Toppbloggere flykter fra blogg.no

 

Jeg er rimelig sikker på at Norges blogg -prinsesse VOE, er borte fra blogg.no i løpet av 2011- Utelukkende fordi det er så mye penger som ligger i hennes blogg. Dette er foreløpig bare potensielle penger hun kan tjene, og alle som vil VOE vell, vet at hun lett kan bli rik på bloggen sin- men ikke hos Blogg.no Emilie Nereng har alt en modell drømmer om, og hun kan allerede masse om fashion og det bloggen hennes ellers handler om- Dette er det folk med mye penger som vet om. Da er det bare snakk om tid før hun skifter plattform- vil jeg tro.

Og den plattformen VOE velger, vil også svært mange av hennes mange tusen lesere også flytte til- Jeg kan ikke annet enn å anbefale blueshost http://www.bluehost.com/ som den beste, og mest seriøse plattformen av dem alle-

Synd for Blogg.no selvsagt- men den enes brød, den andres død- Thats life!

Stadig flere toppbloggere flykter fra Blogg.no og det er kanskje ikke så rart når man ser hvilke regler som ligger til grunn for å ha en blogg på Blogg.no

Jeg har etterlyst et mer liberalt regelverk for bloggere, og nå ser man at det er stadig flere bloggere med mange lesere daglig- som vil ha egen styring over egen blogg.

Det har man ikke hos Blogg.no- der må man følge strenge, unødvendige regler som feks: http://blogg.no/tos Det er mye å sette seg inn i-

Mange bloggere er helt sikkert fornøyde med Blogg.no og det er i så fall flott, da bør dere som er det, fortsette å blogge der også-

Men de som ser potensiale med egen blogg, kanskje tjene noen kroner, og styre butikken selv- bør gjøre som flere andre bloggere. Bytt plattform-

Jeg har http://www.bluehost.com/ og er vedig fornøyd med det- Men vær på vakt, og sjekk ut med de som virkelig kan dette før du gjør noe du vil angre på. Det jeg anbefaler er å bruke tid på å tenke ut hva du vil med bloggen din. Trenger du frihet og skal være en kreativ blogger med reklame, legge ut filmer, bilder som du selv er herre over. Da kan du ikke være på hvilken bloggplattform som helst.

Både WordPress.com og Blogg.no  med flere, godtar ikke at du gjør som du selv vil med bloggen din.

Har du spørsmål til meg om blogging, så kan jeg sikkert prøve å svare uten å love noe som helst, men jeg har et stort nettverk som jeg kan videreformidle spørsmål til. Det finnes svært mange dyktige mennesker, det er bare det å få tak i de, som kan være vrient- Ellers kan man lære seg det vanskeligste selv.

Bruk ikke bort tiden din på en blogg du ikke selv er herre over-

Vargas

20 thoughts on “Toppbloggere flykter fra blogg.no

  1. Hei Annette

   WordPress lar deg skrive om hva du vil- men du kan ikke håndtere bloggen din som du vil, mht reklame.
   Vær obs på at WP har to plattformer. Det wordpress.com dette gjelder hos-

   Men på WordPress.org så kan man styre bloggen som man selv vil også mht reklame-

   Vargas

 1. Hei, interesant lesning! Men du jeg leser disse toppbloggerne på bla blogg.no. Å det fremstår jo for meg som om noen av de tjener utrolig mye penger på bloggen sin? Feks nummer to på blogg.no listen, er det tilfelle – eller er det jeg som leser som har misforstått. Uansett en spennende utvikling å følge videre.

  1. Da er det i så fall ikke pga bloggen vedkommende tjener disse pengen- Men hun kan ha egne avteler med andre som jeg ikke kjenner til- Men det er tilfelle at mange bloggere forlater blogg.no pga manglende styring over egen bollg-

   Takk for innlegg-

 2. Jeg tror nok ikke at et webhotell hos Bluehost ville takle trafikken hennes. Vi snakker om rundt 60.000 besøkende om dagen, og et webhotell vil ikke takle denne trafikken. En dynamisk side med en såpass høy trafikk vil nok kreve en VPS (Virtuell Privat Server) i den øvre prisklassen eller en dedikert server i prisspekteret 900-1200 kroner.

  Men jeg er enig med deg at hun nok vil skifte til et eget domene som benytter en annen plattform enn blogg.no. WordPress er absolutt et godt alternativ, men så snart man installerer innstikk vil den raskt bli forholdsvis krevende på ressursene.

  1. Jeg har mistanke om at du har greie på det du snakker om- men jeg tror du tar feil her AD Bluehost. De har bloggere fra hele verden og greier nok å takle langt mer enn 60.000 besøkende i døgnet. Jeg kan ikke på stående fot bevise min påstand. Men det akter jeg å finne ut av.

