Terroren sprer frykt og kommer nærmere

Det er kommet rapporter om flere selvmordsbombere og skyting i eller ved parlamentet i Tsjetsjenia, melder flere russiske medier.

SISTE: Ifølge nyhetsbyrået Interfax har inntrengerne tatt flere personer som gisler. Minst fire ansatte ved parlamentet skal være drept. To selvmordsbombere skal ha sprengt seg selv i lufta.

Tsjetsjenia er et stykke unna Norge- men all terror er skremmende og det kan ramme når som helst hvor som helst-

Rapportene går ut på at den tsjetsjenske nasjonalforsamlingen er angrepet og at et ukjent antall mennesker skal være drept, melder den russiske TV-kanalen Russia Today.

Det er et skremmende scenario man tenker seg, hvis feks Oslo sentrum skulle få oppleve terroren lik den London fikk for 5 år siden. Vi må ikke tro at vi i Norge skulle bli spart når terrorister først bestemme seg for et terrormål. For de er Oslo et like godt mål som London. Er norske politikere, PST og forsvaret forberedt på en alvorlig terrorhandling med mange offer? Tvilsomt. Og det er ikke så rart da vi har tilgode å bli rammet-

Men jeg er redd dette er det bare snakk om tid før vi får oppleve.

De tre terrorsiktede knyttes til al-Qaida-lederen Salah al-Somali, sier en ikke navngitt amerikanske tjenestemann til nyhetsbyrået AP.

Pågripelsene ble kjent da PST torsdag morgen sendte ut en kortfattet pressemelding om at tre personer var pågrepet i Norge og siktet for å ha planlagt en terrorhandling. På en pressekonferanse hos PST torsdag formiddag ble bakgrunnen for pågripelsene utdypet.

Det er nå tatt tre personer for PLANLEGGING. Hvor mange grupper/ personer har allerede planene ferdig, og venter bare på grønt lys for å slå til? En såkalt sovende celle. Jeg vil på ingen måte skremme noen, men terroren er på full fart inn i Nord Europa og det er ingen grunn til å tro at de nordiske landene skulle bli spart.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og justisminister Knut Storberget (Ap) avbryter sommerferien og holder en felles pressekonferanse klokken 13.30 torsdag.

Ifølge PST-sjef Janne Kristiansen kan folk i Norge fortsatt føle seg trygge.

– Det kan nok høres paradoksalt ut etter en slik sak, men det er ingen grunn til at det norske folk skal gå rundt å være engstelige, sier hun.

Trusselnivået i Norge regnes fortsatt som lavt, opplyser PST.

All ære til PST som har klart å stoppe planene til disse terroristene. Måtte de klare å ta neste gruppe også… før det smeller.                                       

 AL QAIDA LEVER I BESTE VELGÅENDE 

Nå skal terror gruppen Al Qaida lettere rekruttere engelsktalende elever til terror nettverket sitt gjennom å starte et engelsktalende nettsted-

«Inspire» skal det hete og det ligger i navnet- inspirere, til hva da? Dette er ikke bra etter min mening!

All terror virksomhet bør stoppes så raskt som mulig og helt i fødselen der nye celler bygges. Jeg tror det blir vanskelig å fjerne Al Qaida 100% men å kutte deres informasjons kilder som Internett vil vanskelig gjøre deres arbeide-

Samtidig som al-Qaidas evne til å angripe vestlige mål skal ha blitt sterkt svekket, truer nå stadig flere terrorister med å angripe USA, melder nyhetsbyrået Reuters.

Den tilsynelatende selvmotsigende konklusjonen kommer etter at to grupper som begge har tilholdssted i det utilgjengelige grenseområdet mellom Pakistan og Afghanistan skal ha slått seg sammen.

De to gruppene det er snakk om er det såkalte Haqqani-nettverket og Pakistans Taliban. Begge gruppene har stått bak en rekke dødelige selvmordsaksjoner og andre store angrep.

Etter den mislykkede bilbomben ved Times Square i USA tidligere i år pekte også sporene mot den pakistanske Taliban-grupperingen.

– Synergieffekt

Advarselen kommer fra aller høyeste militære hold, ifølge Reuters.

– Disse terrorgruppene har skapt en synergieffekt, der målet er å drepe amerikanere, sier admiral Mike Mulleen, formann for Den militære sjefsnemnd i USA.

En tredje pakistansk gruppe som angivelig har forgreininger til al-Qaida, er Lashkar-e Taiba, nettverket som sto bak angrepet i Mumbai i 2008.

