Terroren kommer nærmere

 

Det er et skremmende scenario man tenker seg, hvis feks Oslo sentrum skulle få oppleve terroren lik den London fikk for 5 år siden. Vi må ikke tro at vi i Norge skulle bli spart når terrorister først bestemme seg for et terrormål. For de er Oslo et like godt mål som London. Er norske politikere, PST og forsvaret forberedt på en alvorlig terrorhandling med mange offer? Tvilsomt. Og det er ikke så rart da vi har tilgode å bli rammet-

Men jeg er redd dette er det bare snakk om tid før vi får oppleve-

De tre terrorsiktede knyttes til al-Qaida-lederen Salah al-Somali, sier en ikke navngitt amerikanske tjenestemann til nyhetsbyrået AP.

Pågripelsene ble kjent da PST torsdag morgen sendte ut en kortfattet pressemelding om at tre personer var pågrepet i Norge og siktet for å ha planlagt en terrorhandling. På en pressekonferanse hos PST torsdag formiddag ble bakgrunnen for pågripelsene utdypet.

Det er nå tatt tre personer for PLANLEGGING. Hvor mange grupper/ personer har allerede planene ferdig, og venter bare på grønt lys for å slå til? En såkalt sovende celle. Jeg vil på ingen måte skremme noen, men terroren er på full fart inn i Nord Europa og det er ingen grunn til å tro at de nordiske landene skulle bli spart.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og justisminister Knut Storberget (Ap) avbryter sommerferien og holder en felles pressekonferanse klokken 13.30 torsdag.

Ifølge PST-sjef Janne Kristiansen kan folk i Norge fortsatt føle seg trygge.

– Det kan nok høres paradoksalt ut etter en slik sak, men det er ingen grunn til at det norske folk skal gå rundt å være engstelige, sier hun.

Trusselnivået i Norge regnes fortsatt som lavt, opplyser PST.

All ære til PST som har klart å stoppe planene til disse terroristene. Måtte de klare å ta neste gruppe også… før det smeller.

                                                                     AL QAIDA LEVER I BESTE VELGÅENDE

 

Nå skal terror gruppen Al Qaida lettere rekruttere engelsktalende elever til terror nettverket sitt gjennom å starte et engelsktalende nettsted-

«Inspire» skal det hete og det ligger i navnet- inspirere, til hva da? Dette er ikke bra etter min mening!

All terror virksomhet bør stoppes så raskt som mulig og helt i fødselen der nye celler bygges. Jeg tror det blir vanskelig å fjerne Al Qaida 100% men å kutte deres informasjons kilder som Internett vil vanskelig gjøre deres arbeide-

Samtidig som al-Qaidas evne til å angripe vestlige mål skal ha blitt sterkt svekket, truer nå stadig flere terrorister med å angripe USA, melder nyhetsbyrået Reuters.

Den tilsynelatende selvmotsigende konklusjonen kommer etter at to grupper som begge har tilholdssted i det utilgjengelige grenseområdet mellom Pakistan og Afghanistan skal ha slått seg sammen.

De to gruppene det er snakk om er det såkalte Haqqani-nettverket og Pakistans Taliban. Begge gruppene har stått bak en rekke dødelige selvmordsaksjoner og andre store angrep.

Etter den mislykkede bilbomben ved Times Square i USA tidligere i år pekte også sporene mot den pakistanske Taliban-grupperingen.

– Synergieffekt

Advarselen kommer fra aller høyeste militære hold, ifølge Reuters.

– Disse terrorgruppene har skapt en synergieffekt, der målet er å drepe amerikanere, sier admiral Mike Mulleen, formann for Den militære sjefsnemnd i USA.

En tredje pakistansk gruppe som angivelig har forgreininger til al-Qaida, er Lashkar-e Taiba, nettverket som sto bak angrepet i Mumbai i 2008.

Terroren kommer nærmere og det er bare snakk om tid før det skjer noe også i Norge. Er vi og den politiske ledelse PST, samt Forsvaret forberedt på det? Tvilsomt- Det er en overhengende fare for og svært sannsynlig at det vil smelle i en større norsk by- Og det er det bare å forberede seg på. Terror nettverk med link til Al Qaida har rotfeste i norden og da er det ingen grunn til å tro at Norge skal bli spart-

Det er skremmende å tenke på og det er bare snakk om tid dessverre…

 Selvsagt blir man noe redd og det er ubehagelig å bli truet, men jeg tenker at dette har politiet full kontroll på, sier Westergaard til VG Nett.