   Takk for et interessant innlegg

   Vargas

 3. Bluehost har kun delte webhoteller, og dette vil innebære at flere personer deler en felles server. Når prisen er 7$ per måned, så vil de gjerne ha 350-400 kunder per server. Noe som ikke skiller seg ut fra andre leverandører av webhoteller.

  Det er flere faktorer som er viktig når man kommer til et webhotell for en blogg. En blogg vil være forholdsvis databasekrevende, og dermed bør man helst bruke raske harddisker (15k harddisker som vil si at platene i disken spinner med en hastighet på 15.000 omdreininger per minutt. Til sammenligning vil mest sannsynligvis harddisken din i en stasjonær maskin være 7,2k (7200 omdreininger per minutt)), i tillegg til en del minne. Utenom dette vil det også være behov for prosessorkraft.

  Disse faktorene vil alle bli begrenset når man f.eks. har 300 kunder på den samme prosessoren, og det er på dette grunnlaget at de fleste leverandørene av webhoteller vil begrense deg når du får oppnår en del trafikk. Dette gjelder spesielt med leverandører som selger webhoteller med «uendelig» båndbredde og lagringsplass. Hos Bluehost står det for eksempel i brukeravtalen:

  However, BlueHost.Com reserves the right to limit processor time, bandwidth, or processes, memory, or number of files in cases where it is necessary to prevent negatively impacting other Subscribers.

  Dette lille punktet sier altså at så snart du opptar for mye ressurser i form av internminne (RAM), båndbredde eller prosessorkraft, i en slik grad at dette skader de andre på serveren, så vil de begrense deg. Noe som stort sett vil innebære at de stenger kontoen din inntil du ikke bruker så mye ressurser mer. Denne begrensningen vil ofte være så lav som maks. 10 prosent, eller i en del tilfeller under 5 prosent. Hvis man skal for eksempel skulle drive et forum, så ville dette bety at du ville kunne ha maksimalt 50-100 samtidig besøkende. Hos Bluehost vil man ligge nærmere 50. Dette er helt normalt for webhoteller, og er ikke nødvendigvis noe som er negativt.

  En annen begrensning er antall forbindelser til databasen, og det normale her er gjerne 200 samtidige forbindelser til databasen. Men dette vil ikke nødvendigvis si at 200 mennesker kan opprette forbindelser til databasen ettersom én besøkende gjerne kan opprette 10 forbindelser. Dette medfører at de resterende av de besøkende må vente på ledige forbindelser før de kan se nettsiden, og jo flere samtidig besøkende har, jo lenger må man vente før man kan se nettsiden. Denne ventetiden vil man minimalisere så mye som mulig. (Jeg har selv opplevd å måtte vente opptil 60 sekunder før siden ble lastet inn på skjermen min.)*

  Bluehost er en god løsning for den som vil opprette sin første blogg ettersom de ikke er spesielt dyre. Dermed vil det ikke koste så mye hvis bloggen ikke skulle bli så vellykket som man hadde ønsket.

  *) Jeg har forsøkt å forenkle dette så mye som mulig ettersom dette er mer komplekst enn hva jeg har tid til å forklare her. Det er heller ikke ønskelig for hverken meg eller andre å gjøre denne kommentaren.

  1. Jeg må si jeg er imponert- jeg sitter litt kinkig til og får ikke sjekket fakta. Men det skal ikke forundre meg at dette stemmer- Men med den kunnskapen du sitter inne med hva gjør du på en amtørblogg som min;)?
   Når det er sagt, så kan mao de aller fleste bloggere trygt bruke bluehost som plattform/ webhotell-
   Det som bekymrer meg mer er at du eller andre ikke ville gi denne kommentaren- Menes det at blogginnlegget i hovedsak er feil? Eller ikke burde vært skrevet? I så fall er jeg ikke enig. Det er viktig at bloggere vet hva de får når de velger Webhotell/ platform. Og blogg.no er ikke stedet å være HVIS man vil styre alt selv-

   Vargas

 4. Ser du snakker om plattform, men Bluehost er ingen plattform i den forstand. Bluhost er jo ganske enkelt ett sted du «hoster» siden din altså ett webhotell.
  Tror heller ikke du skal skryte noe særlig av Bluehost, men det har siste taler her utredet utmerket om 🙂

  Men jeg tror du har helt rett i att flere vil søke seg vekk fra blogg.no og heller etablere seg med eget domene og webhotell. Og da er jeg enig i att WordPress er den beste bloggerplattformen.

