Universet- Hallo er det noen der ute?

 

 

 Hvor stopper universet? Er det uendelig, eller er noe uendelig? Evigheten er som kjent lenge- Varer universet helt til evigheten?

Universet er alt som eksisterer; universet er tid og rom alle former for materie, energi og bevegelsesmengde samt de fysiske lovene og konstantene som kontrollerer det. Begrepet universet  kan i enkelte sammenhenger også referere til for eksempel kosmos verden eller naturen.

Er det liv der ute? Sansynligvis, men det er for langt unna til at vi i vår tid kan klare å nå fram dit- Vi vet at universet er så enormt at det er stor sansynlighet for at det finnes  planeter tilnærmet lik vår Jordklode, og dermed mulighet for liv.

Teoretisk sett kan en tenke seg et endelig univers dersom en begrenser seg til tre dimensjoner. En kan forestille seg at universet er begrenset i størrelse ved å være lukket, betraktet fra et firedimensjonelt rom, akkurat som overflaten av jorda er begrenset i det todimensjonale rom, betraktet fra vår normale tredimensjonale forestillingsverden. Så spørsmålet om uendelighet dreier seg teoretisk sett like mye om universet har et begrenset antall dimensjoner (f.eks. tre) som om at en har en avgrenset utstrekning i et gitt antall dimensjoner.

Jorden er ca 4.5 milliarder år gammel, og den eneste planeten vi vet det finnes liv på, men det letes fortsatt på spreng må man nesten si, med store mega antenner, via satelitter og NASA har kontinuerlig romsonder gående i bane rundt jorden, og som har vært på Mars og funnet spor etter vann bla.

Ved hjelp av et dataprogram har forskere ved University of Edinburgh regnet ut at 37.964 planeter har forhold som legger til rette for intelligent liv.

Forskerne har samlet inn data fra de drøyt 330 planetene vi kjenner til utenfor vårt eget solsystem, og har anslått hvor mange av dem som har de nødvendige forholdene, basert på blant annet temperaturer og tilgang til vann og mineraler.

Ved hjelp av flere simulerte scenarier har de altså kommet fram til at det eksisterer nesten 40.000 intelligente sivilisasjoner der ute.

Jeg tror det det er bare snakk om tid før vi får svar på menneskehetens største gåte…

Ved å avdekke en ukjent form for liv på jorden, har NASA økt vår sjanse til å finne liv i verdensrommet.

På en pressekonferanse torsdag kveld fortalte astrobiologer ved romfartsorganisasjonen NASA at de har funnet en bakterie som benytter seg av det giftige stoffet arsenikk i stedet for fosfor.

Vargas

Kilde

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10027754

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10011176

4 thoughts on “Universet- Hallo er det noen der ute?

 1. Matematikk er morsomme greier, spesielt sannsynslighetsberegninger, som er et av grunnlagene til de «ørten» millioner sivilasjoner som finnes der ute. Man kan nesten garantere at det finnes en gud eller to der ute også, skulle man bruke sannsynlighets kalkulasjoner.

  Det morsomme med matematikk, er at ved matematikk kan jeg si at jeg har 50% sjanse å vinne i Lotto hver bidige helg. Enten vinner jeg, ellers så vinner jeg ikke.

  Ergo er det morsomt å se alle disse smarte menneskene bli parkert med så enkle ligninger og fremstillinger i matematikk, som er «like sann» som noe annet 🙂

  Finnes det intelligetn liv der ute.. uten tvil ja, finnes det på jorden vil jeg si nei, siden de aller aller fleste bare aper etter hverandre. Akkurat som blogginnlegeren som ikke har en eneste selvstendig tanke, men bare aper etter hva som er sagt tidligere. Slemt sagt? kanskej, men sant? Ja uten tvil!

  Morsomt om du tør å la dette stå på trykk…

 2. Slemt sagt? Heller dumt sagt. Jeg er blogger og ingen fysiker, derfor må noe av fakta taes fra de som kan det. Jeg er interessert i tema, og er stolt av det jeg har skrevet. Og her er det flere egne utsagn og meninger som kan være til interesse for andre. Hvorfor skulle ikke det stå på trykk?

  Man aper ikke etter andre om man formidler fakta-

  Tomas, du er som de fleste andre som ikke har viktige verdier i livet- å rakke ned på andre som prøver å gjøre så godt de kan.
  Du har helt åpenbart ingen peiling på hverken fysikk, matematikk eller sannsynlighetsberegninger-

  Du er etter mitt syn misunnelig på andre som lykkes med noe.

  Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.