Støre blander kortene

Jonas Gahr Støre

Utenriksminister Jonas Gahr Støre ser ut til å blande kortene- Ifølge kildene til VG så kom Støre med oppsiktsvekkende advarseler til Nobelkomiteens leder Torbjørn Jagland under et FN besøk i New York i september- Dette gikk direkte på hva Norge ville tape økonomisk på, hvis en fredspris gikk til en kinesisk opposisjonell-

Jonas Gahr Støre er helt sikkert en utmerket utenriksminister, og skal ha ros for den jobben han gjør, men han må holde seg til regelboka. Han skal ikke blande seg borti Nobelkomiteens anliggende, og drive lobbyvirksomhet for egen regning. Slikt bør Gahr Støre holde seg for god til. Og han vet at dette blir det bråk av om opposisjonspartiene får snusen i det-

Hvilket her har skjedd!

Støre bekrefter at samtalen med Jagland fant sted.

– Men jeg vil kategorisk avvise at det har vært noen form for press, sier han til Aftenposten.no.

Jonas Gahr Støre vet helt sikkert at hverken Nobekomiteen eller dens leder Torbjørn Jaglan lar seg påvirke eller bestikke på noen måte, og burde derfor latt være å legge ut følere i retning av problemer for Norge- om prisen skulle gå til opposisjonelle som feks. Liu Xiaobo-

Rett før samtalen med Nobelkomiteens leder hadde utenriksministeren et møte med Kinas utenriksminister Yang Jiechi, som var svært opptatt av muligheten for at fredsprisen skulle havne hos en kinesisk opposisjonell.

Støre har gjentatte ganger understreket at Nobelkomiteen er uavhengig og utelukket at norske styresmakter har forsøkt å påvirke komiteens valg. Det vil si at Støre prøver å ri to hester på en gang. Jeg mener han her spiller seg selv opp på tribunen, med først å prøve å påvirke komiteens leder for så å nekte for dette senere- Ikke bra Støre!

Også Fremskrittspartiets utenrikspolitiske talsmann, Morten Høglund, er sterkt kritisk til utenriksministerens rolle.

Torbjørn Jagland

– Jeg synes dette tyder på manglende respekt for Nobelkomiteens uavhengighet. Det er uryddig når en representant for regjeringen på denne måten deler en bekymring eller forsøker å få komiteen til å avstå fra å gå i en bestemt retning, sier Høglund.

Kilde

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10033993

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3859582.ece

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10033975

8 thoughts on “Støre blander kortene

 1. Støre blander ikke kortene, han gjør det hans jobb er, nemlig å kjempe for Norske interesser. Mener han at en slik pris er til skade for landet kontakter han selvsagt Jagland og snakker med ham. Det er opp til Jagland å gjøre sin jobb, nemlig å finne er god person som Nobelkomiteen kan gi prisen til. Jagland har i denne saken gjort jobben sin akkurat som Støre. Jeg forstår overhode ikke problemet i denne saken der FrP, V og H kritiserer Støre, Støre gjør samvittighetsfullt sin jobb og kjemper for Norske interesser. Støre skal da ikke kjempe for at denne kineseren skal få prisen, han skal kjempe for våre interesser.

  1. Jo, Støre blander kortene fordi det er ikke på hans agenda- uansett om det er hans jobb å tenke på norske interesser- å blande seg i Nobelkomiteens arbeide.
   Det er nettopp derfor dette er blit en sak. Støre skal holde seg til sin jobb, og dette har han ikke noe med.

 2. Høyresia i norsk politikk prøver å skåre billige poeng. Tror de virkelig at folk er så dumme at de går på slikt vås? Da er inteligensnivået lavt.

  1. Nå er det vel strengt tatt FRP som kommenterte dette først, og dette har lite eller ingenting med folk inteligens å gjøre. Dette er slett politisk arbeide som Støre bør beklage umiddelbart-

 3. Enig med Odd. Dette er lavmål av opposisjonen. Norge er ikke større enn at «alle kjenner alle» i norsk politikk. Det er helt naturlig at dette temaet har kommet opp mellom Støre og Jagland (to maktfigurer fra samme politiske parti, men på to forskjellige arenaer). Det er selvfølgelig pressen som har fått det til å høre ut som om Støre har presset Jagland. Bullshit! Begynner å bli møkk lei av norsk presse. Det er talentløs journalistikk.

  1. Jeg er veldig enig i at alle kjenner alle i norsk politikk- Og derfor har norsk politikk en tendens til å bli dørgende kjedelig. Det er nettopp derfor at det er viktig at de som mener det er gjort noe feil tør å si fra om det. Og at det blir gjort noe med-
   Det er liten tvil om at Støre har jobbet på egen hånd med ting han ikke har noe med-
   Når det er sagt, så elsker norske tablodier å slå dette opp også- enig i det!

 4. Leser tydelig at Støre gjør jobben sin for Det Norske Folket her! .. det er nettop hans jobb å underette hvilke STORE konsekvenser en slik politisk engasjert pris gir.. særlig når han da har fått overbrakt dette personlig fra de kinesiske myndigheter…Super Jagland har jo bestandig skullet utrette politikk,….og Støre er tydelig oppegående ved å fortelle mr. Jagland hva som da kunne skje….DETTE HADDE ALDRI VÆRT HVIS LUNDESTAD fortsatt var sjefen…..

 5. Storm i et vannglass må være årets understatement. Er det noen som vet hva som faktisk ble sagt? Og hvilken tone det ble sagt i? Det står det nemlig ingenting om i avisene. Jagland og Støre møttes tilfeldig på gaten, de utvekslet noen ord om et tema som kineserne har gjort klokkeklart hva de mener om for hele verden i lang tid, og begge er skjønt enige om at dette ikke er noen «big deal».

  Likevel går altså et nesten samlet presse- og opposisjonskorps ut og skyter fra hoften, og mener dette er så talentløst gjort at de ikke kan tro at en mann som Støre faktisk har gjort det. Har tanken streifet dem at han kanskje ikke har gjort det de beskylder han for å gjøre? Eller spiller det ikke noen rolle om det er sant eller ikke, så lenge de kan gi motparten et lite spark på skinneleggen?

  Jeg blir så utrolig provosert av journalister som lager seg saker på den måten, og på opposisjonspolitikere som stiller seg opp med sin skinnhellige mine og uffer seg over regjeringen hver bidige gang noen stikker en mikrofon opp under nesen på dem. Neste uke er det en av dem som har «bæsjet på leggen», og da er det de andre som stiller seg opp på samme måte. All ære til Høybråten for å ikke kjøre det løpet (denne gangen, iallefall), men han skal jo gi seg så han behøver kanskje ikke drive desperat stemmesanking lenger.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.