Verdens beste valuta- den norske kronen

Ingen valuta i verden er så stabil og ettertraktet som den norske kronen akkurat nå. Den norske og svenske kronen blir bare mer og mer populær.

Usikre økonomiske utsikter i USA, Eurosonen og Japan gjør at investorer verden over ser etter alternative valutaer.

Sentralbankene leder trenden. I første kvartal økte sentralbanker sin andel av «andre valutaer» i sine valutareserver med rekordhøye 152 milliarder kroner. Andelen «andre valutaer» stod for 3,7 prosent av sentralbankenes valutareserver. I 2000 var andelen bare 1,5 prosent, skriver Reuters.

Også storavisen, Wall Street Journal hyller den norske kronen, og publiserte tidligere i juli en artikkel der eksperter kaller den norske kronen et «alternativ til euroen».

– Hvis du ser etter en bedre valuta enn euro og dollar er de skandinaviske trolig de beste. Der har de allerede hatt sin bankkrise, sa Steve Barrow, analytiker ved Standard Bank i London.

Det positive med dette er at du får mye for pengene nesten uansett hvor i verden du er om du handler med norsk valuta.

Storavisen Wall Street Journal publiserte onsdag artikkelen «Euro-naboer flekser muskler» der avisen fokuserte på den sterke kroneutviklingen i Norge og Sverige, ifølge dn.no.

Med finanskrise og gjeldsproblemer i både USA og Europa, peker avisen på inverstorers bekymringer for både dollar og euro. Det får norske og svenske kroner til å stige – og flere eksperter avisen snakker med mener valutaene skal videre opp.

– Hvis du ser etter en bedre valuta enn euro og dollar er de skandinaviske trolig de beste. Der har de allerede hatt sin bankkrise, sier Steve Barrow, analytiker ved Standard Bank i London, ifølge dn.no.

Det negative er enkelt sagt at alt blir dyrere å eksportere.

 

Vargas

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.