  1. Jeg ser på webhotell og bloggplattform som det samme jeg- mulig det er andre begreper også- Men jeg ser på bluehost som en meget god platform for de fleste bloggere i Norge. Jeg er en amatørblogger med lave lesertall, og det har jo de fleste bloggere ( snitt fra 700 til 1000 pr døgrn) og Bluehost har fungert ypperlig for meg;)

   Jeg har sterke meninger om det meste og jeg skriver om ting som opptar meg- men jeg er ikke dummere enn at jeg innrømmer det lett om jeg tar feil i mine påstander!:)

   Faktum er som det er bekreftet her, toppbloggerne velger bort Blogg.no stadig oftere-

   Vargas

 5. Hvorfor skulle jeg ikke besøke bloggen din? Er den for dårlig? 😉 Neida. Jeg kom over en lenke til bloggen din, og bestemte meg for å utforske den litt.

  Det eneste jeg hadde en innvending mot i innlegget ditt var dette med at Voe burde bruke Bluehost. Dette grunnet at bloggen hennes har for mange besøkende til at man kan bruke et webhotell på en delt server. Hvis man regner ut i fra et besøk på 60.000 besøkende per dag, og fordeler disse over 16 timer i løpet av en dag (hun har nok sannsynligvis ikke så veldig mye besøk i perioden 00.00-08.00) så vil man gjennomsnittlig 3750 besøkende i timen. Noe som er imponerende for en blogg i Norge.

  Jeg er helt enig med at gratisplattformer som blogg.no og wordpress.com ikke er de rette for de som ønsker en større kontroll. Men jeg har forståelse for at blogg.no setter begrensninger for annonser på bloggene. De er jo interessert i å tjene så mye som mulig. Det er ganske dyrt å drive en serverpark for en slik tjeneste. Men som sagt, så vil ikke disse tjenestene være det riktige valget for de som ønsker en større kontroll eller som ønsker å ha inntekter fra en blogg. Blogspot skiller seg noe annerledes her ettersom man kan benytte seg av et eget domene, og man kan fritt sette inn annonser. Et eksempel på en blogg hos Blogspot som har gode annonseinntekter er for eksempel fotobloggen Strobist.com (videreføres til strobist.blogspot.com, og jeg har ikke helt forstått hvorfor han bare viderefører til underdomenet når han kan bruke strobist.com istedenfor).

  Jeg har en tendens til å være litt skeptisk til webhoteller med «uendelig» båndbredde og lagring fordi det vil alltid være begrensninger som hindrer deg i å bruke denne «uendeligheten». Men så kan jeg også nevne at de aller fleste nettsider og blogger ikke bruker så mye båndbredde og lagring. HostGator har tidligere uttalt i diverse fora innen bransjen at 90 prosent av kundene deres bruker mindre enn 1 GB harddiskplass og 10 GB båndbredde. Så de aller fleste bloggene vil ikke ta opp så mye plass.

  En enkel analogi for dette med ressursbruken for et webhotell er følgende: Hvis du betaler 50 kroner måneden for å leie en bil, så bør du ikke forvente at du vil få utlevert en Porsche.

  1. Hehe neida- jeg synes ikke bloggen min er dårlig. Men jeg er langt derifra noen toppblogger. Og jeg har ikke så store ambisjoner lengre heller. Men du innehar litt over gjennomsnittet god kunnskap om tema- derfor er jeg veldig fornøyd med, at det er folk som vet hva de snakker om som kommenterer på bloggen også. Det kan av og til bli vel flåeste kommentarer på seriøse blogginnlegg-

   Du kaller deg webhotellprat.no- vært greit å ha et lettere navn og sette på deg- men skjønner ditt anonyme ønske. Det må respekteres.

   Men om vi skulle ha kontalt igjen så vil jeg bruke WP før jeg får noe mer håndfast!

   Takk for nyttig og lærerik info-

   Jeg håper det er flere enn meg som har lært noe!

   Takk:)

   Vargas

 6. Navnet er Thor, og jeg er ikke så anonym som det kan virke.

  Jeg bruker selv WP for flere av nettsidene mine, men hva jeg bruker er ofte et resultat av hva jeg ønsker å oppnå med siden. 🙂

 7. Hei! Jeg har bare et spørsmål til deg, som jeg HÅPER på å få svar på e-mail, gi og med at jeg blader rundt tusen blogger dagelig! Jeg lurte bare på om det går ann å bruke blogg.no som webbhotell for one.com, jeg hadde blogg på blogg.no før, men flyttet den over til hermineaustad.com. Men wordpress er så innviklet synes jeg og kan ingen ting med design der! Så lurer jeg på om det går ann å bruke blogg.no, noen som har peiling på det her ? HÅPER PÅ SVAR! mvh hermineaustad@hotmail.com

 8. Det er ingenting i veien å kjøpe eget domene og webhotell og starte egen blogg.
  Du kan finne mange som tilbyr dette og jeg forstår godt hvis folk flykter ifra blogg.no slik de kan tjene litt penger selv.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.