dette og sette inn de samme tiltakene som man har gjort med jentene, sier han.

Kvinnepolitisk leder i Høyre, Julie Voldberg, reagerer kraftig på tynne mannlige modeller. Er det ikke på tide at også mannlige modeller ser mer ut som oss vanlige menn, med litt naturlig kroppsfasong, og ikke som et vandrende skjelett som mange av de mannlige modellen på populære Oslo Fashion week-

Da modellene spradet ned catwalken på Oslo Fashion Week i går, var det ikke moten som gjorde at kvinnepolitisk leder i Høyre, Julie Voldberg, fikk seg en støkk. 

– De mannlige modellene som gikk på catwalken, var gutter som så ut som de ikke hadde fått noe annet enn vann på noen uker, sier Julie Voldberg.

– Det var nesten så jeg fikk lyst til å ta dem med hjem til svigermor og gi dem et ordentlig bondemåltid.

Det var en sjokkert kvinnepolitisk leder i Høyre som satt ringside under åpningen av Oslo Fashion Week i går og fikk smakebiter på årets høstmoter.

Dagen derpå var det ikke klærne som hadde gjort sterkest inntrykk på Voldberg – tvert imot var det en annen trend hun mente var i fokus.

– Det virket som om det moteskaperne og Oslo Fashion Week ønsket å få frem, var å er at gutter skal være vel så tynne som jenter. De mannlige modellene så ut som gutter i kroppsstørrelse 12 år. Det kan ikke være en sunn trend for norske gutter, sa Voldberg i NRKs Dagsnytt18 i kveld.

Hun mener det hadde vært sunt og lønnsomt for norske designere å bruke modeller som folk kan identifisere seg med – Mangerud på sin side mener debatten egentlig handler om uthenging av tynne mennesker.

Her mener jeg Voldberg kommer til poenget og det er veldig viktig. Er det ikke viktigere å selge klær som vanlige folk vil identifisere seg med?

Det er blitt veldig in i tiden at kvinnelige modeller skal ha litt kurver, og big size modeller er mer hot enn de tynne tradisjonelle modellene. Jeg skulle ønske at dette også kom i den mannlige delen av modellyrket. Det ville være sunt for modellene selv, og  ikke minst for de mannlige kundene som skal identifisere seg med modellen…

Dette er en viktig debatt, ikke minst fordi det er kjent at slankehysteriet blant unge når stadig nye høyder…

 

 

Kilde NRK.no og VG.no

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10044314

 

http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7254003

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.