Det er et skremmende scenario man tenker seg, hvis feks Oslo sentrum skulle få oppleve terroren lik den London fikk for 5 år siden. Vi må ikke tro at vi i Norge skulle bli spart når terrorister først bestemme seg for et terrormål. For de er Oslo et like godt mål som London.

Er norske politikere, PST og forsvaret forberedt på en alvorlig terrorhandling med mange offer? Tvilsomt. Og det er ikke så rart da vi har tilgode å bli rammet-

Men jeg er redd dette er det bare snakk om tid før vi får oppleve.

De tre terrorsiktede knyttes til al-Qaida-lederen Salah al-Somali, sier en ikke navngitt amerikanske tjenestemann til nyhetsbyrået AP.

Pågripelsene ble kjent da PST torsdag morgen sendte ut en kortfattet pressemelding om at tre personer var pågrepet i Norge og siktet for å ha planlagt en terrorhandling. På en pressekonferanse hos PST torsdag formiddag ble bakgrunnen for pågripelsene utdypet.

Det er nå tatt tre personer for PLANLEGGING. Hvor mange grupper/ personer har allerede planene ferdig, og venter bare på grønt lys for å slå til? En såkalt sovende celle. Jeg vil på ingen måte skremme noen, men terroren er på full fart inn i Nord Europa og det er ingen grunn til å tro at de nordiske landene skulle bli spart.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og justisminister Knut Storberget (Ap) avbryter sommerferien og holder en felles pressekonferanse klokken 13.30 torsdag.

Ifølge PST-sjef Janne Kristiansen kan folk i Norge fortsatt føle seg trygge.

– Det kan nok høres paradoksalt ut etter en slik sak, men det er ingen grunn til at det norske folk skal gå rundt å være engstelige, sier hun.

Trusselnivået i Norge regnes fortsatt som lavt, opplyser PST.

All ære til PST som har klart å stoppe planene til disse terroristene. Måtte de klare å ta neste gruppe også… før det smeller.

kilde vg.no

(dette innlegget er skrevet et år og 5 måneder før Brevik går til angrep 22. juli 2011)

Vargas

Pin It on Pinterest