– Jeg lever tett med dansk etterretningstjeneste (PET), og det er fint. PET har reddet livet mitt minst to ganger tidligere, sier den danske avistegneren og legger til:

– Det skal ikke være sånn at våre aviser skal redigeres av al- Qaida eller Taliban.

En av de første bidragsyterne til «Inspire» skal være Anwar Al Awlaki, den amerikanskfødte muslimske presten som er mistenkt for å ha deltatt i flere terrorangrep mot USA.

Oppfordrer til drap på amerikanere

Awlaki er lenket til tre av 11. september-flykaprerne, angrepet på militærbasen Fort Hood, kapringsforsøket om bord i et Air Delta-fly i desember og det mislykkede angrepet på Times Square i New York tidligere i år.

Afganistan er et land i fullstendig oppløsning med selvmordsbombere og andre terrorhandlinger som oftere og oftere tar fler og fler liv-

Det var minst to selvmordsbombere blant de seks personene som stormet kontoret til Development Alternatives tidlig fredag morgen, ifølge Afghanistans president Hamid Karzai.

Et engelskspråklig nettsted gjør det veldig mye enklere for all terrorvirksomhet og andre kriminelle å kommunisere med hverandre. Den bør jo fjernes først som sist- selvom det er bare en dråpe i havet i kampen mot terror- 

Shawan Sadek Saeed Bujak (37) har i avhør med PST tilstått å ha planlagt terrorhandlinger. Målet skal ha vært å sprenge Jyllands-Posten.

Like over klokken 08.15 om morgenen torsdag 8. juli tok fem tjenestemenn fra PST seg inn i en 44 kvadratmeter stor leilighet i en boligblokk inne på området til Ullevål sykehus i Oslo.

Der lå Davud og ektefellen og sov. Han ble kjørt rett til Asker politistasjon.

PST mener at de terrormistenkte trodde de hadde anskaffet seg alle ingrediensene til det som skulle bli en større eller flere mindre hydrogenperoksidbomber – også omtalt som «Satans mor» i februar og mars i år.
De forskjellige bestanddelene skal ha blitt skjult i hjemmet til uigur-kineseren Mikael Davud.

Hvilket mål er det neste terrorcelle velger? Mediehuset Verdens Gang eller NRK-huset? Og er Norsk myndigheter, PST og forsvaret i så fall forberedt på det? Tvilsomt!

kilde vg.no og TV2.no

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/terrorisme/artikkel.php?artid=10033241

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/terrorisme/artikkel.php?artid=10033205

http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/krim/-heller-ikke-norge-er-unntatt-faren-for-terror-3245778.html

5 thoughts on “Terroren kommer nærmere

  1. Aftenposten skriver at Kina i august i år bad Støre om utlevering av denne uiguren, som altså nå innrømmer å ha planlagt attentat mot kinesisk ambassade. Hallo? Kineserne er kanskje ikke så helt på jordet som man gjerne liker å tro, men norske myndigheter er kanskje på jordet når det gjelder de stakkars forfulgte uigurene som selvsagt får asyl her. Noen av dem burde tydeligvis ikke få det.

    Han har norsk statsborgerskap, Norge utleverer ikke norske borgere, men fortjener han å være norsk nå? Neppe.. fjern statsborgerskapet og gi ham som gavepakke til kineserne senere. Jeg ønsker ikke at den der og hans kompiser skal sone og så få tasse omkring i Norge og leve på stønader, som om ingenting var hendt. Fy flate så mye de ødelegger for de av sine (opprinnelige landsmenn) som ikke ville funnet på den slags planer.

  2. Hahaha! Dette må være tidenes dårligste side 😛 Er poenget at den skal virke som en varsler, eller er det bare en klipp-og-lim side for div. VG oppslag 😛 Hvis du først skal komme med en slik side vil jeg først anbefale deg å blande mellom ren informasjonsoppramsing og drøfting. Det eneste du foretar deg her er å lese opp fra sekundærkilder og si: «vi kan bli angrepet». Hvis du virkelig vil ha forandring må du komme med forbedringspotensialer. Kan man drøfte at al-Quida har en grunn til det de gjør? Er det noe verdenssamfunnet kan gjøre for å bedre tilstanden til al-Quida for å avvepne gruppen på denne måten? Her føler jeg det er altfor stor grad av Bush-retorikk… Haha!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.