Universet- hallo er det noen der ute?

 

 

 Hvor stopper universet? Er det uendelig, eller er noe uendelig? Evigheten er som kjent lenge- Varer universet helt til evigheten?

Universet er alt som eksisterer; universet er tid og rom alle former for materie, energi og bevegelsesmengde samt de fysiske lovene og konstantene som kontrollerer det. Begrepet universet  kan i enkelte sammenhenger også referere til for eksempel kosmos verden eller naturen.

Er det liv der ute? Sansynligvis, men det er for langt unna til at vi i vår tid kan klare å nå fram dit- Vi vet at universet er så enormt at det er stor sansynlighet for at det finnes  planeter tilnærmet lik vår Jordklode, og dermed mulighet for liv.

Teoretisk sett kan en tenke seg et endelig univers dersom en begrenser seg til tre dimensjoner. En kan forestille seg at universet er begrenset i størrelse ved å være lukket, betraktet fra et firedimensjonelt rom, akkurat som overflaten av jorda er begrenset i det todimensjonale rom, betraktet fra vår normale tredimensjonale forestillingsverden. Så spørsmålet om uendelighet dreier seg teoretisk sett like mye om universet har et begrenset antall dimensjoner (f.eks. tre) som om at en har en avgrenset utstrekning i et gitt antall dimensjoner.

Jorden er ca 4.5 milliarder år gammel, og den eneste planeten vi vet det finnes liv på, men det letes fortsatt på spreng må man nesten si, med store mega antenner, via satelitter og NASA har kontinuerlig romsonder gående i bane rundt jorden, og som har vært på Mars og funnet spor etter vann bla.

Ved hjelp av et dataprogram har forskere ved University of Edinburgh regnet ut at 37.964 planeter har forhold som legger til rette for intelligent liv.

Forskerne har samlet inn data fra de drøyt 330 planetene vi kjenner til utenfor vårt eget solsystem, og har anslått hvor mange av dem som har de nødvendige forholdene, basert på blant annet temperaturer og tilgang til vann og mineraler.

Ved hjelp av flere simulerte scenarier har de altså kommet fram til at det eksisterer nesten 40.000 intelligente sivilisasjoner der ute.

Jeg tror det det er bare snakk om tid før vi får svar på menneskehetens største gåte…

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10011176

7 thoughts on “Universet- hallo er det noen der ute?

 1. 40 000 planeter med mulighet for liv, betyr ikke 40 000 intelligente sivilisasjoner. Kan være en gjeng med fisker på 39 900 av dem 🙂

 2. Hva om de allerede er her? Mye rare ting folk ser på himmelen. Og er disse tingene «de» så kan man begynne å spekulere hvorfor de ikke tar kontakt. Kan de reise hit så er de langt foran oss i utvikling. Og da fremstår vel vi for de, omtrent slik sjimpanser fremstår for oss…

  Når var sist gang vi prøvde å gi teknologien vår til en flokk sjimpanser? Eller ankom i en merkelig metallfarkost (aka «bil») og spurte om å bli ført til deres leder? Ganske poengløst ikke sant?

  Den ypperste teknologien vår blir som en ape som har brukket av en pinne som den bruker til å klø seg i rompa med. High-tech for den, men ikke så imponerende for oss.

  Om «de» er her, noe jeg personlig tror de er, så kommer de bare til å gjøre som de alltid har gjort. Nemlig å bare observere oss, kanskje putte en sender på noen, samt ta prøver av en og annen stakkar. Vi er bare dyr for de. Heldigvis vil de oss ikke vondt, for da hadde vi vært utryddet for lengst… Men de vil oss ikke godt heller. De er nok ganske likegyldige (dog enkelt ved atomrakettsiloer har rapportert om «tukling» med sine systemer og lysende objekter over siloen. Så kanskje de vil gripe inn om vi står i fare for å utrydde hverandre?).

  Vi er overlatt til oss selv og hva enn slags skjebne vi skaper for oss selv.

 3. Tenk om det er en sivilisasjon der ute som er så til de grader overutviklet at de har allerede teknologi til å oppdage flere tusen planeter, og at de har kjørt forbi vår planet mange ganger, men at de bare driter i den fordi de rett og slett ikke har tid eller orker og gå innom alle planetene. Og at vi blir sett på som dyr i deres øyne, og at det er derfor de ikke har tatt kontakt.

  Jeg mener hva hvis universet er litt som jorda for oss. jeg mener vi besøker ikke hver minste lille ape stamme her på jorda for å skjekke dem ut eller hver minste mauertue, om du skjønner.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.