Terroren herjer i Europa

 

TERROREN ØKER I OMFANG

 

 På utspekulerte og aggressive måter verver al-Qaidas terrorcelle i Jemen unge radikale fra USA og Europa til å gjennomføre angrep mot Vesten.

Den dypt fryktede Al-Qaida på den arabiske halvøy (AQAP) har nok en gang kommet i medienes søkelys etter at en kvinnelig student lørdag ble pågrepet mistenkt for å ha sendt bomber skjult i printere med flyvninger fra Dubai til Storbritannia og USA.

Det er mye som tyder på at Al- Qaida også har sovende sceller i Europa, kanskje også i Skandinavia-

Spenningsnivået er økt betraktelig etter at det ble avdekket terror planer mot det største kjøpesentret i Gøteborg- Norske myndigheter følger utviklingen nøye- 

 

London 2005

 

Ingen har foreløpig tatt på seg ansvaret for selvmordsbomben som gikk av i hjertet av Istanbul søndag morgen. Men sjansen er stor for at høyreekstreme eller kurdiske separatister står bak, mener ekspert. I Gøteborg kunne det blitt et blodbad av en annen verden- Heldigvis ble planene oppdaget i tide-

Politiet i Istanbul tror at målet for bombeaksjonen var en politibil som sto parkert på plassen.

– Vi tror selvmordsbomberen prøvde å entre politibussen og detonere bomben inne i den, men at eksplosivene gikk av tidligere, sier politisjef i Istanbul, Hüseyin Çapkin, til Hürriyet Daily News.

En annen, udetonert bombe ble funnet like ved åstedet. I USA var det bare tilfeldigheter som gjorde at god etterettning avslørte bombe ombord i et fly fra Dubai- Man kan lett forestille seg hva hadde skjedd om bomben gikk av.

Det mest skremmende er at terroren kommer nærmere- Gøteborg er en svensk by som er godt kjent for mange nordmenn- Man skal ikke male fande på veggen. Men blir et terrorangrep avdekket i Sverige så er det kort vei til norske byer også…

32 personer er skadet, ingen av dem livstruende, ifølge den tyrkiske avisa Hürriet Daily News. Selvmordsbomberen var den eneste som mistet livet i angrepet.

Hvor smeller det neste gang?

Skremmer terroren deg, eller tenker du ikke over det?

 

Kilde

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10042467

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/terrorisme/artikkel.php?artid=10042218

 http://www.vg.no/nyheter/utenriks/terrorisme/artikkel.php?artid=10042142

5 thoughts on “Terroren herjer i Europa

  1. Blir ikke redd, men bare forbannet for at europas politikere lar dette skje ved å ha pip åpne grenser og altfor blå øyne.

  2. Svarer på spørsmålene : , Nei, jeg blir ikke skremt! Føler mer hat! og hvor det smeller neste gang er det ingen som kan vite, men det vil nok skje.
    Tror hvertfall de advarslene vi har fått er for å få fokus bort fra der det egentlig vil skje noe.
    De er jo utspekulerte disse terror folka som er født med noen IQ mindre….

  3. Nyanser er også viktig å formidle. The Fear Factor som media er med på å skape hjelper også terrorister i å fremme sin sak/metode. Dette vet ekstremister svært godt. De er som regel rasjonelle aktører og sjelden født med ‘noen IQ mindre’ som noen ser ut til å tro…

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.