Størst av alt er kjærligheten

 

Hva er utroskap og hvor går grensen? Er det ved et gjensidig kyss, eller må det være » full pakke» før det er utroskap?

Jeg mener utroskap kan unngås hvis man snakker nok med hverandre og er nok glad i hverandre. Utroskap begynner med at en av partene i et forhold søker spenning andre steder enn hos sin faste partner. Det unngås ved kommunikasjon, tillit og kjærlighet. Det høres enkelt ut. Men er alle tre nevnte punkter på plass hos begge så trenger man ikke være utro.

http://www.utroskap.net/

Er du utro, eller blir du bedratt? Enten du er i den ene eller den andre situasjonen, kan det hende du opplever et følelsemessig kaos akkurat nå. Her får du de beste rådene:

http://www.dinside.no/350580/slik-takler-du-utroskap

Partneren din har i det siste blitt fjern, sletter tekstmeldinger og anropslister hyppig på telefonen og jobber oftere og oftere «overtid». Er han utro?

OBS! Tegn og faresignaler er ikke det samme som bevis, så trå varsomt.

Samlivsbrudd kan være en dramatisk, psykisk belastning. Den 42 år gamle småbarnsfaren skrev avskjedsbrev til barna da ekskona gikk fra ham.

Også selvmord kan være relatert til skilsmisse-

Ulike forskningsstudier viser at samlivsbrudd kan få enorme konsekvenser for dem som berøres. Blant annet er selvmordsrisikoen fire til seks ganger høyere for personer som har vært gjennom et brudd eller en skilsmisse.

Her er 8 faresignaler, utviklet av Cathy Meyer, sertifisert skilsmissecoach, ekteskapsrådgiver og etterforsker.

1. Han sier at de bare er venner

Dette er en forutsigbar uttalelse fra en som er utro. Dersom partneren din tilbringer stadig mer tid sammen med sin nye venn er det selvsagt mulig at det kan det være mer mellom dem enn vennskap. Du bør selvsagt akseptere at partneren din har venner av motsatt kjønn, men dersom du føler deg utrygg vil det selvsagt gagne både deg og forholdet at du tar opp problemstillingen med partneren din og blir enige om regler for hva som er greit og ikke.

2. Ting blir plutselig hemmelig

Dersom ting dere tidligere pleide å gjøre åpent eller være udiskrete i forhold til plutselig er blitt «off limit», da er det antagelig ett elller annet i gjære. Hvis han skaffer seg nye passord på pc-en, sletter raskt ut- og innkommende meldinger, eller skrur av telefonen når dere er sammen er det naturlig at du reagerer. Har han dårlig samvittighet kan det hende ha vil beskylde deg for å være en kontrollfreak, en snushane eller sykelig sjalu.

3. Han sier han trenger en pause

Personer som er involvert i noen andre vil kreve mer rom og tid borte fra partner og familie. Ofte skylder man da på stress i forbindelse med jobben eller at man trenger å finne ut av ting. Dette kan være et tegn på at partneren din prøver å skape seg litt mer frihet, for å gi rom til sidespranget.

4. Jobbrutinene blir annerledes

Å jobbe sent, dra på jobb på rare tidspunkter eller i det hele tatt legge mer tid i jobben enn tidligere kan være et dårlig tegn. Det trenger ikke bety at han er ute og møter en annen. Det kan også være et tegn på at han trenger tid til å tenke eller vil unngå konfrontasjoner på hjemmebane.

5. Han bruker mer tid foran pc-en

I dag, med den moderne teknologi som er tilgjengelig for oss, så trenger ikke en som er utro å forlate hjemmet. Via mail eller msn kan partneren prate med den «nye», og gir rom for såkalt emosjonell utroskap.

6. Han finner på alle mulige unnskyldninger når det er sosiale sammenhenger som familiebursdager osv i DIN familie. Han vil gjøre alt for å være sammen med dem-

7. Hemmelige telefonsamtaler

Emosjonelle affærer skjer som oftest via telefon, spesielt mobiltelefon. Dersom han legger raskt på etter at du entrer rommet, blir borte lenger enn normalt på «butikken» eller tar med telefonen når han skal ned i vaskekjelleren, kan det være et tegn. Et ytterligere faresignal er det om han blir på defensiven dersom du konfronterer ham med dette.