Terroren kommer nærmere og det er bare snakk om tid før det skjer noe også i Norge. Er vi og den politiske ledelse PST, samt Forsvaret forberedt på det? Tvilsomt- Det er en overhengende fare for og svært sannsynlig at det vil smelle i en større norsk by- Og det er det bare å forberede seg på. Terror nettverk med link til Al Qaida har rotfeste i norden og da er det ingen grunn til å tro at Norge skal bli spart-

Det er skremmende å tenke på og det er bare snakk om tid dessverre…

Selvsagt blir man noe redd og det er ubehagelig å bli truet, men jeg tenker at dette har politiet full kontroll på, sier Westergaard til VG Nett.

– Jeg lever tett med dansk etterretningstjeneste (PET), og det er fint. PET har reddet livet mitt minst to ganger tidligere, sier den danske avistegneren og legger til:

– Det skal ikke være sånn at våre aviser skal redigeres av al- Qaida eller Taliban.

En av de første bidragsyterne til «Inspire» skal være Anwar Al Awlaki, den amerikanskfødte muslimske presten som er mistenkt for å ha deltatt i flere terrorangrep mot USA.

Oppfordrer til drap på amerikanere

Awlaki er lenket til tre av 11. september-flykaprerne, angrepet på militærbasen Fort Hood, kapringsforsøket om bord i et Air Delta-fly i desember og det mislykkede angrepet på Times Square i New York tidligere i år.

Afganistan er et land i fullstendig oppløsning med selvmordsbombere og andre terrorhandlinger som oftere og oftere tar fler og fler liv-

Det var minst to selvmordsbombere blant de seks personene som stormet kontoret til Development Alternatives tidlig fredag morgen, ifølge Afghanistans president Hamid Karzai.

Et engelskspråklig nettsted gjør det veldig mye enklere for all terrorvirksomhet og andre kriminelle å kommunisere med hverandre. Den bør jo fjernes først som sist- selvom det er bare en dråpe i havet i kampen mot terror-

Shawan Sadek Saeed Bujak (37) har i avhør med PST tilstått å ha planlagt terrorhandlinger. Målet skal ha vært å sprenge Jyllands-Posten.

Like over klokken 08.15 om morgenen torsdag 8. juli tok fem tjenestemenn fra PST seg inn i en 44 kvadratmeter stor leilighet i en boligblokk inne på området til Ullevål sykehus i Oslo.

Der lå Davud og ektefellen og sov. Han ble kjørt rett til Asker politistasjon.

PST mener at de terrormistenkte trodde de hadde anskaffet seg alle ingrediensene til det som skulle bli en større eller flere mindre hydrogenperoksidbomber – også omtalt som «Satans mor» i februar og mars i år.
De forskjellige bestanddelene skal ha blitt skjult i hjemmet til uigur-kineseren Mikael Davud.

Hvilket mål er det neste terrorcelle velger? Mediehuset Verdens Gang eller NRK-huset? Og er Norsk myndigheter, PST og forsvaret i så fall forberedt på det? Tvilsomt!

Sverige er litt smånervøse for at det skal smelle på svensk jord og har øket terrorberedskapen. Jens i samråd med PST har valgt å la være.

Jeg håper at den norske politiske ledelse skjønner at Norge kan være et like yndet terrormål som Sverige-

Like før helgen hevet det svenske sikkerhetspolitiet SÄPO trusselnivået i Sverige. Noen dager tidligere ble det kjent at vestlige etterretningstjenester skal ha forhindret planlagte koordinerte terroranslag i Storbritannia, Tyskland og Frankrike etter å ha fått informasjon fra en terrormistenkt tysker.

Uendret i Norge

Norske myndigheter har ikke forandret sine reiseråd etter dette.

– Vi vurderer våre reiseråd fortløpende. Men vi har ikke mottatt noen informasjon som tilsier advarsler mot nye reisemål, sier pressekontakt i Utenriksdepartementet, Marte Leberg Kopstad, til Aftenposten.no.
Jeg er redd det kan like godt være Norge som et annet vestlig land som kan bli rammet neste gang.

Norge er med i NATO, og vi blir sett på som fiende av de flest land som er truende til å utføre terroranslag i Europa.

Alle husker terroren som lammet London 7. juli 2005

 

Vi er naive om vi går rundt og tror at dette skjer bare i utlandet og kan ikke skje i Norge…

 

Vargas

2 thoughts on “Terroren sprer frykt og kommer nærmere

  1. Det verste er jo at Norge sender inn slike ekstreme, voldelige tjestjenere. Hva blir det neste? At de sprenger seg selv på stortinget fordi Norge ikke gjør nok for å hjelpe de`?

  2. Tjestjenere er jo kjent for å bruke vold som eneste virkemiddel. Spesielt i grupper med flertall mot færre og ofte mot de eldre, syke, uføre og barn.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.