Er du mye hjemme foran TV´n og trener lite så er du mottakelig for mer hodepine enn om du mosjonerer regelmessig, spesielt gjelder dette unge mennesker.

Tenåringer som sitter mye stille, som røyker eller som er overvektige er over tre ganger mer utsatt for å få hodepine enn ungdom med sunn livsstil.

Det viser en ny norsk studie.

For første gang har norske forskere sett på det som kan være en direkte sammenheng mellom dårlig livsstil og hodepine, skriver Aftenposten.

– Det er første gang man kartlegger alle disse faktorene i relasjon til hodepine. Studien viser at det er viktig å tenke forebyggende når man får inn unge pasienter med hodepineplager, sier professor John-Anker Zwart ved Institutt for klinisk medisin ved Universitetet i Oslo.

Til daglig jobber han ved nevrologisk avdeling på Oslo universitetssykehus, Ullevål.

Undersøkelsen viser at over halvparten av ungdommene som hadde en generelt dårlig livsstil, ofte var plaget av hodepine. Blant dem med sunn livsstil, sa én av fire at de hadde mye vondt i hodet. Særlig kan det se ut som om overvekt og røyking øker sjansen for å få hodepine drastisk.

Den nye norske studie publiseres i siste utgave av det amerikanske medisinske tidsskriftet Neurology.

Enda en god grunn til å kle på seg og komme seg ut en tur, hver dag. Uansett vær!

kilde NRK.no

http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7254439

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Spurvene på Oslo fashion week

  Den norske herremodellen Arnulf Refsnes avviser at mannlige modeller presses til å slanke seg. Han er dermed uenig med...

Sexual opplysning i beste sendetid på fredager

  Når selveste Radioresepsjonen og Linn Skåber er med i gullrekka til NRKs store høstsatsing, og endelig noe for ungdom -så råder det...

Lukk