8. Oppførsel som ikke henger på greip

Å ikke møte opp eller komme hjem som avtalt eller ikke kunne gjøre regning for tid kan være et faresignal. Dette henger ofte sammen med klær du ikke har sett før eller klesplagg han plutselig har «glemt» på jobben eller «mistet» på trening. Hvis du spør ham om disse små tingene, får du kanskje servert svært detaljerte historier som ikke henger på greip.

Dersom du finner deg selv stadig stussende over din bedre halvdels oppførsel eller føler at han trekker seg mer og mer unna deg, lytt til magefølelsen. Konfrontér partneren din om mistankene og krev at han forteller sannheten. Husk at personer som er utro blir flinke løgnere, så vær forberedt på at han vil prøve seg med løgner først.

Utroskap kan ramme alle uansett parforhold, tillit og kjærlighetsforhold. Men jeg mener man kommer langt med å ha en viss moral i bunnen som er bærebjelken i forholdet. Et forhold er på mange måter et felles prosjekt bygd på felles interesser, kjærlighet, respekt for hverandre og tillit. Ligger ikke dette til grunn så får man før eller siden problemer.

Ikke glem- at størst av alt er kjærligheten…

 Det er vikitg å ikke ta hverandre for gitt, og man må kunne gi av seg selv for å få noe tilbake-

Et ekteskap er like mye et samarbeidsprosjekt der begge involverte er like viktige.

Kilde Klikk.no

http://www.vg.no/helse/artikkel.php?artid=10042168

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10042109

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10042032

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10042021

http://www.kk.no/777521/8-tegn-paa-utroskap

4 thoughts on “Størst av alt er kjærligheten

 1. Hvis den ene er utro tror jeg ikke at forholdet kan overstå det over lengre tid. Den andre har mistet troen og selvtiliten, og det er bedre for begge at det blir slutt. Jeg har sett det mange ganger, og selv om man har barn, er det som regel bedre for alle, siden barna som regel forstår hva som har skjedd, og det er ikke noe godt eksempel for dem og for deres forhold til en partner senere i livet.

 2. Og hva om du nå bytter ut «ham» med «henne»? Det er IKKE bare menn som er utro. Jeg ble bedratt av min ex-kone. Sliter enda med å forstå hvorfor! Hun hadde nemlig aldri noe å klage på av betydning (alle har vi vel noe å sette fingeren på). Og jeg er en svært snill og trofast mann. Jeg hadde flere muligheter til å være utro på diverse jobbrelaterte reiser, men jeg er da smart nok til å innse at selv om gresset SER grønnere ut på den andre siden, er det fortsatt GRØNT. Jaja.

  Blir bare provosert over at dette emnet er gjennomsyret med oppfatningen om at det er mannen som er den store «horbukken». Kvinner er neimen ikke bedre!

  Tror også at utroskap i de fleste sammenhenger er døden for forholdet. Jeg tilga min ex-kone det hun hadde gjort mot meg, men avsluttet ekteskapet ettersom jeg ikke følte jeg kunne stole på henne lengre. «I can forgive you for your sins, but I cannot forget».

  Kanskje er fokuset rettet mot mannen fordi mange menn ikke vil innrømme at kona har «fløyet på byen»? Kanskje det føles som en skam, man er «mindre mandig»? På samme måte som at det nok er store mørketall relatert til kvinner som er voldelig mot menn.

  1. Trist å høre din historie om havarert ekteskap. Og jeg ser i ettertid at innlegget er kommet feilt ut- Formuleringen er gjort som at det er mannen som er mest utro, og det går selvsagt begge veier, så det burde stått han/ henne og ikke bare han- Det beklager jeg-
   Men poenget er at det er mange som er utro. Og man kan unngå det med å ikke glemme at man må være to om å få et forhold til å fungere- Jeg mener at et forhold er et livslangt oppdrag, der begge betyr like mye, og begge må jobbe med å få forholde til å fungere-
   Uansett så må kjærligheten ligge til grunn. Tar man vare på hverandre, og husker på hvorfor man i utgangspunktet ble sammen, så går det nok bra. Det er veldig viktig at man ikke tar hverandre for gitt-
   Husk å gi komplementer-

   Takk for bidraget ditt-

   Bedratt mann-

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.