Vår rengjøring!

Den deiligste tiden på året er nå på våren etter min mening. Man kan holde på ute til langt på dag, selvom det er litt kjølig når sola går ned, så er det deilig ute nå.

Skal du gjøre rent rundt huset så er det viktig å få bort alt gammelt løv og annet som ligger på gressplen og i bedd. Rak bort rasket med en rive, så plene med kalk når det regner så blir den rask grønn og fin. Det kan også være smart med noe » mosekverk» som jeg ikke husker navnet på i farten. Klipper man plenen for kort på høst så får du garantert mose nå når det begynner å bli grønt.

Har du eget hus, så husk å vaske det med husvask. Enda det er nesten helt nymalt er det sikkert masse «møkk, sot, aske, og eksos etter en lang vinter. Får man bort smusset så holder malingen mye lengre. Ikke glem takrennene, der kan det også ligge mye «skrot».

Skal du plante blomster i blomsterbeddet så kan være lurt å vente til rundt 17 Mai for å unngå at blomstene dør før du har fått noen glede av de. Det er fortsatt minus grader natterstid i store deler av Norge.

Noen blomster er hardføre og tåler å settes ut allerede nå. Med stemor i krukker er det mulig å tyvstarte våren ute. Fargerike stemor i krukker gir liv på terrassen, på trappen, ved inngangspartiet og mange andre steder. Stemor og løkblomster er faktisk de eneste blomstene som tåler noen kuldegrader. Etter en periode med litt kjølige vårtemperaturer blir plantene kompakte og fine utover i sesongen.

Har du ikke skiftet dekk ennå så er det bare en ting å gjøre, få av piggdekkene nå!

Det kan bli dyrt å la være!

    

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.